Nasze rekordy :)
Mój rekord mazda demio 1.5 16V 20002r. + 4 os. I pies licznikowe 180 km/h z włączoną klimą poszła i zachowywała się tak jakby chciała więcej ale licznik się skończył.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Mazda 3 BK 1.6 benzyna 103KM – 205 km/h
Mazda 3 BM 2.0 benzyna 120KM – 215 km/h
Fiat Seicento 900 benzyna 39 KM – 160 km/h z czterema osobami w środku
(ale na płaskim to nie było)
Wyniki licznikowe
Mazda 3 BM 2.0 benzyna 120KM – 215 km/h
Fiat Seicento 900 benzyna 39 KM – 160 km/h z czterema osobami w środku
Wyniki licznikowe
rafaeello napisał(a):Honda Accord Tourer 2.4 190km benzyna VII – 230km/ h
proponuję co niektórym skalibrować licznikarafal21 napisał(a):VW Touran 1.9 tdi 105km , niemiecka autostrada 205km/h i gaz w podlodze, 5 osob i bagaznik po brzegi wypchany.
Mi np. Turbotimer podaje faktyczną prędkość
Jak na liczniku jest 220 to faktycznie chyba 208 z tego co pamiętam
Jak na liczniku jest 220 to faktycznie chyba 208 z tego co pamiętam
Tutaj to jeszcze nic hehe X lat temu na forum Calibry był dział poświęcony opowieściom kto czym kogo objechał na ulicy
Z tego działu wniosek był jeden. Calibra 8v 115km objeżdża dosłownie wszystko co ma koła
Z tego działu wniosek był jeden. Calibra 8v 115km objeżdża dosłownie wszystko co ma koła

Fred.X napisał(a):proponuję co niektórym skalibrować licznik
Na seryjnym obwodzie koła licznik zawsze zawyża. W Maździe5 i Primerze P11 zauważyłem 10% niezależnie od prędkości. W Swifcie trochę mniej, ale nie wiem ile konkretniej bo już nie pamiętam. W zimę sprawdzę
Az z ciekawości przejrzałem kilka stron, niezłe historyjki
Żeby wpisać się dobrze w temat, to powinienem chyba napisać – moja GW – 200km/h.
A tak już bardziej serio to – 168km/h @ GPS. Nie był to maks, ale też i wiele nie zostało. Obstawiam, że pojdzie katalogowo i ani grama więcej. Jednak pewnie nie zobaczę nigdy maksa – raz że do takiej prędkości rozpędza się to pudło 4 miesiące; dwa – jest już tak głośno, że się odechciewa
Żeby wpisać się dobrze w temat, to powinienem chyba napisać – moja GW – 200km/h.
A tak już bardziej serio to – 168km/h @ GPS. Nie był to maks, ale też i wiele nie zostało. Obstawiam, że pojdzie katalogowo i ani grama więcej. Jednak pewnie nie zobaczę nigdy maksa – raz że do takiej prędkości rozpędza się to pudło 4 miesiące; dwa – jest już tak głośno, że się odechciewa