Ja w grudniu szukałem auta, Cenowo w granicach 20tyś. Tylko benzyna pod lpg. silnik chociaż 130koni i nie większy jak 2.0l.-2.3l.
Pod uwagę początkowo brałem:
Alfa 159, Toledo

Mondeo, Mazda 6, Avensis, Octavia, Sonata i kilka innych których nie będę wymieniał.
W M6 nie podoba mi się słupek środkowy( głównie przez panel środkowy oraz nawiewy odrzuciłem M6), oraz wyciszenie, które nie ukrywajmy nie należy do najlepszych.
Zakupiłem Mondeo, które rdzewieją nie bardziej od M6, a raczej mają lepsze wyciszenie.
Bardzo dobrze wyposażony 2004r. wyniósł mnie 19500pln po wszelkich możliwych opłatach, modernizacjach, zakupach do auta.
Gdybym miał ponownie wybierać, raczej było by to Mondeo, ale szukał bym skrzynie 6-tke.
Kolega rok temu kupił A4 B6 ostatni wypust. 1.9 ropa w kombi, bagażnik jak to w A4, do ogromnych nie należy. Reszta wiadomo w środku cicho, wykończenie na wysokim poziomie. Audi raczej bym nie kupił, dla mnie jest jakieś mdłe w środku, bez większych różnic w środku między B4 oraz A4 B6
Z silnikami 2.0l. diesel trzeba ostrożnie żeby się nie wpakować, kto w temacie ten wie.