Dylemat przy zakupie: Mazda3 czy Mitsubishi Lancer?
1, 2
Nie wiem czy takie było założenie kwatery głównej Mitsubishi, ale strategię mają po byku. Wywalają Lancera, a wrzucają na rynek takie kupsko, jak Spacestar. Chyba niedługo usłyszymy o przejęciu Mitsu przez jakiś chiński lub hinduski koncern :/
Mało prawdopodobne bo jak dobrze kojarzę jakiś czas temu Francuzi dorzucili Mitsu do swoich nabytkow jako kolejne źródło japonskich patentów 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ale chodziło tylko o Mitsubishi Motors (które zawsze było tym niesfornym dzieckiem w grupie, traktowym jak wrzód na tyłku) i nabył to niedawno dokładnie Nissan, który obecnie jest posiadaczem 34% akcji.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Oczywiście, że chodzi o Mitsubishi Motors, reszta Mitsu to tak wiele korpo o tak ogromnym zakresie działalności, że trudno to ogarnąć. A Nissan to nie francuz w tym momencie? To sytuacja taka jak z Dacią czy Samsungiem – nawet prezo jest ten sam 
Chodziło mi w domyśle o to, że mitsu motors samo to niewiele patentów posiada i tak za bardzo nie ma na czym łapy położyć i że między innymi z uwagi na to i ich status w grupie mało łakomy to kąsek był. A nad wszystkim i tak władzę sprawują repltilianie :p
Pozdrawiam, Tomek
Mitsu ma ciekawe rozwiązania hybryd, może na to się Francuzi szarpią. Taniej kupić już coś sprawdzonego niż tworzyć od nowa.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Dokładnie – Francuzi mocno stawiają na elektryki a Mitsubishi ma niezłe PHEV
No niby wszyscy zachwalają outlandera ale głównym powodem był i tak skandal wokół masowego oszukiwania w średnim spalaniu w Japonii, przez który akcje Mitsu (i nie tylko) poleciały na łeb na szyję. Była okazja 
Pozdrawiam, Tomek
Dokładnie poszło o sól japońskiej motoryzacji – keicary, na nich kantowali i wyszło im to bokiem.
Odgrzewając temat napiszę z własnego doświadczenia ponieważ (wciąż jeszcze) jestem użytkownikiem Lancera, którego zakupiłem w salonie w 2010r. i po 8 latach użytkowania mogę stwierdzić 2 fakty:
1. Żadnych awarii przez 8 lat – jedyne wizyty, które zaliczałem w serwisie to okresowe przeglądy
2. Żadnych oznak korozji
Z autem będę się wkrótce żegnał ponieważ czekam już na odbiór zamówionej mazdy 3 BN i po mojej 8 letniej przygodzie z marką Mitsubishi z perspektywy tego czasu mogę śmiało stwierdzić, że nie żałuję swojego wyboru
1. Żadnych awarii przez 8 lat – jedyne wizyty, które zaliczałem w serwisie to okresowe przeglądy
2. Żadnych oznak korozji
Z autem będę się wkrótce żegnał ponieważ czekam już na odbiór zamówionej mazdy 3 BN i po mojej 8 letniej przygodzie z marką Mitsubishi z perspektywy tego czasu mogę śmiało stwierdzić, że nie żałuję swojego wyboru
1, 2