Opinie i luźne rozmowy użytkowników Mazd z silnikami diesla [DiTD]
Pytanie brzmi, jak mocno poprzedni "wymieniacz" świece dokręcił i czy przy odkręcaniu jakiś element się nie odłamie i nie zostanie w głowicy... a wtedy to trzeba demontować głowicę... lepiej zalej świece jakimś dobrym penetratorem dzień lub dwa wcześniej, aby nie było niespodzianek.... Powodzenia 
Witam.
Potrzebuje pomocy ,spalanie mojej mazdy wzrosło z około 6 liter na prawie 9.Wiem ,że spalanie to temat rzeka ale może ktoś chociaż poda jakieś wskazówki co najczęściej się psuje ? Dodam ,że jakiś czas temu wlazł mi jakiś zwierz pod maskę i zmasakrował matę wygłuszającą ,czy mógł przegryźć jakiś przewód i od tego tak wzrosło by spalanie ?
Z góry dzięki za pomoc
Potrzebuje pomocy ,spalanie mojej mazdy wzrosło z około 6 liter na prawie 9.Wiem ,że spalanie to temat rzeka ale może ktoś chociaż poda jakieś wskazówki co najczęściej się psuje ? Dodam ,że jakiś czas temu wlazł mi jakiś zwierz pod maskę i zmasakrował matę wygłuszającą ,czy mógł przegryźć jakiś przewód i od tego tak wzrosło by spalanie ?
Z góry dzięki za pomoc
-
STH
STH napisał(a):Witam.
Z góry dzięki za pomoc
no to sprawdź te przewody przecież nikt przez internet nie zrobi tego za Ciebie
Uszanowanie,
Zna ktoś może dokładne wymiary podkładek przelewowych, oraz podkładek pod wtryskiwacze do naszych niezawodnych silników DiTD?
Zna ktoś może dokładne wymiary podkładek przelewowych, oraz podkładek pod wtryskiwacze do naszych niezawodnych silników DiTD?
- Od: 12 kwi 2012, 17:55
- Auto: Mazda 323F BJ
2.0 DiTD+ 90km
2000 r. RF2A
w poradniku chyba jest
W poradniku są tylko podkładki pod przelewy, nie ma natomiast podkładek nowych pod wtryski. Są wymiary starych podkładek, które były wcześniej stosowane.
2.0 DiTD+ 90km
2000 r. RF2A
Krzysiek24 napisał(a):W poradniku są tylko podkładki pod przelewy, nie ma natomiast podkładek nowych pod wtryski. Są wymiary starych podkładek, które były wcześniej stosowane.
Riki możesz koledze napisać?
Dolson napisał(a):Witam. Czy mógłby ktoś podać wymiary wew. rury idącej od filtra powietrza? Harmonijka się zepsiuła i maździana nie gra jak należy a chcę dorobić z kolanek silikonowych.
taniej i szybciej kupisz używkę w dobrym stanie
Dolson napisał(a):chcę przystroić trochę silnik.
do świąt jeszcze daleko

nie wyrobisz się chyba w 100zł poza tym jak myślisz dlaczego jest tam harmonijka a nie sztywne kolanka?
Dolson napisał(a):wibracje?
dokładnie, które mogą powodować pękanie elementów dolotu, wstaw używkę bo tak będzie lepiej dla Ciebie i dla mazdy
Panie i Panowie, podkładki pod przelewy w DiTD można kupić oryginalne (posrebrzane, chyba) lub podróbki miedziane od MAN'a, tak? Byłem dzisiaj w intercarsie i mówiłem że chce podkładki pod przelewy i mieli tylko od MAN'a ale do ciężarówki...mam rozumieć że te od ciężarówki pasują do naszych DiTD??
2.0 DiTD+ 90km
2000 r. RF2A
pasują te od mana na 100%
- Od: 25 lip 2010, 10:53
- Auto: Mazda 323f BJ '98 2.0ditd 90KM +