Queenis22 napisał(a):A powiedzcie mi tak z ciekawość po prostu jeżeli policja może używać broni palnej to dlaczego Giną cywile a nie odwrotnie czy jakikolwiek bandyta pomylił się i strzelił w cywila a nie np. w policjanta ile takich przepadków jest ? bo jeżeli są takie akcje to bandyta oddaje szczały w policje i policja w bandziora i tak powinno być a nie ze jeżeli się ucieka autem lub motocyklem to od razu strzelają jak głupki może jeszcze jak się będzie uciekać na Rowerze to tez będą szczekać ? co ? może przegiął koleś ale od tego są sądy bo jeżeli mają rejestracje to znajdą chyba ze są upośledzeni i tylko Bronią się posługują a jeżeli by miał pistolet lub nóż czy cos to ja rozumie i nie rozumie słowa takiego jak
1. Pomysl logicznie ilu cywilow ginie od kul Policji? Jeden? Dwoch? Bo wydaje mi sie, ze jak sprawdzimy to wyjdzie nam wlasnie [pi razy drzwi] taka liczba.Jak na blisko 40 milionowy kraj i kilkaset tysiecy Policjatow to chyba cholernie malo [oczywiscie nie powinno sie zdarzac ale... wiadomo]. Ta przyczyna smierci jest naprawde jedna z ostatnich w statystyce.
2. Pomysl w zeszlym roku bylo 837 zabojstw [z 148 + do tego zabojstwa, ktore dostaly inna kwalifikacje np. wypadki samochodowe po pijaku, pobicia ze skutkiem smiertelnym itp.]... Wiec tyle ludzi zabijaja bandyci. Czest z tego jest "przypadkiem" podczas napadow, ucieczek, strzelanin.
3. Pomysl ilu Policjatow ginie na sluzbie. Nie jest tego duzo ale...
4. Pomysl. Nikt nie strzelal odrazu. BYla blokada. Poscig. Proby zatrzymania. Dopiero strzaly. Co do szukania go pozniej tak sie glupio sklada, ze koles mial zakryta rejestracje.
Wlasnie pomysl... Ale chyba za duzo wymagam od Ciebie...
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.
Miala byc Mazda a jest Ford