Zakup nowego auta – Mazda MX-5
Racja – BMW Z4 z kształtu. Z tyłu Jaguar F-type (co akurat mi się podoba :
).
Przednie lampy mi się kojarzą trochę z Lexusem LFA.
A poza tym – auto ładne, ale bez specjalnych fajerwerków. Myślę, że będzie co podziwiac dopiero gdy trafi w ręce któregoś z ambitniejszych forumowiczów!

Przednie lampy mi się kojarzą trochę z Lexusem LFA.
A poza tym – auto ładne, ale bez specjalnych fajerwerków. Myślę, że będzie co podziwiac dopiero gdy trafi w ręce któregoś z ambitniejszych forumowiczów!
Linia boczna super. Przód powiedzmy że może być chociaż nie do końca przemawia. Tył totalna porażka aż nie mogę patrzeć na to auto
Ogólnie jestem zawiedziony. Ale już widać po komentarzach forumowiczów że jednym się bardzo podoba drugim bardzo nie podoba. 

tak powinna wyglądać nowa mx5

Może trochę bardziej agresywny przód by się przydał, ale zgadzam się w 100% z bercikiem 
Powinni zwolnić stylistę od MX-5 a zapłacić temu x-tomiemu i spytać czy mogą wykorzystać projekt.
Powinni zwolnić stylistę od MX-5 a zapłacić temu x-tomiemu i spytać czy mogą wykorzystać projekt.
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Dokładnie. Może i stylistyka nowej 6 i 3 jest agresywna i pasuje do sportowego auta, ale imho MX-5 zawsze żyła swoim życiem. Generacja NB/NBFL była chyba najbardziej oderwana o nudnych jak flaki z olejem pozostałych modeli w tych latach produkcji. Z NA równać mogły się tylko pozostałe modele z serii MX oraz RX-7 FD. Reszta była... po prostu inna. Cieszę się, że teraz to się nie zmieniło.
Jak dla mnie jest bardzo ok ,patrzac na zdjeciu gdzie jest wystawiona razem z poprzednimi modelami ,widac bardzo duzo podobienstwo i nawiazanie do tradycji Mx-a
I cale szczescie ,ze nie poszli w design nowych modeli ,fakt sa ladne ale Mx zawsze szedl swoja sciezka i to jest w tym aucie najwazniejsze.Brak schowka ,mi nie przeszkadza i tak trzymalem tam tylko kilka plyt 
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
bercikspeed napisał(a):tak powinna wyglądać nowa mx5
Tak nie mogło to auto wyglądać, a to dlatego że ktoś wziął przód i tył z 6 i skleił wielką pokrakę. Odrazu widac że to dużo większa bryła od nowej mx-5, jak by zrobili taką gablote to całe odchudzanie szlag by trafił. Zreszta ten ryj pasuje tylko do 6.
Fura jest mała, pewnie lekka, przód ok, z tyłu mogło być lepiej. Pewnie z podstawowym silnikiem będzie się fajnie jeździć, tak jak pierwszą generacją.
- Od: 27 lis 2010, 03:46
- Auto: Mazda 323f 1.6 BJ 2001, corolla 1.4D E12 2005, Mazda 6 2.0 GJ 2012
Jak pierwszy raz zobaczyłem nową MX-5 to się szczerze mówiąc podłamałem. Taka agresywna stylistyka nigdy nie była wpisana chyba w żadne auto Mazdy. Do tego lampy wydają się nieproporcjonalne względem auta, przynajmniej według aktualnych trendów. Jednak jak z wszystkim powoli zaczynam się przyzwyczajać. Choć nadal mam mieszane uczucia to jednak pamiętam że podobnie miałem z GT86 i myślę że w końcu ją polubię, mam jednak poważne obawy że w przeciwieństwie do poprzednich ewolicji ND szybko się zestarzeje ... bardzo szybko.
Pierwsze wrażenie też miałem negatywne, ale wystarczy pooglądać trochę filmów jak wygląda w ruchu, jest naprawdę dobrze 
Ostatnio edytowano 10 wrz 2014, 20:05 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie należy cytować całych postów... zwłaszcza poprzedniego.
Powód: nie należy cytować całych postów... zwłaszcza poprzedniego.
slisman napisał(a):Ja się właśnie też przekonałem jak widziałem filmikBodajże jak jechała tuż za poprzednią MX-5. I przyznam się szczerze – nowa wygląda naprawdę
Na żywo ND zdecydowanie zyskuje w porównaniu do zdjęć, nieco zaskakujący tył okazuje się bardzo dobrze komponować z całą resztą, bryła jest po prostu piękna
Po
eM
- Od: 31 maja 2008, 23:39
- Auto: MX-5 NBfl 1.8