Nagrywane "z ręki" bez steadycama (też muszę zakupić takowy, albo wyhodować kurę), jakość niestety zmniejszona przez youtube
Wideorejestrator samochodowy
Karta jest klasy 10, po prostu tak ta kamerka przy 30FPS sobie radzi... co nie zmienia faktu, że jestem zadowolony z obrazu.
Nagrywane "z ręki" bez steadycama (też muszę zakupić takowy, albo wyhodować kurę), jakość niestety zmniejszona przez youtube
- Od: 11 sie 2009, 00:46
- Auto: MX-3 B6-DE
Ponieważ jeszcze nie miałem do czynienia z żadnym wideorejestratorem, a planuję jego zakup proszę o Waszą poradę, który z poniższych modeli wydaje się najrozsądniejszym wyborem w kategorii cena/jakość:
1. Roadrunner 520
2. Roadrunner 540
3. Mio mivue 358
1. Roadrunner 520
2. Roadrunner 540
3. Mio mivue 358
Panowie, z braku czasu nie przewertuje wątku więc naświetle sprawe krótko 
Otóż odkąd pojawiły się w PL rejestratory, mam taki ( z tym że raczej szeregowego chinola), do codziennego użytku dawał rade, ale gdy już okazałby się przydatny, okazało się że jechałem za szybko by uchwycić tablice rej czytelnie..
.
Tak więc szukam czegoś innego. Co można polecić w przedziale 200-300zł ? (nie mam 500 na te z górnej półki) Za ten rok temu dałem coś ok 200 zł, teraz widziałem że i za 80 idzie kupić
Otóż odkąd pojawiły się w PL rejestratory, mam taki ( z tym że raczej szeregowego chinola), do codziennego użytku dawał rade, ale gdy już okazałby się przydatny, okazało się że jechałem za szybko by uchwycić tablice rej czytelnie..

Tak więc szukam czegoś innego. Co można polecić w przedziale 200-300zł ? (nie mam 500 na te z górnej półki) Za ten rok temu dałem coś ok 200 zł, teraz widziałem że i za 80 idzie kupić
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Fajna kamerka, nareszcie jakiś model bez wyświetlacza, mała, dyskretna. Jest jedna na allegro, cena nawet nie taka zła. Tylko jak rozwiązać zasilanie przy używaniu jako wideorejestrator ? Ma złącze USB, więc zasilanie niby 5V a w aucie mamy 12V, nie podłączymy więc bezpośrednio do instalacji w aucie.
http://allegro.pl/mobius-action-cam-mic ... 09730.html

Za dyche kupisz super hiper mega uniwersalna ladowarke ktora bedzie miala z zapalniczki usb 5V.
-
Przemek323c
Trochę druciarstwo montować gdzieś w desce ładowarkę samochodową
Myślałem podłączyć się pod zasilanie radia po zapłonie i poprowadzić kabel deską i prawym słupkiem a kamerka była by w prawym górnym rogu szyby patrząc od środka auta. Trzeba by zerknąć na pełną specyfikację, może pracuje też na 12V.
Z tego co widac tylko usb wiec tylko 5V. Sa lepsze stabilizatory niz archaiczny 7805 ktory sam z siebie sie grzeje.
-
Przemek323c
W kamerce jak w kazdej elektronice moga byc inne uklady ktore sie grzeja w tym stabilizatory i przetwornice. Nic dziwnego, kamerka jest dosc mala.
-
Przemek323c
Na stabilizator :–).
Wrzuciłem najprostszy możliwy układ który da 5V z 12V. Możesz coś takiego zrobić sam w oparciu o inne stabilizatory (były chyba takie LM317 i TL 317, ale ja się już od dekad nie bawię elektroniką).
Schematy znajdziesz w necie, o ile masz ochotę kombinować samemu.
Jak nie, skorzystaj z ładowarki samochodowej :–), albo zleć komuś, nie będzie to drogie.
Wrzuciłem najprostszy możliwy układ który da 5V z 12V. Możesz coś takiego zrobić sam w oparciu o inne stabilizatory (były chyba takie LM317 i TL 317, ale ja się już od dekad nie bawię elektroniką).
Schematy znajdziesz w necie, o ile masz ochotę kombinować samemu.
Jak nie, skorzystaj z ładowarki samochodowej :–), albo zleć komuś, nie będzie to drogie.
..::Born To Rise Hell::..
Tyle ze i tak musisz wyjsc z kablem usb, chyba ze chcesz rzezbic po calosci i rozbierzesz kamerke. Moge ci zrobic za przyslowiowego browarka zasilacz do takiej kamerki na kawalku plytki uniwersalnej i ukladzie lf05. Taki sam zasilacz tylko w wersji 3,3v stosowalem do zasilania interfejsow bluetooth do instalacji lpg.
-
Przemek323c
Niespecjalnie mnie przekonał
Jakość niewiele lepsza od tego co mam teraz
Jakość niewiele lepsza od tego co mam teraz
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Podłączę się do tematu, czy ktoś z Was używa/testował jakąś kamerkę która nagrywa zarówno z tyłu jak i przodu? Ogólnie rejestratorów jest sporo i w tym temacie już tu sporo napisano, ale jakoś jak nie raz widzę jak mi podczas jazdy ktoś na d... siedzi, to chciałbym też mieć kamerkę z tyłu, a o takich jakoś nic nigdzie sensownego nie mogę wyczytać, jest kilka modeli, ale żadnych porządnych porównań nie znalazłem.
Np coś takiego
http://allegro.pl/podwojny-rejestrator- ... 56763.html
Np coś takiego

- Od: 18 gru 2012, 12:44
- Auto: mazda 6 GH 2,0 diesel 2008r
mazda mx3 1,6 1996r
mazda 6 polift 2,0 diesel 2007r