Zakup nowej Mazdy3 (2004 – 2009) BK
AutoClub jest nie polecany przez łódzkich klubowiczów.. o szczegółu możesz zapytać np. Spika72.. on miał z nimi przygody...
PS: Ja również miałem przygody ale z właścicielem tego salonu.. facet jest po prostu dupkiem...
PS: Ja również miałem przygody ale z właścicielem tego salonu.. facet jest po prostu dupkiem...
[URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/2190] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/2190/icon1.png[/IMG][/URL]
- Od: 11 lis 2007, 17:48
- Auto: 323F BA
Bierz xenon i disla .Obecna Mazda 6 ma bixenon , różnica w świeceniu jest ogromna,wez lepiej wyposażoną bo Bose tez fajnie gra .
Jak jezdziłeś dislem to odpuść sobie 2,0 benzynę bo to porazka , w dodatku wciaga trochę .Masz przeciez 3 lata gwarancji a Mazdy w dislu nie psują się jak fordy zwłaszcza 2,0 tdci 130 km wiem bo miałem
Jak jezdziłeś dislem to odpuść sobie 2,0 benzynę bo to porazka , w dodatku wciaga trochę .Masz przeciez 3 lata gwarancji a Mazdy w dislu nie psują się jak fordy zwłaszcza 2,0 tdci 130 km wiem bo miałem

- Od: 27 kwi 2008, 11:18
- Auto: Mazda 6 dynamic 2.0 diesel
W sumie to racja jesli nowka na gwarancji to nie ma sie co bac, bierz diesla 2.2
(ale jesli chcesz uzywke od dealera to nadal to co pisalem wczesniej). Bose fakt, nie jest zle, warto (wbrew temu co pisza maniacy audio
).
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Ja rozważam oczywiście nowe:
2.0 benzyna Exclusive hatchback
2.0 diesel Exclusive hatchback
Dziś mam jazdę benzyną. boję się trochę tego iż diesel może zacząć się psuć, np. z powodu jakości paliwa w Polsce. Na razie nie słyszałem opinii aby te silniki były jakoś wyjątkowo mocne – jestem bardzo ciekaw – obecnie jeżdżę Alfą 156 2.0 JTS 165 KM (benzyna) i nie mogę narzekać na brak mocy.
Co do oferty Odyssey Mazda dziś zdam relację
a co do AutoClub to ich oferta cenowa jest bardzo ok- sprzedają wersje niemieckie Mazdy 6 np. wersje Dynamic jeszcze rocznik 2008 po bardzo korzystnych cenach- pytanie czy warto
Pozdrawiam
2.0 benzyna Exclusive hatchback
2.0 diesel Exclusive hatchback
Dziś mam jazdę benzyną. boję się trochę tego iż diesel może zacząć się psuć, np. z powodu jakości paliwa w Polsce. Na razie nie słyszałem opinii aby te silniki były jakoś wyjątkowo mocne – jestem bardzo ciekaw – obecnie jeżdżę Alfą 156 2.0 JTS 165 KM (benzyna) i nie mogę narzekać na brak mocy.
Co do oferty Odyssey Mazda dziś zdam relację
a co do AutoClub to ich oferta cenowa jest bardzo ok- sprzedają wersje niemieckie Mazdy 6 np. wersje Dynamic jeszcze rocznik 2008 po bardzo korzystnych cenach- pytanie czy warto
Pozdrawiam
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
- Od: 20 sie 2011, 21:42
- Auto: Mazda 6 GH 2008 2.0 benzyna
Mada CX-9 PL 2010 3.7 benzyna
Alfa Romeo Spider 2001 2.0 TS benzyna
Wierzba napisał(a):Ja rozważam oczywiście nowe:
Jakie przeznaczenie auta (ilość km dziennie, jakie drogi: trasa/miasto)?
Jeśli chodzi o zakup, spróbuj zamówić auto w jakimś konsorcjum (osobiście mieszkam w Wawie, ale swoje auto zamówiłem i kupiłem w Gdyni). Przywiozą Ci auto z Niemiec i w konfiguracji jakiej zechcesz. Naturalnie nowe.
Pozdor Myjk
Przeznaczanie- głównie miasto – trasa dosyć rzadko – km rocznie robię max 15.000
Są spore różnice w wyposażeniu pomiędzy Polską a Niemcami. Nie wiem czy konsorcjum albo broker to dla mnie idealne rozwiązanie- chce kupić mazdę w kredycie, na firmę i chcę zostawić auto w rozliczeniu- a to nei wszędzie jest możliwe
Są spore różnice w wyposażeniu pomiędzy Polską a Niemcami. Nie wiem czy konsorcjum albo broker to dla mnie idealne rozwiązanie- chce kupić mazdę w kredycie, na firmę i chcę zostawić auto w rozliczeniu- a to nei wszędzie jest możliwe
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
Wierzba napisał(a):Przeznaczanie- głównie miasto – trasa dosyć rzadko – km rocznie robię max 15.000
Zdecydowanie benzyna, o dieslu nawet nie racz myśleć w takim wypadku bo będzie płacz...
Wierzba napisał(a):Są spore różnice w wyposażeniu pomiędzy Polską a Niemcami.
Na korzyść Niemców, zapomniałeś dodać.
Wierzba napisał(a):Nie wiem czy konsorcjum albo broker
To to samo w zasadzie.
Wierzba napisał(a):chce kupić mazdę w kredycie, na firmę i chcę zostawić auto w rozliczeniu- a to nei wszędzie jest możliwe
Ja również kupowałem auto w leasingu u brokera, więc nie ma stresu.
Natomiast nie warto zazwyczaj auta zostawiać w rozliczeniu...
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Natomiast nie warto zazwyczaj auta zostawiać w rozliczeniu...
Fakt- ale przy moim trybie pracy nie mam czasu na sprzedaż i użeranie się z kupcami, jazdy spotkanie itp – chciałbym to załatwić szybko i sprawnie i zabrać nowe auto
Myjk napisał(a):Na korzyść Niemców, zapomniałeś dodać. język Cenowo też na korzyść Niemców.
Mam ofertę właśnie z Łodzi na Dynamic w dieslu- ale po pierwsze diesel a po drugie hmmm nie mogę kupić go inaczej jak za gotówkę/kredyt ale bez możliwości pozostawienia w rozliczeniu samochodu.
Jak dostanę ofertę z Odyssey to pojadę do Bołtowicza- oni mają alfy więc może moją Alfę lepiej wycenią
Wierzba napisał(a):Fakt- ale przy moim trybie pracy nie mam czasu na sprzedaż i użeranie się z kupcami, jazdy spotkanie itp – chciałbym to załatwić szybko i sprawnie i zabrać nowe auto
Równie dobrze możesz wystawić auto z niższą ceną i też pójdzie od ręki...
Odpadnie Ci przynajmniej przywiązanie do konkretnego "dilera".
Wierzba napisał(a):Mam ofertę właśnie z Łodzi na Dynamic w dieslu-
Po raz kolejny, zapomnij o dieslu.
Uderz może do Auto-Perfect w Gdyni – oni OIDP mają chyba też komis, a obok OIDP był nawet salon Alfy. Może dadzą Ci jakąś ofertę fajną. Mi dokoptowali też automatycznie agenta bankowego (Raiffeisen).
Pozdor Myjk
Do 11 l w korkach ( ciezka noga )Wierzba napisał(a):1. Jak paliwożerny jest silnik benzynowy ?
Tak , diesel ma inna charakterystykę no i moment , benzyna trochę się meczyfin napisał(a):Jak jezdziłeś dislem to odpuść sobie 2,0 benzynę bo to porazka

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
DPF nie jest mi strasznyMyjk napisał(a):Co z DPFem zrobisz? Wymontujesz

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Myjk napisał(a):Równie dobrze możesz wystawić auto z niższą ceną i też pójdzie od ręki...
Odpadnie Ci przynajmniej przywiązanie do konkretnego "dilera".
To nie jest tak źle – np diler Toyoty wycenił mój samochód na tyle ile oczekiwałem – mam swój limit poniżej którego nie zejdę
Witajcie,
po jeździe próbnej, negocjacjach itp zapewne w piątek wpłacę zaliczkę na Mazdę 6 hatchback 2.0 benzyna Exclusive. Samochód jeszcze z 2008 roku ze sporym rabatem
Pozdrawiam
Przyszły właściciel Mazdy
po jeździe próbnej, negocjacjach itp zapewne w piątek wpłacę zaliczkę na Mazdę 6 hatchback 2.0 benzyna Exclusive. Samochód jeszcze z 2008 roku ze sporym rabatem
Pozdrawiam
Przyszły właściciel Mazdy
widziałem już Honde Accord, Toyote Avensis- ale hmm Mazda prowadzi się w sposób najbardziej zbliżony do Alfy Romeo więc wybór jest prosty 
A trasy w miescie krotkie? (bo ja np minimum 15 km robie, wiec mi diesel nie przeszkadza, ale i nie pomaga). Jak krotkie to kategorycznie benzyna, choc popatrz na Jarka...
Szkoda chlopaka... 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Trasy i krótkie i długie- do pracy mam 6 km
czasem wyjadę na mazury, albo na południe polski- ale generalnie rzadko wyjeżdżam po za Warszawę.
Samochód mi się bardzo podobał- naprawdę byłem zachwycony a i hmm tu był gdzieś na forum wątek o ilości rur wydechowych- sprzedawane w Polsce silniki 2.0 benzyna mają dwie rury wydechowe.
Samochód mi się bardzo podobał- naprawdę byłem zachwycony a i hmm tu był gdzieś na forum wątek o ilości rur wydechowych- sprzedawane w Polsce silniki 2.0 benzyna mają dwie rury wydechowe.