Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Ja dostałem informację, że planowane załadowanie auta na lawetę w Antwerpii to 29.08 tak więc w pierwszym tygodniu września miała być u dealera w Lubinie.
michal55yh napisał(a):Ja dostałem informację, że planowane załadowanie auta na lawetę w Antwerpii to 29.08 tak więc w pierwszym tygodniu września miała być u dealera w Lubinie.
To informacja od dealera czy z MMP?
Według systemu moja Mazda miała wyjechać z portu do 31. sierpnia, ale sam sprzedawca miał wątpliwości co do tego terminu.
Na początku jeszcze tego tygodnia MMP podało, iż moje auto będzie u dilera w pierwszych dniach września. W piątek natomiast okazało się, że jest to już nieaktualne 
Jak byłem u mojego dilera, to miał listę aut które miały wyjechać 26, 27 i 29 sierpnia.
Jak byłem u mojego dilera, to miał listę aut które miały wyjechać 26, 27 i 29 sierpnia.
Ostatnio edytowano 31 sie 2014, 20:53 przez am86, łącznie edytowano 1 raz
Raziel, informacja od MMP. Czekam teraz na dalsze informacje 
Raziel napisał(a):Czyli w Twoim aucie szmuglowano coś w bagażniku?
Trochę towaru i wielkie halo
czarmi napisał(a):nie przeszło "jeszcze", czy jakieś inne kwestie?
Tego to oni sami nie wiedzą
Tak, czy inaczej postanowiłem nie pytać już MMP o status, bo i tak podają informacje mijające się z prawdą. A mój diler ma kompletnie wyjeb***
Według systemu moja Mazda miała wyjechać z portu do 31. sierpnia, ale sam sprzedawca miał wątpliwości co do tego terminu.
Ciekawa data
Strasznie mi głupio bo to na nas auto czekało u dilera blisko 6 tygodni
Za literufki odpowiada Tapatalk.
Ja informację o tym, że autko jest w Antwerpii otrzymałem 14.08.
Jaremko informował rownież, iż [AUTOMOBILE] będzie do odbioru 10.09.
Czytając ostatnie posty odnoszę wrażenie, że poczekam jeszcze troszkę... [DISAPPOINTED FACE]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Czytając ostatnie posty odnoszę wrażenie, że poczekam jeszcze troszkę... [DISAPPOINTED FACE]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio edytowano 2 wrz 2014, 19:36 przez woytaski, łącznie edytowano 1 raz
woytaski napisał(a):Ja informację o tym, że autko jest w Amsterdamie otrzymałem 14.08.
To nasze Mazdy płynęły chyba tym samym statkiem (Athens Highway). Mój również dobił do Antwerpii 14 sierpnia. Zamawiałem podobnie jak Ty w połowie maja, i tak samo jak Ty – we Wrocławiu.
Wczoraj telefon do sprzedawcy i informacja że auto będzie do odbioru w Bemo-motors na Okęciu pomiędzy 15-20 września. No zobaczymy jak to będzie. Ja kupowałem auto już jak było na statku ale którym nie mam pojęcia. Już się doczekać nie mogę 

Mam serdeczną prośbę do tych co czekają już tylko na informacje od dealera o terminie odbioru swych aut, aby podawali nowe zasięgnięte informacje odnośnie powyższego tematu. Moje auto wprawdzie dopływa dopiero do Barcelony (Carnation ACE – o2.09.), ale myślę, iż wiele osób chciałoby wiedzieć czy w końcu coś drgnęło w kwestii transportu z Antwerpii. Nie chciałbym aby było to tak, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o.......
. Obym się mylił

Ja zamawiałem auto 02.08, ale miałem akurat możliwość wzięcia auta, które już było przygotowane do transportu z japonii. Dealer powiedział, że auto powinno być około 19.09 w Krakowie. W między czasie śledziłem mój statek (Grand Neptune), który przypłynął do Antwerpii 26.08.
27.08 napisałem do MMP i dostałem taką odpowiedź
Więc niby o 9 dni wcześniej niż planowane, o opóźnieniach nic mi nie pisali.
27.08 napisałem do MMP i dostałem taką odpowiedź
Witam,
Pana samochód w dniu dzisiejszym został wprowadzony do portu w Antwerpii. Obecnie prowadzona jest procedura przygotowania samochodu do wywozu z portu.
W związku z tym samochód znajdzie się u Dealera około 10-go września – takie przybliżone informacje podaje nam nasz system logistyczny, który szacuje czasy dostaw samochodów.
Więc niby o 9 dni wcześniej niż planowane, o opóźnieniach nic mi nie pisali.
- Od: 1 wrz 2014, 12:46
- Auto: Mazda 3 BM SkyEnergy 165KM + red soul + xenon + navi