Antyradary

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez xXx » 19 cze 2004, 22:22

Ja powiem wam, że jak bede chciał kupić to będę własnie szukał takiego trzyczściowego, co można go spokojnie ukryć i czujniki zamontować w lampach.

Pozdro
Forumowicz

Od: 23 paź 2003, 01:01
Auto: Audi A6 Avant 2.8 V6 APR

Postprzez luca » 19 cze 2004, 22:24

Patryk ponoć montaż w lampach nie jest efektywny, gdyż czujnik jest za nisko, a co za tym idzie skuteczność spada.
Mazda Motor Company
Forumowicz

Od: 13 kwi 2004, 15:12
Auto: Astra 1.4

Postprzez Carrrlos » 21 cze 2004, 00:04

luca napisał(a):Carrrlos napisz coś więcej o swoich doświadczeniach z szusarkami. Czy Twój Unden wyłapuje też tego typu radary?

oczysiście, ze tak, jedyne co niemiłego może cię spotkać, to że akurat od 3 minut nie mierzyli, bo pisali manadat, wiec ty od 2 kilometrów niemiałeś nawet jednego piknięcia, aż tu nagle wylatujesz zza zakrętu i piiiiiiik, no i już jest za późno bo właśnie 100 metrów dalej zza krzaka dramatycznie rzuca się na drogę .... wiadomo.

a raz mnie zrobili w człona, oszukali że mierzą prędkość, antyradar był włączony a nie zapikał, glina wyskoczył na drogę pokazł mi mój wynik o 30 km przekraczający ten co w tym miejscu obowiżaywał.
zaqrw...em soczyście i pomyślałęm, że mi się zasilanie odpięło, a tu dupa, pan policjant, pokazywał mi poprzedni wynik, tak się wqr... zę zapomniałem poprosić o czas pomiaru, no ale co miałem mu powiedzieć, ze ja wiem, że mnie nie mierzył bo mam antyradar !?!?!?
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 21:49

Postprzez baad » 21 cze 2004, 09:07

Carloss ile kosztuje taki Uniden jak twój? I gdzie go zamontowałeś, że tak dobrze działa?
Mazda to je to!
Forumowicz

Od: 13 lis 2003, 21:34
Auto: Mazda 626 GW 2.0 2000

Postprzez Carrrlos » 21 cze 2004, 16:19

nie na forum, szczegółmi podzielę się na zlocie, koszt to chyba ok 400-450 zł bez papieru, u handlarza przy drodze będzie jakies 550 zł, chociaz na poczatku i tak powie 700
Forumowicz

Postprzez newbie » 24 cze 2004, 20:59

Mam Unidena, chociaż nie pamiętam jego oznaczeń, w każdym razie ma matrycę zamiast diodek, kompas i gada do mnie z niego panna po angielsku.

Działa na wszystko czyli radary przenośne, stojące, foto, drzwi na fotokomórkę, BTSy komórek, wyładowania na słońcu :D itp, oczywiście ze wszystkich możliwyc kierunków.
Nie działa na pewno na psie videoradary.

W mojej opinii zakup detektora radarów to dobra inwestycja jak się dużo i szybko jeździ...w końcu to równowartość JEDNEGO DOBREGO trafienia, tyle że bez punktów.

Mam na szybie...odczepiam zawsze jak wyprzedzam/omijam pałki oraz w czasie kontroli. Wtedy mam go zawsze przy sobie (kieszeń itp.) albo ma go żonka.

That's it.
Firma

Od: 31 paź 2003, 07:53
Auto: F20 M135i x
BP X AWD
F2 EQ

Postprzez marioch » 25 cze 2004, 11:23

no właśnie i ja się zastanawiam nad zakupem ... ale ostatni mandat płaciłem.... 2 lata temu za złe parkowanie – ulgowo 50pln no i za wyprzedzanie "po prawej" – miła rozmowa i tylko pouczenie
Forumowicz

Od: 19 mar 2004, 15:51
Auto: mazda 626 GD RF7 2D 5d '91

Postprzez Krasnal » 26 cze 2004, 00:26

marioch – NIE KUPUJ – w Twoim przypadku to g...na inwestycja hahaha
Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
Forumowicz

Od: 27 maja 2004, 20:02
Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT

Postprzez misiolot » 1 lip 2004, 00:50

Przeanalizowałem ceny i mandaty jakie dostałem koszt antyradary zwróciłby mi się po 5-ciu latach w tym czsie za prędkość cupneli mnie trzry razy
Nie mogę a w zasadzie ..dlaczego nie ?
Forumowicz

Od: 23 lut 2004, 23:11
Auto: Chrysler Voyager 3.3 LE jajko

Postprzez cronos2002 » 1 lip 2004, 23:22

Ja ponad osiem lat temu kupiłem Whistler 1430, był wtedy stosunkowo drogi (ponad 700 zł) ale jest super, miałem podobne doświadczenia z AR jak Carrrlos, sprzęt działa prawidłowo, mierniki predkości (te zawieszone nad ulicą) wykrywa z odległości ponad 1,5 km, jak minę taki miernik to piszczy jeszcze przez 200 -300 m. Co do suszarek to nie wiem czemu, chyba trzy razy miałem taką sytuacje że AR piszczał gdy przejeżdżałem koło radiowozu a suszarka leżała na masce, "operator" suszarki w tym czasie robił co innego i nie miał suszarki w ręce, dodam ze wtedy AR reagował z niedużej odległości 100-200 m, czyżby jakaś "fala nośna" :–)
A rekord odległości AR to miałem kiedyś na drodze do Wrocławia – AR zaczął mi piszczeć na drodze w odległości ponad 3 km od radiowozu ( w miedzyczasie były dwa wzniesienia drogi) i już myślałem ze to jest inne zródło sygnału(np radar wojskowy).
Forumowicz

Od: 15 paź 2011, 07:54

Postprzez Carrrlos » 2 lip 2004, 17:16

prawidłowe odczyty, urządzenia z górnej półki* ,pozdro dla Jacka

* nie kupujmy tanich produktów w tanich supermarketach, tym bardziej AR
Forumowicz

Postprzez coolart » 7 lip 2004, 02:14

to ja moze dodam linka, szukajac alarmu i zabezpieczen napotkalem na stronie takie cos, mnie to nie interesuje ale jak temat antyradary to prosze http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=129&kid=131 jak narazie jest w budowie ten dzial ale maila puscic i sie spytac, dla chcacego nic trudnego, a ze mnie to nie potrzebne to sie nie pytam
Teraz: Mazda 3 1.6 109KM
Poprzednia: Hania Civic Aerodeck 1.5 114KM
Kiedys: Madzia 323F BG 1.6 88KM

Japonki są najlepsze
Forumowicz

Od: 27 cze 2004, 01:55
Auto: Mazda 3 1.6 2005r.

Postprzez adam626 » 14 wrz 2004, 11:34

W świetle ostatnich doświadczeń uprzejmie donoszę że urządzenie zawarte w temacie tego wątku nie sprawdziło się w starciu z nowoczesnymi technologiami wykorzystywanymi przez pewne służby.
Owszem odezwało się ale dopiero po minięciu fotopstryka automatycznego.
Być może nowocześniejsze urządzenia by się sprawdziły.
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez VIP » 15 wrz 2004, 13:56

znowu powolam sie na tygodnik Auto Świat byl w jednym starszych numerow test

testowali wszystkiego typu od za 300 zl do za 2 tys zl

i fotoradare przenosne te czeskie podajrze RAPID ktore polska drogowka uzywa byly nie do wykrycia jedynie ten za 2 tys wyjrywal ale dopiero 50 m czyli jzu nei bbylo mozliwosci wyhamowania !! a do tego ta cena !!

za to reczne "suszarki"

juz bylo lepiej choc ten drogi wykrywacz wlanczal sie pozno ze tez nie bylo za duzo czasu na hamowanie a te tansze dzialaly lepiej wykrywaly nawet z odleglosci 200 m ale za to co jakies fotokomurki zaczelo gowno pikac !! a tego teraz jest pelno [przy dridze wszystko prawie tteraz alektornicznie dzialan a foto komorki !! czyli ejdnym slowem nie ma takeigo dobrego sposobu !! sam keidys mialem zanim weszlem do firmy kilka nawet za ok tys i naprwde nei ma sensu wydawac kasy !!! bylo u mnie dokladnie jak w tym tescie !!!

poszukajcie gdzies moze archiwalny numer Auto swiat

pzodrawiam
Forumowicz

Od: 9 lip 2004, 09:39
Auto: XEDOS 6 2.0 V6 Automat

Postprzez Carrrlos » 16 wrz 2004, 18:29

aż sie wzdrygam jak się ktoś powołuje na gazetkę typu AŚ, bez urazy VIP, ale ta gazetka powinna miec w podtytule artykuły sponsorwoane.
Nie jest dla mnie autorytetem, zas niedługo pewnie na jej łamach dowiemy się, że Skoda Fabia 1.2 HTP w wersji standard jest lepsza od Maybacha.

do rzeczy.... przejeździłem z swoim antyradarem UNIDEN SWS 937 chyba taki model, trochę czasu tzn. ze 3 lata. wiem że wcześnijesze urządzenia regowały na wszystko co możliwe, w tym m.in na BTSy od komórek (co 2 km). moje urządzenie wcale nie było z topowej półki, bo za 500-600 zł, za to wielokrotnie mnie w porę ostrzegło, wiec na tej podstawie twierdzę, żę zwróciło się na pewno kilka razy. i co najważnijesze podłaczone i dobrze zainstalowane (bynajmniej nie na przyssawkę do przedniej szyby) urządzenie za 500-600 zł nie daje fałszywych alarmów, tym bardziej w trasie, ewentulanie na 100 przejchanych km fałszywie odezie się raz, tzn jadą c dalej nie zobaczę radiowozu/suszarki, foto, inne.
to tyle, obecnie urządzonko sprzedałem, gdyz mało smigam po trasach a w moim mieście prędzej dostanę fotkę z przenośnego laserowego miernika, na który nie ma rady.
teoretycznie jest, ale ... stare radary wysyłały ciągłą szeroką wiązkę, które to nie stanowiły problemu do wychwycenia, obecnie te urządzenia wymienia się na foto radary, kótre prędkosć mierzą za pomoca wiązki laserowej, punktowo, w ułamku sekundy, więc ich wychwycenie przez urządzenia typu AR maleją prawie do zera.
i to jest odpowiedź na to czy obecnie warto kupowac AR
Forumowicz

Postprzez gonzo626 » 16 wrz 2004, 19:21

powiem krotko umnie antyradar sie nie sprawdzil nielubie sie wozic zakims wiec jak odpalali suszarke to mnie informowal ze moge zjezdzac do boku <lol> polecam CB radio nietrzeba przez nie gadac jak ktos niechce wystarczy miec na odsluchu i chlopaki mowia gdzie i na ktorym kilometrze stoj z suszarka, wideoradar.lub gdzie sie worza cichociemnie z kamerka teraz zmienily sie przepisy i nie trzeba tego rejestrowac :) wiadomo o palach duzo wczesniej kolejna zalete ze wiadomo wczesniej ze np. byl jakis wypadek i korek 3 km wtedy mozna sobie obiechac to bokiem i nie trzeba kwitnac w korku <lol> wiezdzajaac do jakiegos miasta nie trzeba miec plany tylko wystarczy spytac i poprowadza pod same dzwi <lol> jezdze duzo po polsce i wiem ze to sie sprawdza wady ciezarowki nie jezdza w niedziele albo malo i to jest fakt bo stracilem prawko za punkty <lol> wszystkie zalapalem w wekendy wybor nalezy do was
Forumowicz

Od: 22 maja 2006, 22:36
Auto: 929 HB 2.0 benz

Postprzez Zombi » 16 wrz 2004, 22:04

Popieram przedmówcę bo też mam CB i jest to fajna zabawka. Niestety niedziele są do pupy no i trasy gdzieś na zadupiach nawet jak się ludzi pytasz to często się okazuje że mają powyłączne radia bo to miejscowi. Z tego co ostatnio widziałem w wekkend na trasie Wawa-Toruń to dużo ludzi zaczyna kupować CB do osobówek. Mają te małe antenki na przylepca i dają czadu. Naliczyłem ich 8 czy 9 sztuk osobówek, bardzo dużo.
Mazda 626 GD GT
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7 ????
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:44
Auto: Szybkie

Postprzez adam626 » 20 wrz 2004, 10:12

mój AR ma już ponad 10 lat
pomimo tego wykrywał do tej pory wszystko
niestety coraz nowsze technologie używane z drugiej strony powodują że
sygnalizacja namierzania jest w momencie kiedy jesteśmy już namierzeni
czy to laserem czy suszarką (ma już funkcje wykrywania lasera)
więc sprawdza się to tylko jak się ma przed sobą nieco szybszą furę
której namierzanie wykryje nasz sprzęt.
Z racji wieku mam pełno fałszywych alarmów, nawet przekaźniki GSM się odzywają
ale wolę zwolnić 10 razy za dużo niż raz za mało.
ten raz jest pierwszy kiedy zostałem namierzony przy włączonym AR
sprzęt zasygnalizował po minięciu stanowiska pomiarowego
być może wynikało to z czasu trwania wiązki pomiarowej
na zdjęciu jest napisana odległość 60m
przy predkości 110km/h przejeżdzamy 30m/s czyli 2 sekundy po pomiarze odezwał się sprzęt
to było za późno

co do cb-radia używałem kiedyś namiętnie
mam sprzęt do dzisiaj
ale nie sądzę żeby mnie ktoś ostrzegł na puławskiej
a kłopot z wyciąganiem z samochodu, zdejmowaniem anteny powoduje że tylko na trasie ma to sens
i nad tym pomyślę
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez Zombi » 20 wrz 2004, 12:19

Heheh po Wawie się jeździ powoli, wyciąganie z auta to raptem dwie śrubki, anteny nie zdejmuję odkąd mam CB.
Mazda 626 GD GT
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7 ????
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:44
Auto: Szybkie

Postprzez LaCosaNostra » 25 wrz 2005, 10:40

Witam.
Przeglądając ostatni Allegro trafiłem na aukcje: http://allegro.pl/show_item.php?item=64343714 Wiem ze reklama jest dźwignią handlu i koleś sciemnia ile wlezie, ale jestem ciekawy waszej opinii na temat tego ustrojstwa. Wiem ze kiedys antyradary spelnialy swoją role znakomicie, ale podobno teraźnieszy sprzęt jest znacznie trudniejszy do wykrycia.
Czy ktoś z was używa (tzn. wozi w aucie ;) ) antyradar? Jakie są wasze doswiadczenia?

Na ebay antyradary o wieeele tansze http://tinyurl.com/cr3ko Czy ktos z was moze polecic jakis konkretny model- no i czy antyradar kupiony w USA bedzie wyłapywał "polskie" fale?

pozdr
Forumowicz

Od: 20 mar 2005, 13:15
Auto: Mazda 626 GF 2.0 16V