Zakup samochodu używanego – budżet do 35.000 zł
Czekam na odp. 
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
z budżetem 30 kPLN,
to ja bym zaczął szukać e46 Coupe 330Ci albo CLK w208 320 .
Ale ogólnie odjąłbym od tej kowty 5kPLN i zostawił na doprowadzenie auta do porządku :–) , takie auta lekko nie mają, wiec zasobniejszy portfel przy szukaniu sportowego auta jak najbardziej mile widziane.
Ale z dwóch powyższych BMW da większa frajdę z jazdy a CLK to taki przyjemny kanapowiec.
Ale ty chyba rozważasz japońce więc może Nissan 200 SX, najmłodsze nie będzie ale........
to ja bym zaczął szukać e46 Coupe 330Ci albo CLK w208 320 .
Ale ogólnie odjąłbym od tej kowty 5kPLN i zostawił na doprowadzenie auta do porządku :–) , takie auta lekko nie mają, wiec zasobniejszy portfel przy szukaniu sportowego auta jak najbardziej mile widziane.
Ale z dwóch powyższych BMW da większa frajdę z jazdy a CLK to taki przyjemny kanapowiec.
Ale ty chyba rozważasz japońce więc może Nissan 200 SX, najmłodsze nie będzie ale........

..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):to ja bym zaczął szukać e46 Coupe 330Ci albo CLK w208 320 .
Odpada w niemieckie isc nie mam zamiaru
JohnnyB napisał(a):Ale ty chyba rozważasz japońce więc może Nissan 200 SX, najmłodsze nie będzie ale........
Dokładnie to co najlepsze czyli JAPAN
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
No panowie piszemy nie krepujemy sie
potrzebuje wszystkie info jakie wiecie na temat 3 aut
1.Celica 1.8 VVTi 192 km
2.Mitsubishi eclipse 3.0 v6
3.Hyundai coupe 2.7 v6
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
1.Celica 1.8 VVTi 192 km
2.Mitsubishi eclipse 3.0 v6
3.Hyundai coupe 2.7 v6
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Barthez napisał(a):napisz PW do Troll Bagienny On ma ten silnik w teesce
Pisalem i chwali sobie
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Słabo cos doradzacie
ale jeszce poczekam 
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Kevin9118 napisał(a):Słabo cos doradzacieale jeszce poczekam
Bo 30.000 to najgorsza kwota, jaką sobie można wyobrazić. Cenowo wkraczamy w ten czas motoryzacji, że ciężko wynaleźć coś fajnego – wszędzie sama przeciętność
Kevin9118 napisał(a):Odpada w niemieckie isc nie mam zamiaru
Moim zdaniem to błąd – szczególnie w Japonii ciężko coś znaleźć
A myślałeś o Prosche Boxter?
nemi napisał(a):Mev napisał(a):Nie kupisz w jakimś rozsądnym stanie za ok 30k. Szukalem
Ehh, szkoda – ja przeglądałem Prosiaczki tylko w internecie, więc nie mam pojęcia jak to wygląda w rzeczywistości. W końcu wszystkie są bezwypadkowe
.
Po co odrazu Boxster można wziąsć 944 , 928 :-P
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Po co odrazu Boxster można wziąsć 944 , 928 :-P
Tylko nie każdy chce jeździć oldtajmerem
nemi napisał(a):Tylko nie każdy chce jeździć oldtajmerem . Np. ja uznaję, że stare są tylko dobre skrzypce i wino (francuskie, czerwone, wytrawne ) . Nie jestem majsterkowiczem, żeby pod takim autem leżeć, ani też nie stać mnie na kolekcjonowanie zabytków (niestety) .
Dokładnie tez nie mam zamiaru kupować takiego auta skupiam sie nad rokiem 2000 i w gore to jest moj cel i oczywiscie wygład wiadomo
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Kevin9118 napisał(a):Dokładnie tez nie mam zamiaru kupować takiego auta skupiam sie nad rokiem 2000 i w gore to jest moj cel
...i ja Cię jak najbardziej popieram. Po 10-letniej Mazdzie, którą jeździłem przez kolejne 4 lata miałem dość, potem w 2008 kupiłem Octavię z 2001 i problemy zniknęły jak ręką odjął. Pojeździłem 40.000 km i pchnąłem dalej, zanim zdążyłaby się w ogóle zepsuć
...I podtrzymuję to, że ciężko kupić jakieś fajne autko w tym budżecie. Mnie raczej interesują wielkie lochy, więc nie mam rozeznania zbytnio w "młodzieżowych" autach. Z takich aut (japońskich) podoba mi się chyba tylko Civic od 2006 roku, ale tu z kolei budżet jest troszkę zbyt mały...
Jeśli byś się zdecydował na coś bardziej męskiego, to wybrałbym takie auto:
...chociaż nie wiem, czy nie poszukałbym wersji słabszej, ale z bezproblemowym silnikiem 2.5V6
A jeśli wciąż upierasz się przy małych autach z komfortem tylko trochę wyższym od wozów drabiniastych:

Lub może coś takiego:

(aukcje poglądowe)
Sprawdź, którymi jeździł Stig i jakie czasy wykręcił

No nemi zawsze cos nowego nawet nie widzialem takiego Mondeo jeszcze
a reszta to juz ogladałem ale Renualt tak samo jak i focus ale nie sa najgorsze

DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
nemi napisał(a):http://otomoto.pl/ford-focus-oryginal-s ... 96848.html
Nie wiedziałem, że to takie tanie
A mondeo ST to już w ogóle... aż podejrzanie tanie... Muszę się umówić na jazdę próbną jakimś takim, fajnie wyglądają, a ciekawe jak jeżdżą
f*ck
Mev napisał(a):Muszę się umówić na jazdę próbną jakimś takim, fajnie wyglądają, a ciekawe jak jeżdżą
Ja mogę się sugerować tylko opiniami z gazet i Top Gear
Mev napisał(a):Nie wiedziałem, że to takie tanie
Pokutuje to idiotyczne powiedzenie o samochodach na F. Tracą na wartości jak cholera, a ja dzięki temu jeżdżę w miarę nowym i [w miarę] fajnym autem