Klubowa Mazda i wyprzedzanie

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez qlesh » 12 maja 2006, 20:14

No, zgadzam sie. Setki ludzi codziennie wyprzeda na pasach, moze nie widze tych setek, ale dziennie widze kilku śmiałków. Niestety :(
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Przemol » 12 maja 2006, 21:03

??? co ten topic ma na celu??? przepraszam....rozumiem ze nalezy wychowywac kierowców – ale ta rozmowa to jakaś dziecinada :| ze niby co mamy zrobic z właścicielem tego mx3??...Adik a tak wogóle (bez urazy) to miło ze rejestrowałes sie na forum....ubolewam jednak, ze z tak bezsensownych pobudek.

P.S. a moze wyznaczymy Klubowy taryfikator za łamanie przepisów dorgowych i piractwo?? jako kare proponuje publiczne biczowanie....
Forumowicz

Od: 6 maja 2004, 19:22
Auto: Mitsu Lancer/AR

Postprzez Waluś » 12 maja 2006, 21:12

Przemol napisał(a):co ten topic ma na celu?pytajnik przepraszam....rozumiem ze nalezy wychowywac kierowców – ale ta rozmowa to jakaś dziecinada ysz ze niby co mamy zrobic z właścicielem tego mx3??...Adik a tak wogóle (bez urazy) to miło ze rejestrowałes sie na forum....ubolewam jednak, ze z tak bezsensownych pobudek

co tu dużo mówić. Popieram
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Bimbak » 12 maja 2006, 21:25

To gość z masońskiego klubu punto... Przyszedł szkalować hahaha hahaha ehh przepraszam, bez obrazy, tak mi się głupio skojarzyło
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez qlesh » 12 maja 2006, 21:49

Przemol napisał(a):P.S. a moze wyznaczymy Klubowy taryfikator za łamanie przepisów dorgowych i piractwo?? jako kare proponuje publiczne biczowanie....

hahaha popieram <lol>

Ja mysle ze klubowicze z klubu Punto nie lamia przepisow i stad ten protest Adika :) Mam racje? Po prostu go to zdenerwowalo no, sie czepiacie. :P
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Postprzez magicadm » 12 maja 2006, 21:54

qlesh napisał(a):Setki ludzi codziennie wyprzeda na pasach, moze nie widze tych setek, ale dziennie widze kilku śmiałków. Niestety :(

Nie nazywałbym śmiałkiem człowieka, który ryzykuje ze swojej strony jednynie mandat i punkty, a z drugiej strony stawia czyjeś niewinne zycie.
Dla mnie to szczeniak i gówniarz

Co innego przekroczyć prędkość (w normalnych granicach), a co innego z premedytacją pakować się samochodem pomiędzy pieszych. :(

...i nie ważne jakim samochodem jeździ...
Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 22:00 przez magicadm, łącznie edytowano 1 raz
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez Bimbak » 12 maja 2006, 21:59

Dla mnie to szczeniak i gówniaż

a dla mnie to przejaw głupoty lub chwilowej ułomności, nic wiecej. Bo raczej wysoce nieprawdopodobne jest to że czekał całe życie na tą okazje aby pokazać kobiecinie na pasach jak kurche jest jej życie.
Pozdrawiam, Tomek

Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Postprzez qlesh » 12 maja 2006, 22:05

magicadm chyba nie sadzisz ze nazwalem kogos śmiałkiem z mysla ze rzeczywiscie nim jest :) To byla oczywista ironia z mojej strony. Podpisuje sie pod Twoimi slowami i pod slowami Bimbaka. Przeciez wiadomo jak niebezpieczny jest to manewr :(
Forumowicz

Postprzez magicadm » 12 maja 2006, 22:09

Bimbak napisał(a): Bo raczej wysoce nieprawdopodobne jest to że czekał całe życie na tą okazje aby pokazać kobiecinie na pasach jak kurche jest jej życie.

Jasne, że nie robił tego by kogoś przestraszyć – w takiej sytuacji nie jest istotne czują ludzi na pasach(ich ma głęboko w pupie), lecz czy wszyscy podziwiają jego finezję i pomysłowość, a dodatkowo: kark, jęczącą tubę, [tiiit] wydech, łyse opony itp.

qlesh napisał(a):To byla oczywista ironia z mojej strony. Podpisuje sie pod Twoimi slowami i pod slowami Bimbaka.(

Jasne, rozumiem :)
Forumowicz

Postprzez Winetou » 12 maja 2006, 22:22

ej wsiedliscie na adika bez sensu – zobaczyl cos mega kretynskiego – ludzie roznie reaguja na cos takiego – jedni bluzgaja pod nosem, inni wyprzedzaja goscia, zajezdzaja mu droge i klepia po pysku, a jeszcze inni wchodza na forum strony ktora gosciu reklamuje na swoim aucie i o tym glosno mowia liczac na masowa szykane – moze to winowajce czegos nauczy – faktem jest ze zachowanie bylo debilne i nie mamy podstaw zeby adikowi nie wierzyc – ja bym pewnie nabluzgal – adik mogl mu naklepac po ryju wybral inna, chyba lepsza metode...
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez Bimbak » 12 maja 2006, 22:24

magicadm napisał(a):a dodatkowo: kark, jęczącą tubę, [tiiit] wydech, łyse opony itp.

nieodzowne atrybuty ludzi wyprzedzających na pasach hahaha
Trochę to sprowadzasz do skrajności. Nie chce się bawić w adwokata diabła ale trzeba też pomysleć że mógł się zagapić lub nie widzieć że tam są pasy ...itd itp..zresztą prawda zawsze jest pośrodku :P
Pozdrawiam, Tomek

Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Postprzez ravo » 12 maja 2006, 22:24

ja go popieram :) bo dzieki Temu ktos to przeczyta i pomysli zanim znowu powtorzy taki debilny manewr
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Paweł » 12 maja 2006, 22:36

Manewr, ktory wykonal kierowca sfotografowanego samochodu jest jednym z najpowazniejszych wykroczen jakie mozna sobie wyobrazic i umiejscowienie go obok usilowania zabojstwa (swiadomego lub nie) nie jest przesada. Jakiekolwiek tlumaczenia, ze kierowca moze sie zagapil lub mial inny powod sa zwyczejnie nie na miejscu.

Czlowiek zwrocil uwage, ze postepowanie takie poprzez oznaczenia klubowe na samochodzie jest kojarzone z Klubem i jest to sluszna uwaga. Ludzie nie liczacy sie z zyciem innych nie powinni w zaden sposob reprezentowac naszego Klubu. Wlasciwie, w ogole nie powinni miec zezwolenia na prowadzenie pojazdow mechanicznych.

W imieniu Klubu jest mi bardzo przykro, ze po drogach jezdzi bandyta, ktorego samochod ozdabiaja klubowe insygnia.
Ostatnio edytowano 12 maja 2006, 22:40 przez Paweł, łącznie edytowano 1 raz
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Winetou » 12 maja 2006, 22:39

tco_tm napisał(a):Manewr, ktory wykonal kierowca sfotografowanego samochodu jest jednym z najpowazniejszych wykroczen jakie mozna sobie wyobrazic i umiejscowienie go obok usilowania zabojstwa (swiadomego lub nie) nie jest przesada. Jakiekolwiek tlumaczenia, ze kierowca moze sie zagapil lub mial inny powod sa zwyczejnie nie na miejscu.

Czlowiek zwrocil uwage, ze postepowanie takie poprzez oznaczenia klubowe na samochodzie jest kojarzone z Klubem i jest to sluszna uwaga. Ludzie nie liczacy sie z zyciem innych nie powinni w zaden sposob reprezentowac naszego Klubu. Wlasciwie, w ogole nie powinni miec zezwolenia na prowadzenie pojazdow mechanicznych.

swiete slowa
Obrazek
Forumowicz

Postprzez MAXX » 12 maja 2006, 22:41

tco_tm napisał(a):Manewr, ktory wykonal kierowca sfotografowanego samochodu jest jednym z najpowazniejszych wykroczen jakie mozna sobie wyobrazic i umiejscowienie go obok usilowania zabojstwa (swiadomego lub nie) nie jest przesada. Jakiekolwiek tlumaczenia, ze kierowca moze sie zagapil lub mial inny powod sa zwyczejnie nie na miejscu.

Czlowiek zwrocil uwage, ze postepowanie takie poprzez oznaczenia klubowe na samochodzie jest kojarzone z Klubem i jest to sluszna uwaga. Ludzie nie liczacy sie z zyciem innych nie powinni w zaden sposob reprezentowac naszego Klubu.

popieram tco_tm i myœlę żę jeżeli czyta to użytkownik tego mx to już jest dla niego wystarczajšca kara jak się zachował i jak go oceniaja i pewnie drugi raz tak nie zrobi

musimy też spojrzeć krytycznie też i na siebie bo każdemu z nas przytrafia się pewnie jakaœ głupota bo jeżli nie to niech ktoœ bez winy pierwszy go zlinczuje ...
Forumowicz

Od: 22 cze 2004, 15:59
Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH

Postprzez qlesh » 12 maja 2006, 22:42

Teraz to juz go na pewno nie znajdziecie :D :P
Forumowicz

Postprzez magicadm » 12 maja 2006, 22:47

Bimbak napisał(a): mógł się zagapić lub nie widzieć że tam są pasy ...itd itp..zresztą prawda zawsze jest pośrodku :P

Adik napisał(a):. Kierownik tak się spieszył, że nie zwalniając wymijał grupe samochodów przepuszczającą pieszych na zebrach.

Moim zdaniem nie można niezauważyć smaochodu/ów, które zatrzymują się na drodze – jeżeli ktoś ma faktycznie takie problemy z koncentracją/lub wzrokiem – nie powinien prowadzić.

Co do wiejskiego tuningu – kierowałem się teorią: im bardziej zaniedbany/oszpecony samochód – tym większy burak za kierą <glupek2>

Sam w Łodzi widziałem taką akcję: na Kopcińskiego (trzy pasy ruchu w jedna stronę) na wiadukcie jest przejście dla pieszych, wczesniej ograniczenie (chyba do 40km/h – nie pamietam), zakaz wyprzedzania itp. Kobieta z małym dzieckiem na ręku weszła na przejście- autka na dwóch pasach się zatrzymały, ona weszła na przejście – wtedy z tyłu na trzeci pas wyrwał się cieć w passacie – ona prosto szła mu pod koła!!!
Zdębiałem, najpierw chciałem w niego uderzyć sam – by go zatrzymać, ale zacząłem trąbic – cieć zaczął hamować, kobieta usłyszała hałas i zatrzymała się. wtedy przed jej nosem smignął na zablokowanych kołach passat (niby hamujący).

Po całej "akcji" dogoniłem gnojka, chciałem mu coś powiedzieć, otworzyłem okienko, przytrąbiłem – ale niestety: "nasz bohater" bał się nawet głowe odwrócić – bić go nie chciałem – ale należało mu się.
Forumowicz

Postprzez Winetou » 12 maja 2006, 22:49

magicadm napisał(a):bić go nie chciałem

mysle ze w tej sytuacji bardziej prawidlowe by bylo zatrzymanie innych kierowcow, ktorzy to widzieli, spisanie numerow rejestracyjnych i zadzwonienie po policje...
Obrazek
Forumowicz

Postprzez magicadm » 12 maja 2006, 22:53

Winetou napisał(a):
magicadm napisał(a):bić go nie chciałem

mysle ze w tej sytuacji bardziej prawidlowe by bylo zatrzymanie innych kierowcow, ktorzy to widzieli, spisanie numerow rejestracyjnych i zadzwonienie po policje...

Gdyby tak zawsze postepować – stalibysmy w wiecznych korkach – niestety :(

Ale numery profilaktycznie spisałem :)
Forumowicz

Postprzez qlesh » 12 maja 2006, 22:54

magicadm włos się jeży... :(
Forumowicz