Nie zatrzymał się do kontroli i został zastrzelony!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy policjant miał prawo strzelać do motocyklisty

Tak
67
59%
Nie
32
28%
Trudno powiedzieć
15
13%

Liczba głosów : 114

Postprzez bkapust » 14 sie 2006, 07:18

mayer napisał(a):
bkapust napisał(a):Policja wyslala jednego.

chłopie zyjemy w kraju gdzie nie ma kary Śmierci. Wiec jakim prawem skoro sąd nie moze , jakiś cholerny krawężnik ma prawo wydać na kogos wyrok smierci???? Chłopak nie zagrażał ani temu mordercy w mundurze ani nikomu innemu. A jednak Pies w majesteacie prawa wydał na niego wyrok śmierci i strzelił mu w plecy!! Obudż się cżłowieku....Zanim któregos dnia psy cie nie pomylom z kimś kto ma podobny samochód i władują w ciebie 29 kulek.. Przecież Rover 416 i BMW 3 Compact sa prawie identyczne...

Smieszny jestes nawet mi sie niechce poraz n-ty tlumaczyc bo wszystko zostalo wyjasnione w tym temacie – tylko nie zadajesz sobie trudu czytania ze zrozumieniem.

Pozatym pienicie sie jakby istnialo realne zagrozenie. W takich wypadkach ginie 1-2 osoby rocznie – tak minimalny %, ze nie jest mozliwe wyeilminowanie takich wypadkow. Bardziej prawdopodobne jest, ze zgine z 1000 innych powodow.

I zluzuj z slownictwem bo sam pokico prezentujesz poziom "cholernego kraweznika".
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez mayer » 14 sie 2006, 08:46

bkapust napisał(a):Pozatym pienicie sie jakby istnialo realne zagrozenie. W takich wypadkach ginie 1-2 osoby rocznie – tak minimalny %,

Ciekawe czy z równie stoickim spokojem podejdziesz do tego jak ktoś z twoich bliskich/znajomych załapie się do tego %..... Ja powiem krótko mam dość młodych kowboi w mundurach którym sie wydaje że to ONI są prawem zawsze i wszędzie, a niestety wśród mundurowych jest to zjawisko powszechne. Mam w swojej kolekcji kilka skarg wysłanych na rozwrzeszczanych małolatów w mundurach którym się wydawało że mogą wszystko na ulicy... Pomylili się.

bkapust napisał(a):Smieszny jestes nawet mi sie niechce

Jeśli to ma być twój argument w dyskusji to szczerze gratuluję rozgarnięcia..
Xavier napisał(a):Czy w Poznaniu wszyscy piszecie nazwę swojego miasta z małej litery?

Nie , nie wszyscy, tylko ci którym przyszło tu żyć nie z własnej woli... To miasto nie zasłużyło jeszcze na wielką literę ;)
Xavier napisał(a):Motocyklista był kretynem i dlatego zginął

To powinna zginąć przynajmniej połowa kierowców kretynów na których zdarza się trafiać na ulicy..

Dyskusja jest jałowa i bezsensowna. NIGDZIE na świecie nie strzela się do nieuzbrojonego na dodatek uciekajacego kierowcy. Skąd by były słynne pościgi w USA, DE przecież jeden snajper załatwiłby temat...
Dlaczegotak się nie dzieje? A dlatego, że kazdy nawet najgorszy przestępca ma prawo do obrony, procesu, i sprawiedliwego wyroku. Strzelając mu w plecy pozbawia się go takowego prawa. NI mówię że motocyklista zachował sie mądrze zachował sie jak idiota , niestety kretynizm nie jest podstawą do zabicia człowieka.

PS.
Xavier napisał(a):Sugerujesz, że tam gdzie się wychował takich znaków nie znają

Zrozum, nie każdy na świecie jest polskojęzyczny... Więc uszanuj to co facet osiągnął.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez bkapust » 14 sie 2006, 09:00

mayer napisał(a):
bkapust napisał(a):Pozatym pienicie sie jakby istnialo realne zagrozenie. W takich wypadkach ginie 1-2 osoby rocznie – tak minimalny %,

Ciekawe czy z równie stoickim spokojem podejdziesz do tego jak ktoś z twoich bliskich/znajomych załapie się do tego %..... Ja powiem krótko mam dość młodych kowboi w mundurach którym sie wydaje że to ONI są prawem zawsze i wszędzie, a niestety wśród mundurowych jest to zjawisko powszechne. Mam w swojej kolekcji kilka skarg wysłanych na rozwrzeszczanych małolatów w mundurach którym się wydawało że mogą wszystko na ulicy... Pomylili się.

Ale o czym ty mowisz czlowieku. Faktycznie jest tragedia jak ktos ginie niepotrzebnie ale dramatyzujesz na iscie teatralnym poziomie. W dlaszym ciagu nie rozumiem dlaczego takie wrazenie robi 1 rocznie pomylka Policji a nie wypowiadasz sie o motocykliscie jezdzacym bez prawka podczas gdy podobni jemu piraci drogowi nie majacy szacunku dla przepisow ruchu drogowego zabijaja tysiace rocznie?

Dlaczego smierc jednego kretyna robi takie wrazenie na was a smierc tysiaca ludzi w ogole was nie wzrusza?

Przeciez prawdziwa tragedia w naszym kraju jest to jaki ludzie maja stosunek do przepisow na drodze. Tego gowwniarza rodzice puszczali na droge mimo, ze nie mial prawka. tego gowniarza ludzie popieraja chociaz stworzyl niebezpieczenstwo na drodze. Ludzie popieraja postawe [olewanie przepisow], ktora wysyla na cmentarze tysiace ludzi a taki "szok" na postawe Policj, ktora wysyla naa cmentarz jedna osobe?

Jakie "obudz sie", jakie "Ciekawe czy z równie stoickim spokojem podejdziesz do tego jak ktoś z twoich bliskich/znajomych załapie się do tego %"...

Stary ile Twoich krewnych/znajomych zostalo zastrzelonych przez Policje a ilu ucierpialo przez piratow drogowych?

Problemem w tym wypadku nie jest zachowanie Policji bo ten % [czyli 1, maksymalnie 2 pomylki rocznie – to, mimo, ze brzmi to brutalnie – koszty – nie da sie miec idealnej Policji – jedna tragiczna pomylka rocznie to chyba jakis rozsadny poziom – fakt lepiej zeby nie bylo w ogole ale patrzmy realnei – to nie jest mozliwe] to naprawde kropla przy tysiacach zabijanych przez piratow drogowych [a to sie do cholery da zmienic trzeba tylko uczyc ludzi, ze bez prawka sie nei jezdzi, ze po alkocholu sie nie jezdzi, ze nie ucieka sie przed Policja jak jakis "kozak"].

Naprawde nie jestem wstanie pojac lduzi, ktorzy dostrzegaja jeden blad Polciji a nie dostrzegaja tysiecy bledow piratow.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez Czolgista » 14 sie 2006, 09:03

mayer napisał(a):Dyskusja jest jałowa i bezsensowna. NIGDZIE na świecie nie strzela się do nieuzbrojonego na dodatek uciekajacego kierowcy. Skąd by były słynne pościgi w USA, DE przecież jeden snajper załatwiłby temat...

No nie mogę... Obejżyj "RealitiTV" czy jakiś inny program, na którym pokazują pościgi w USA. Ja takie programy często oglądam i powiem ci, że nie jeden pościg już widziałem, który skończył się śmiercią uciekającego z rąk policjanta. A wiesz czemu naogół tak się kończy? Nie dlatego, że gość uciekał tylko dlatego, że uciekając prubował staranować (lub nawet sataranował) policjanta. Pamiętaj, że samochód to też broń!
mayer napisał(a):Zrozum, nie każdy na świecie jest polskojęzyczny... Więc uszanuj to co facet osiągnął.

O ile mi wiadomo, w innych językach też istnieje coś takiego jak interpunkcja... :| Ale mogę się mylić, przecież jestem tylko dyslektykiem... <glupek2>
Ostatnio edytowano 14 sie 2006, 09:07 przez Czolgista, łącznie edytowano 1 raz
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez bkapust » 14 sie 2006, 09:03

mayer napisał(a):Dyskusja jest jałowa i bezsensowna. NIGDZIE na świecie nie strzela się do nieuzbrojonego na dodatek uciekajacego kierowcy. Skąd by były słynne pościgi w USA, DE przecież jeden snajper załatwiłby temat...
Dlaczegotak się nie dzieje? A dlatego, że kazdy nawet najgorszy przestępca ma prawo do obrony, procesu, i sprawiedliwego wyroku. Strzelając mu w plecy pozbawia się go takowego prawa. NI mówię że motocyklista zachował sie mądrze zachował sie jak idiota , niestety kretynizm nie jest podstawą do zabicia człowieka.

Tylko do cholery nikt go nie zastrzelil za retynizm. Nikt go nie zastrzelil za to, ze byl nieuzbrojonym uciekajacym gowniarzem.

Rozumiem, ze Ty – podobnie jak kazdy inny krytykant Policji – stojac z automatem na blokadzie, czekajac na uzbrojonego bandyte na motocyklu, widzac motocykliste, ktory na widok blokady zaczyna uciekac, manewrowac a na koniec probuje staranowacPolicjanta stojacego na drodze uznalbys: A to pewnie nieuzbrojony kretyn bez prawka, glupi jest ale go nie zastrzele – zamiast oczywistego – To ten bandyta.

Forumowicz

Postprzez mayer » 14 sie 2006, 09:17

bkapust napisał(a):glupi jest ale go nie zastrzele

Nie , ja bym mu walił serią w plecy , po czym kopniakiem odwróciłbym zwłoki zrobiłbym pamiątkowe zdjęcie a'la safari i zapaliłbym cygaro...
Czolgista napisał(a):uciekając prubował staranować (lub nawet sataranował) policjanta

No i to już jest wg prawa usa "atak z uzyciem broni" a widziałeś kiedykolwiek żeby walili komuś w plecy? NIE bo nie mają naszych kowboi w swoich szeregach.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
Forumowicz

Postprzez Xavier » 14 sie 2006, 09:19

mayer napisał(a):
Xavier napisał(a):Motocyklista był kretynem i dlatego zginął

To powinna zginąć przynajmniej połowa kierowców kretynów na których zdarza się trafiać na ulicy..

I giną...jedni rozwaleni o drzewa inni przez czołowe z TIR-em czy (niestety) w zderzeniach z Bogu ducha winnymi kierowcami. Tydzień temu tylko w niedzielę 38 osób. Z czego ponad połowa na własne życzenie. Dlaczego? Bo mają takie samo pojęcie o prawie, przepisach ruchu jak ten motocyklista. Dla mnie czy ktoś ginie bo łamie przepisy np. wyprzedza na trzeciego, jedzie na bani czy ginie od kuli policjanta NA BLOKADZIE – nie robi większej różnicy. Jego głupota za kierownicą wcześniej czy później doprowadzi do takiej czy innej tragedii. <killer>
mayer napisał(a):
NIGDZIE na świecie nie strzela się do nieuzbrojonego na dodatek uciekajacego kierowcy. Skąd by były słynne pościgi w USA, DE przecież jeden snajper załatwiłby temat...

I snajper załatwia (jeśli jest czas by go ściągnąć). Mało wiesz o USA. Ja trochę tam mieszkałem i widziałem. Jeśli mają podejrzenie, że ucieka z napadu uzbrojony bandyta, a ten swoim zachowaniem uwiarygodni to podejrzenie (tak jak w naszym przypadku – mija blokadę policyjną), to walą jak do kaczki przy byle okazji. Jak będziesz w USA i zatrzyma Cię policja łatwo możesz się o tym przekonać. Nawet nie musisz taranować blokady. Wyskocz tylko gwałtownie z samochodu trzymając coś w ręku.... :D
mayer napisał(a):
Xavier napisał(a):Sugerujesz, że tam gdzie się wychował takich znaków nie znają

Zrozum, nie każdy na świecie jest polskojęzyczny... Więc uszanuj to co facet osiągnął.

Nie udawaj naiwnego. A co osiągnął? Po pierwsze gość napisał skąd jest: „Miasto: Poznań – Gliwice”. A ja jasnowidzem nie jestem. Po drugie jak potrafi używać w miarę poprawnie „ó” czy „ż” to mógł by się wysilić na kropki i przecinki co jakiś czas. W każdym języku świata te znaki się używa i ja ich używam pisząc w obcym języku. Kultura wypowiedzi wymaga, by szanować czytającego skoro chce się z nim wymieniać informację. Więc nie ....opowiadaj. :]
Ostatnio edytowano 14 sie 2006, 09:24 przez Xavier, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez Czolgista » 14 sie 2006, 09:20

mayer napisał(a):
Czolgista napisał(a):uciekając prubował staranować (lub nawet sataranował) policjanta

No i to już jest wg prawa usa "atak z uzyciem broni" a widziałeś kiedykolwiek żeby walili komuś w plecy? NIE bo nie mają naszych kowboi w swoich szeregach.

A owszem, widziałem. Jeśli auto stało tyłem do policjantów (bo gość taranował cofając) to walili przez tylną szybę... i boczne też bo tam odrazu podbiega 10 policjantów i wszyscy oprużniają magazynki... Nie to co NASI KOWBOJE – tylko jeden strzela i mimo, że ma automat oprużnia 1/3 magazynka :|
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

Forumowicz

Postprzez 83KAFI83 » 14 sie 2006, 13:21

zamias na ASP idę w Slady kolegów i zostanę policjantem :D i se będę strzelał do ludzi na motorach :D albo do wszystkich co na mnie zle popatrzą :D
nastał zwrotny punkt akcji
Forumowicz

Od: 16 lut 2006, 06:28
Auto: mazda 626 1,8 16v 93

Postprzez mayer » 14 sie 2006, 15:28

Czolgista napisał(a):auto stało tyłem do policjantów (bo gość taranował cofając) to walili przez tylną szybę

i nie widzisz żadnej różnicy pomiedzy odjeżdżającym w siną dal małolatem na motorze tak? to gratuluje
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
Forumowicz

Postprzez Xavier » 14 sie 2006, 16:12

mayer...napisz o co Ci konkretnie chodzi? Czepiasz się by się tylko czepiać? Dla każdego myślącego człowieka potrafiącego wyciągać logiczne i OBIEKTYWNE wnioski z przedstawionych faktów zdarzenia – sprawa jest jasna jak słońce. Czego jeszcze nie potrafisz pojąć, że oskarżasz policję a nie tego głąba na motorze?
Napisz lepiej szczerze:" nie lubię policji więc się ich czepiam i każdy pretekst jest dobry" – będzie łatwiej to zrozumieć. Bo w samej sprawie motocyklisty po 12 stronach wałkowania tematu wszystko jest już klarowne i oczywiste. Małoletnie dziecko zdające na kartę rowerową by zrozumiało! Może dlatego, że dzieci są obiektywne... :]
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez Czolgista » 14 sie 2006, 18:02

mayer napisał(a):
Czolgista napisał(a):auto stało tyłem do policjantów (bo gość taranował cofając) to walili przez tylną szybę

i nie widzisz żadnej różnicy pomiedzy odjeżdżającym w siną dal małolatem na motorze tak? to gratuluje

Eeee mayer normalnie kopara mi opada. 12 stron pisania!!
napisze to jeszcze raz choć było już pisane wiele razy. Ten motocyklista jechał PROSTO NA POLICJANTA chcąc go zmusić do zejścia z drogi. A kto wie, czy gdyby policjant nie zszedł mu z tej drogi czy gość by go nie zachaczył motorem.

W Stanach o których tak pisałeś ten motocyklista pewnie żywy by do tego policjanta nie dojechał a co dopiero go minął...

Forumowicz

Postprzez magicadm » 14 sie 2006, 18:22

Czolgista napisał(a): 12 stron pisania!!

Jak na razie wyniki ankiety (założono ją na moją prośbę :) ) są bardzo optymistyczne. Praktycznie wszyscy na FORUM wiedzą do czego służy droga, kto to jest Policjant i co to jest PRAWO.
Mam nadzieję, że jednostki mające "inne zdanie" na drodze zachowują się odpowiedzialnie i nigdy nie podzielą losu "mocarza".

Tylko czemu co chwila "dyżurna trójka": Czolgista, bkapust i Xavier" muszą od nowa wszystko tłumaczyć.... :|
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez bkapust » 14 sie 2006, 18:33

Hyhyhy Ja to sie nawet ciesze, ze mam co robic podczas gdy jestem na zwolnieniu w domu. TV mi sie znudzila, to moge porobic za misjonarza na forum :D

Forumowicz

Postprzez magicadm » 14 sie 2006, 18:38

bkapust napisał(a):(...)moge porobic za misjonarza na forum :D

No właśnie....ciekawe czemu w tym temacie nie zabrał głosu ktoś "zawodowo" związany z "nawracaniem" na właściwą drogę (chyba, że coś przeoczyłem :) ). Może ich autorytet by coś pomógł...
(...)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez bkapust » 15 sie 2006, 18:47

Statystyka za lipiec
3789 – wypadki
417 – liczba zabitych
5103 – liczba rannych
19 000 – liczba zatrzymanych nietrzezwych kierowcow [slownie: dziewietnascie tysiecy]

zrodlo: Policja

Forumowicz

Postprzez Grzyby » 15 sie 2006, 18:53

bkapust napisał(a):19 000 – liczba zatrzymanych nietrzezwych kierowcow [slownie: dziewietnascie tysiecy]

o ja pierdzielę :| <szok>

I to są tylko ci których zatrzymano <szok> <szok> <szok>

Autentycznie mam lęki przed wyjazdem na drogę :|
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez bkapust » 15 sie 2006, 18:58

Tak swoja droga wrzucilem to tutaj z braku lepszego miejsca. Ale jesli jest wola jakiegos moderatora to moze jakis temacik o bezpieczenstwie na drogach? Mozna pogadac o przepisach, zapytac o porade [np. prawno/policyjna – chetnie pomoge]. Podzielic sie swoimi przezyciami. Podyskutowac. I wrzucac linki do tekstow o wypadkach/zdarzeniach/statystyk.

A to TYLKO obecny dlugi weekend [zasadniczo nadal trwa:P]:

466 wypadków, w których zginęło 60 osób, a 702 zostały ranne. Policja zatrzymała 2862 nietrzeźwych kierowców.

za wp.pl

Forumowicz

Postprzez Grzyby » 15 sie 2006, 19:00

bkapust – załóż nowy temat (z tymi danymi na początek).
Myślę, że się przyjmie (modem ty co prawda nie jestem ale powinno pasować do ogólnego?)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Italiano » 15 sie 2006, 19:01

bkapust napisał(a):19 000 – liczba zatrzymanych nietrzezwych kierowcow [slownie: dziewietnascie tysiecy]

:| ...brak słów
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci