Witam.
Od pewnego czasu biorę pod uwagę zakup m6 mps (potrzebuję coś w miarę wygodnego ale żeby weszło do małego garażu no i do tego żeby w miarę to jechało) natomiast dużo się ostatnio naczytałem o m6 mps i z tego co widzę to średnio 7 na 10 przypadków to rozwalony silnik

(co prawda większość po modach ale nie wszystkie, zapoznałem się również z tematem zakucia powyżej 350km itp), rozumiem, że silnik po modach jest nadmiernie wysilony i ma prawo walnąć natomiast ori nawet przy ostrej jeździe nie powinien (jeździłem wcześniej Toyotą z silnikiem Yamaha 2.0 170km w coupe, waga auta 1200kg i przy 5000 obrotów to dopiero ożywał a do 7000 szedł aż miło – 3 lata użytkowania i wszystko gra, teraz silnik dostał nową budę i mam kontakt z nowym właścicielem od pół roku również zadowolony. Dodam, że silnik z 1998r) osobiście nie chciałbym kupować auta i zastanawiać się za ile walnie silnik

. Stąd moje pytanie – te silniki są kiepskiej konstrukcji, może słaba jakość materiałów, że strzelają jak bańki mydlane po jakimś czasie czy mapowanie silnika i jazda powyżej 7000obr – w czym tkwi problem? Jak to jest?
Proszę o jakieś opinie osób, które siedzą w temacie.
Dzięki i Pozdrawiam.