Kolejna udana akcja Policji – odzyskano Mazdy :)
1, 2
Felicjan napisał(a):podnieśli minimalna kwotę kradzieży, aby uznać za przestępstwo, a nie wykroczenie.
Podnosząc minimalną kwotę kradzieży, znacznie większa część czynów będzie wykroczeniem a nie przestępstwem.

Mam znajomego policjanta, mówił że od kilku lat Mazdy bardzo często znikają bez wiedzy właściciela.
Zabezpieczenia fabryczne nic a nic nie odstraszają złodziei, skoda na to pieniędzy. Był przypadek na Warszawskim Ursynowie że próbowano skraść Mazdę 6 GY, było to jakieś 5 lat temu. Nie udało im się odjechać, jak się okazało właściciel zlecił w warsztacie zabezpieczenie na własne życzenie, i to spowodowało że nie potrafili jej odpalić. Więc chyba bardziej się opłaca wykonać takie zabezpieczenie niż kupować fabryczny alarm.
Zabezpieczenia fabryczne nic a nic nie odstraszają złodziei, skoda na to pieniędzy. Był przypadek na Warszawskim Ursynowie że próbowano skraść Mazdę 6 GY, było to jakieś 5 lat temu. Nie udało im się odjechać, jak się okazało właściciel zlecił w warsztacie zabezpieczenie na własne życzenie, i to spowodowało że nie potrafili jej odpalić. Więc chyba bardziej się opłaca wykonać takie zabezpieczenie niż kupować fabryczny alarm.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):Mam znajomego policjanta, mówił że od kilku lat Mazdy bardzo często znikają bez wiedzy właściciela.
Każdy Ci to powie, fabryczne zabezpieczenia złodzieje mają nieźle obcykane.
Najlepiej coś niestandardowego, nawet prostego.
Ja ostatnio się spotkałem z takim zabezpieczeniem, że auto można odpalić tylko jak nawiew jest ustawiony na maxa , a temperatura na ciepło
1, 2