idzie MRÓZ
Cholera jasna. Nawet Webasto mnie nie uchroniło. Nastawiłem na rano, chodziło 20 min, po czym padł akumulator. Silnik był rozgrzany, ale już nie zakręcił. Ale to nic odczekałem godzinę i odpaliłem zimnego 

- Od: 20 sty 2006, 16:37
- Auto: Mazda 6 GG '07 2.0 LF 147KM A/T
Mazda 6 GG '07 MZR-CD 143KM Active (była, ale się rozbiła)
Mam pytanie czy przy takich mrozach tez nie mozecie za bardzo swoich autek rozbujac ..... pytanie oczywiscie do tych co odpalili ...
bo moja moge rozbujac najwyzej do 90 km/h ...
Mojej dzisiaj dalem urlop .. wyjalem wczoraj aku i poczekam na odwilz ..czyli -10 ..
Mojej dzisiaj dalem urlop .. wyjalem wczoraj aku i poczekam na odwilz ..czyli -10 ..

..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
- Od: 27 maja 2005, 16:49
- Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006
Pajko napisał(a):poprzejechaniu kilometra na lince odpalila
nie boisz sie ciągąc samochodu na wtrysku ?
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
Marcin ( Pycia ) napisał(a):bo moja moge rozbujac najwyzej do 90 km/h ...
Moja normalnie jeździ, czekam aż wskazówka sie podniesie i spokojnie można lecieć więcej niż 90 km/h, tylko problem w tym że nie ma gdzie, bo moja okolica znana jest z tego że nie lubią dróg odśnieżać
japończycy robiąc moje silne 1,8
chyba wzięli pod uwagę takie mrozy, bo moja madzia chyba nie zauważyła że jest -20pare... pali bez problemu! 

ja też nie mam problemu z wiekszymi prędkościami...
Marcin ( Pycia ) – a obrotomierz normalnie się kręci?
P.S. Xionc, chyba nam się temat zdublował, ale ja byłem pierwszy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=17964
Marcin ( Pycia ) – a obrotomierz normalnie się kręci?
P.S. Xionc, chyba nam się temat zdublował, ale ja byłem pierwszy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=17964
U mnie już dzisiaj mniej wesoło niż w piątek. Kręciła baaardzo powoli (chyba wolniej już się nie da) ale za drugim razem po pięciu sekundach kręcenia odpaliła. Ale grzechotało wszystko co tylko mogło... Sprzęgło – plastelina... Niezłe jaja.
Hazell
- Od: 4 cze 2004, 12:08
- Auto: BMW E39 523i + SGI
Summit napisał(a):Cholera jasna. Nawet Webasto mnie nie uchroniło. Nastawiłem na rano, chodziło 20 min, po czym padł akumulator.
Ja dziś rano zrezygnowałem z grzania Webastem wnętrza samochodu (nie właczałem dmuchawy) – tylko silnik. Pozwoliło mi to zaoszczędzić prądu na rozruch.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Podładowałem aku, włożyłem – odpalam a tu kurna strzał z tłumika
coś zaczęła łapać, po drugim razie odpaliła. ALE, po 30 sek. zaczęła mrugać lampka oleju i przez ok 3 min. świeciła jak delikatnie dodałem gazu-gasła. Po tych kilku minutach zgasła zupełnie. (olej mam) Martwić się?? 
- Od: 16 cze 2005, 10:55
(nie chce nikogo martwić ale słyszałem plotki o -40kilku w nadchodzący weekend
)
Sebekk napisał(a):ReServeD626 napisał(a):(nie chce nikogo martwić ale słyszałem plotki o -40kilku w nadchodzący weekend![]()
)
ciekawe od kogo??spoko narazie tylko w radiu eska to slyszalem... Pozdrawiam
no od Ciebie od Ciebie i na czacie mazdaspeed ktoś napisał to samo więc nie wiem czy obaj sluchacie Eski czy co?
Sebekk napisał(a):ReServeD626 napisał(a):(nie chce nikogo martwić ale słyszałem plotki o -40kilku w nadchodzący weekend![]()
)
ciekawe od kogo??spoko narazie tylko w radiu eska to slyszalem... Pozdrawiam
Jak w Esce to mam nadzieje, że to było Danie z kuchni Albercika
Luuudzie – ja mam w układzie chłodzenia PETRYGO do -35 stopni

Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Millenka stała od czwartu 'pod chmurką' nie ruszana.
Dziś byłem przygotowany, że bedzie ciężko ... poczatek był obiecujacy. Kluczyk wszedł do zamka, przekrecił się i otworzył centralny. Byłem w szkou
Ale na tym dość przyjemności. Klamka nie drgnęła ... 10 min później po reanimacji szuszarką pozwoliła się ruszyć, ale uszczelki trzymały. Wsiadzłem od strony pasażera, też z pomocą suszarki, ale było prościej
Silnik zapalił za drugim razem. Troche nierówno złapał na początek, ale po tem już poszło
Dziś byłem przygotowany, że bedzie ciężko ... poczatek był obiecujacy. Kluczyk wszedł do zamka, przekrecił się i otworzył centralny. Byłem w szkou
Silnik zapalił za drugim razem. Troche nierówno złapał na początek, ale po tem już poszło
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
A moja F-cia stała wczoraj 0d 13 na mrozie do 2 w nocy.Dostałem się bez problemu,tylko central nie odskoczył od strony pasażera.Było minus 29,5 Stopnia!.... Skrzynia beton,itd. Ale przekręcam kluczyk – kręci, kręci z bólem jakieś 3 sekundy i odpala jak złoto!
i odjeźdzam delikatnie. Temperaturka dość szybko łapie jak zwykle,co jak wiadomo korzystnie wpływa na motor,co przy takiej temp.zewnętrznej jest godne podziwu. Po prostu Mazda!
Kolega w swoim 307 HDi 110KM 2003r. padł juz przy -18st...co przy usterkowości tego auta nie dziwi w sumie- Raz na10tys musi odwiedzić serwis obowiązkowo.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Kolega w swoim 307 HDi 110KM 2003r. padł juz przy -18st...co przy usterkowości tego auta nie dziwi w sumie- Raz na10tys musi odwiedzić serwis obowiązkowo.

Nie ma mazdy,nie ma jazdy...
- Od: 23 lip 2005, 15:16
- Auto: fc 1.8 16V