To może ja dorzucę swoje kilka słów na temat serwisu Księżyno. Moja przygoda zaczęła się w momencie kiedy podtopiona B2500 odmówiła posłuszeństwa, Księżyno najbliżej – holujemy.
Po 3-4 dniach telefon z serwisu – auto naprawione – można odbierać, cena 1100 zł za wszystko , super, nastawiałem sie prawie na 2 x większą kwotę.
Odbieram. Pytam co to za drogocenna część unieruchomiła moją Mazdę, Pan z uśmiechem pokazuje mi zieloną kostkę objaśniając że to "moduł sterujący PCM-em" i że serwis takiego drogiego auta musi kosztować. Tu po raz pierwszy zaczałem mieć podejrzenie, że coś nie gra, jestem elektronikiem i to co zostało mi pokazane i faktycznie było uszkodzone, to zwykły przekaźnik, pewnie że oryginalny może kosztowac sporo ale nie UWAGA 550 zł

!. Cóż, pora była późna, ja do domu miałem prawie 400 km, swego też pewny nie byłem, może ta mazda to faktycznie takie drogie auto, wziąłem fakture i pojechałem.
Znajomy usłyszawszy ile zapłaciłem ze przekaźnik podsunął mi pomysł zeby zadzwonić do innych serwisów i zapytać o cenę. Dzwonię pierwszy z brzegu najbliżej łódź. Podałem symbol, Pan stwierdził, tak, do ściągnięcia, termin na 30 V jeżeli bym chciał, bo ciągną to z centrali w Brukseli, oryginalny mazdowski , cena – 190 zł. No cóż. Drogo jak za przekaźnik ale rozumiem, oryginał itd itd ale nie do jasnej anielki 550 zł !
Dzwonię do Księżyna, wyjaśniłem sytuację, Pan na początku zaczął kręcić że to może nieoryginalny, jakaś podróba, że różnice w częściach są duże, po czym stwierdził "wie Pan, każdy serwis ma inną politykę cenową". Moim podsumowaniem, że własnie zrozumiałem, jaką polityką cenową kieruję się serwis Mazdy Księzyno zakończyłem rozmowę.
Rozumiem różne rzeczy, kwota którą zapłaciłem była dla mnie kwotą o wiele niższą niż oczekiwałem ale nie lubię kiedy ktoś mnie w żywca robi w wała. Gdyby ów serwis, na fakturze naprawy napisał, że 900 daje za serwis i diagnozę a 200 za przekaźnik – cóż drodzy są ale naprawili, słowa bym nie powiedział ale sorki, takiego numeru, tylko dlatego , że ktoś zwietrzył "Łosia" w drogim aucie, nie popuszczę.
Rozumiem, polityka cenowa, otóż drodzy mazdowicze, jeżeli polityka ponad trzykrotnego zawyżania cen części się wam podoba, polecam serwis Mazda Księżyno, są w tym bezkonkurencyjni.
Finał tej historii jeszcze nie nastąpił. Mój pracownik dostał własnie zlecenie wysmażenia i wypozycjonowania strony www, na której cała historia zostanie dokładnie opisana, ku przestrodze innych, może i będzie mnie to drożej kosztować niż zysk serwisu na felernej częsci ale będe miał satysfakcję tego że może dzięki mnie ktoś inny nie da się naciąć.
Dodatkowo, choć wątpię w skutecznośc takiego działania, do Mazdy leci odpowiednie pisemko.
O rezultatach będę informował na grupie.
Uff takiego długaśnego postu w życiu nie napisałem