Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Dzisiaj oglądałem moją Mazdę u dealera i mam dobrą wiadomość dla partii z Maksyku, moja przyjechała na letnich kapciach firmy Michelin (zamiast glosnych Toya). Nie przyglądałem się jaki model niestety. Dodam, ze mam wersje SkyPassion (felgi 18)
- Od: 11 wrz 2014, 08:55
- Auto: Mazda 3 SkyPassion 120KM AT6 2014
hehe, może niejasno się wyraziłem ;p W protokole odbioru auta miałem napisane, że opony na których wyjechało z fabryki to Dunlop Sport. Nie sprawdziłem tego przy odbiorze bo były założone zimówki, a letnie były wrzucone w workach w bagażniku. Po powrocie do domu okazało się, że opony letnie to Michelin 
Hej czarmi, pozwoliłem sobie napisać conieco pod tym wątkiem: viewtopic.php?f=489&t=159332&start=180
Dzięki. W pierwszej chwili pomyślałem, że cały ten wątek dotyczy Twojego auta (nie patrząc na datę jego powstania i autora zacząłem się wczytywać). Ciekawi mnie, czy są jakieś różnice (wizualne, inne) w autach z 2015 roku wyprodukowanych w Meksyku, w stosunku do aut starszych wyprodukowanych w Japonii? Czy wspominał coś o tym dealer wydający Ci autko
.
Pozdrawiam i życzę bezawaryjności

Pozdrawiam i życzę bezawaryjności
swisher napisał(a):Klapa od wlewu paliwa, jest dosyć ... cienka i tandetna. Przy pierwszym wlaniu paliwa obawiałęm się, że zegnę ją od samego patrzenia.
Ajajaj....
Tą klapkę widziałem już w maju 2014 kiedy byłem na drugiej jeździe próbnej Mazdą 3...
Pewnie chodzi o to: http://www.autoevolution.com/reviews/2014-mazda3-sedan-review-2014.html#agal_28
Czasy Poloneza 1.6 GLI mi się przypomniały (150k km w 3 lata i żadnych wizyt w serwisie) – też miał coś podobnego... i też napęd klapki "na linkę"... Ach jej... – tyle wspomnień do mnie wróciło!
SCADA napisał(a):napęd klapki "na linkę"...
Ja to odbieram akurat za plus. Elektryczne otwarcie klapek w Golfach to była zmora, która przykładowo prześladowała moją ciotkę. Do czasu wizyt w ASO, wujek musiał biduli otwierać tą klapkę przez bagażnik śrubokrętem. Już się z tym VW uporał, wiesz może?
creet napisał(a):Już się z tym VW uporał, wiesz może?
VW uporał się z wieloma rzeczami...
Moja ciotka miała olbrzymie problemy z siłownikiem od klapki wlewu paliwa w Golfie 6. Wiem z forum VW (życzysz sobie link? odkopię jeśli trzeba), że była to niezwykle częsta usterka w tym modelu...
Niestety, 0 szczegółów, raczej "gadka" sprzedawcy. Moja opinia jest taka, że poprawili trochę wyciszenie, bo jechałem już +120 km/h i nie ma tragedii (choć to subiektywna ocena, nie mam z czym porównać niestety), nie jest to może poziom Volvo, ale jest wystarczająco cicho.