Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
A co tak naprawdę daje ta płetwa rekina, oprócz tego że ma kształt inny od tradycyjnej anteny?
Dopisano wtorek, 11 listopada 2014, 13:39:
A co tak naprawdę daje ta płetwa rekina, oprócz tego że ma kształt inny od tradycyjnej anteny?
Dopisano wtorek, 11 listopada 2014, 13:39:
WaldiSa napisał(a):natomiast każdy przystosowany jest do nawigacji
według serwisu dołożenie nawigacji to tylko montaż chipa i wgranie map
Nieprawda. Każda wersja oprócz tej podstawowej – SkyGo.
rac napisał(a):A co tak naprawdę daje ta płetwa rekina, oprócz tego że ma kształt inny od tradycyjnej anteny?
Oprócz tego nic, po prostu ładnie wygląda. Dołożenie navi to tylko włożenie karty pamięci z mapami.
Ciekawe porównanie napędów nowej M3 i Octavii: http://autokult.pl/4172,porownanie-nape ... da-tsi-dsg
Wyglądem Octavia nie dorównuje Madzie. A były czasy że Octavia bardzo mi się podobała.
Jak dotąd oglądałem różne testy, porównania, Mazda i te silniki wypadają dobrze.
Jak dotąd oglądałem różne testy, porównania, Mazda i te silniki wypadają dobrze.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
WaldiSa napisał(a):nie wiem czy zauważyliście ale pojawiła się promocja dla 3
opony za 1zł i dodatkowe 2 lata gwarancji za 1 zł
jednak dotyczy tylko aut zakupionych w listopadzie
Pytałem u dealera. Ja moją Mazdę odbieram w grudniu, ale na tę promocję się załapię. Komplet Nokianów i gwarancja za całe 2 zł polskie na mnie podobno czeka

Tak więc proszę Państwa pytać u dealerów.
Aha, jeszcze jedno – mój wóz miał być u dealera 2 grudnia, a będzie 22 listopada i nie wiem, czy to nie ma wpływu na "załapanie się" na promocję. Odbieram jednak w grudniu.
Jestem właśnie po rozmowie z dealerem. Moje auto trafi do salonu 17-go, czyli za parę dni
.
Dealer powiedział mi że załapię się na gratis (oprócz dywaników i alarmu, które miałem obiecane przy zamówieniu auta w lipcu), również na opony zimowe i gwarancja przedłużona z 3 do 5 lat, lub na limit do 150 000km. Dodatkowy gratis w postaci opon i gwarancji jest z tego powodu, że wspominał coś o wyprzedaży rocznika. Mówił że w sumie nie ma znaczenia że auto było zamawiane w lipcu, i umowa była też wtedy podpisana, bo jeśli Mazda coś w tym czasie daje dodatkowo – tak jak w tym przypadku – to klient oczekujący na auto, też się może na dodatkowe rzeczy załapać, mimo że nie ma tego w umowie.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dealer powiedział mi że załapię się na gratis (oprócz dywaników i alarmu, które miałem obiecane przy zamówieniu auta w lipcu), również na opony zimowe i gwarancja przedłużona z 3 do 5 lat, lub na limit do 150 000km. Dodatkowy gratis w postaci opon i gwarancji jest z tego powodu, że wspominał coś o wyprzedaży rocznika. Mówił że w sumie nie ma znaczenia że auto było zamawiane w lipcu, i umowa była też wtedy podpisana, bo jeśli Mazda coś w tym czasie daje dodatkowo – tak jak w tym przypadku – to klient oczekujący na auto, też się może na dodatkowe rzeczy załapać, mimo że nie ma tego w umowie.
Cześć Wszystkim, to jest mój pierwszy post 
Dzisiaj rozmawiałem z Dealerem, Samochód zamawiałem we wrześniu 2014, odbiór w styczniu 2015 i okazuje się, że promocja mnie nie dotyczy bo:
– nie zamawiałęm w trakcie promocji
– nie odbieram w 2015 roku
Osobliwy przypadek nie objęty promocją
Oczywiście dealer mówił, że na początku 2015 będą JESZCZE LEPSZE promocje. Ciężko w to uwierzć, choć może macie inne doświadczenia?
Dzisiaj rozmawiałem z Dealerem, Samochód zamawiałem we wrześniu 2014, odbiór w styczniu 2015 i okazuje się, że promocja mnie nie dotyczy bo:
– nie zamawiałęm w trakcie promocji
– nie odbieram w 2015 roku
Osobliwy przypadek nie objęty promocją
Oczywiście dealer mówił, że na początku 2015 będą JESZCZE LEPSZE promocje. Ciężko w to uwierzć, choć może macie inne doświadczenia?
- Od: 11 wrz 2014, 08:55
- Auto: Mazda 3 SkyPassion 120KM AT6 2014
rac napisał(a):Mówił że w sumie nie ma znaczenia że auto było zamawiane w lipcu, i umowa była też wtedy podpisana, bo jeśli Mazda coś w tym czasie daje dodatkowo – tak jak w tym przypadku – to klient oczekujący na auto, też się może na dodatkowe rzeczy załapać, mimo że nie ma tego w umowie.
A nie mówiłem, cisnąć po opony
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
czarmi napisał(a):http://goautomedia.cdn.on.net/gallery/mazda/mazda3/2013_07_12_mazda_3_bm_28.jpg
No i ...
o gustach nie będę dyskutował.
To nie jest kwestia gustu, ale pewniej spójności.
Ogólnie BM (zwłaszcza w wersji sedan) jest robiona tak, żeby "nic z blachy nie wystawało". Np: dysze spryskiwaczy nie są umieszczone na masce, antena (zazwyczaj
A tak w ogóle – to właściwie co ma sedan do anteny w szybie (albo hatchback do jej braku)? Nie widzę tu żadnych trudności konstrukcyjnych...
Z tego co usłyszałem od dealera to rocznik 2014 to bedzie ostatnia trójka na nasz rynek. Od 2015 w polskich salonach będzie można kupic te składane w Meksyku. Ot taka ciekawostka.
-
maryousz
child napisał(a):I teraz ktoś nagle wyskoczy z taką płetwą – no nijak to nie pasuje do ogólnej koncepcji.
Ja nie twierdziłem, że mi się to podoba ani, że pasuje płetwa na dachu sedana. Dlatego też między innymi osobiście wybrałem wersję sedan. Podałem link do tego zdjęcia bo gdzieś w internecie wyczytałem, że w USA bywają takie modele, ale to chyba nieprawda

stern napisał(a):rac napisał(a):Moje auto trafi do salonu 17-go, czyli za parę dni
Ty to robisz specjalnie, dręczycielu
I kto to mówi?
Z tobą na wycieczkę nie jadę. Będziesz jechał za mną, będziesz mi ksenonami odbitymi w lusterkach dawał po oczach. Zechcesz mnie wyprzedzić, zrobisz to bez problemu, a ja będę musiał wąchać twoje spaliny
A propos jeszcze świateł. Czy w twojej wersji skyenergy są światła ledowe do jazdy dziennej? Jeśli tak, to się już z Tobą nie koleguje