+ antena

w wiekszasci zestawow pakuja anteny Midland ktore maja male wzmocnienie wiec antene chyba warto oddzielnie dokupic?
www.mazdaspeed.pl
Adaś napisał(a):a co powiecie na to? slyszalem ze to dobre radia:http://allegro.pl/item119429111_cb_radi ... tanie.html
+ antenahttp://allegro.pl/item119793915_antena_ ... radia.html
w wiekszasci zestawow pakuja anteny Midland ktore maja male wzmocnienie wiec antene chyba warto oddzielnie dokupic?
Adaś , w Jawczycach ( obok mnie ) jest firma gdzie mają sprzedaz hurtową takiego sprzętu – mam tam mały rabat więc mozemy się jakos umówic i podjechac.Adaś napisał(a):a co powiecie na to
b2 napisał(a):
1. czy jest sens kupować (taniej) antenę do cb np. na allegro, czy lepiej samo radio, a antenę osobno w wyspecjalizowanym punkcie. chodzi o konieczność kalibracji (słyszałem, że jest taka).
2. jak z kosztami utrzymania cb. gdzieś wyczytałem, że płaci się taki jakby odpowiednik abonamentu radiowo-telewizyjnego za posiadanie cb.
Adaś napisał(a):a jak wypada porownanie Alana 100 vs Uniden 520XL? Czy Uniden wart jest tych kilkudziesieciu zlotych wiecej?
Ad. 1 Na allegro powinieneś kupić taniej taką antenę niż w jakimś sklepie. Antenę należy zestroić – koszt takiej usługi waha się od 10 do 25 zł
b2 napisał(a):Ad. 1 Na allegro powinieneś kupić taniej taką antenę niż w jakimś sklepie. Antenę należy zestroić – koszt takiej usługi waha się od 10 do 25 zł
o tym mówię. czy nie lepiej jechać od razu do sklepu kupić antenę i dać do zestrojenia?
b2 napisał(a):2. jak z kosztami utrzymania cb. gdzieś wyczytałem, że płaci się taki jakby odpowiednik abonamentu radiowo-telewizyjnego za posiadanie cb.
MARRUD napisał(a):Ad. 2 Nic o tym nigdy nie słyszałem
b2 napisał(a):2. jak z kosztami utrzymania cb. gdzieś wyczytałem, że płaci się taki jakby odpowiednik abonamentu radiowo-telewizyjnego za posiadanie cb.
Italiano napisał(a):A tu jeszcze jeden cytat odnośnie kosztu rejstracji....o ile aktualne
Grzyby napisał(a):b2 napisał(a):2. jak z kosztami utrzymania cb. gdzieś wyczytałem, że płaci się taki jakby odpowiednik abonamentu radiowo-telewizyjnego za posiadanie cb.
Nie ma w tym momencie nic takiego (kiedyś tak ale kilka lat temu zniesiono obowiązek).
Trzeba tylko pamiętać, żeby mieć homologację. Bez niej Policja ma prawo wlepić mandat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości