Nie zatrzymał się do kontroli i został zastrzelony!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy policjant miał prawo strzelać do motocyklisty

Tak
67
59%
Nie
32
28%
Trudno powiedzieć
15
13%

Liczba głosów : 114

Postprzez Czolgista » 2 sie 2006, 10:19

Jak to czytam, zaczynam rozumieć czemu w tym kraju jest tak źle. Ludzie prawo mają w du...
I ciągle porównują nie zatrzymanie się na blokadzie policyjnej i prubę potrącenia policjanta do niezatrzymania się przy zwykłej kontroli policjantów z suszarką...
Umiejętność logicznego myślenia i wyciągania wniosków w tym kraju stoi raczej na niskim poziomie (delikatnie mówiąc) :/
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez cwaniaq » 2 sie 2006, 10:38

Xavier napisał(a):Dostał kulkę, bo Policja ścigała uzbrojonego bandytę na motorze, a jego idiotyczne zachowanie wskazywało, że to właśnie on.

Wiem o tym.
Ale ja już się nie spieram. :P Głównie chodzi mi o te 10 strzałów oddanych.
Jeżeli kogoś uraziłem z góry przepraszam – magicadm i resztę. ;)

fi
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
Forumowicz

Od: 30 sie 2004, 13:47

Postprzez marakus » 2 sie 2006, 10:58

ja p..... żałuję że cie poprosiłem o ten link PORAŻKA rozumiem frustrację jego znajomych ale:
Czolgista napisał(a):Jak to czytam, zaczynam rozumieć czemu w tym kraju jest tak źle. Ludzie prawo mają w du...
I ciągle porównują nie zatrzymanie się na blokadzie policyjnej i prubę potrącenia policjanta do niezatrzymania się przy zwykłej kontroli policjantów z suszarką...
Umiejętność logicznego myślenia i wyciągania wniosków w tym kraju stoi raczej na niskim poziomie (delikatnie mówiąc) :/

nic dodać nic ująć
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Forumowicz

Od: 14 kwi 2006, 13:20
Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L

Postprzez Xavier » 2 sie 2006, 12:07

cwaniaq napisał(a): Ale ja już się nie spieram. :P Głównie chodzi mi o te 10 strzałów oddanych.

To akurat powinno być oczywiste biorąc pod uwagę szybkostrzelnośc tej broni. 2-3 strzały oddał ostrzegawcze. A reszta? Mnie to nie dziwi. Ja gratuluję policjantowi, że był w stanie opanować emocje i nie posłal za nim całego magazynka. Bardzo łatwo to idzie. Wystarczy sekundę dłużej przytrzymać spust. Sam to kiedyś zrozumiesz jak będziesz miał okazję strzelać z PM-u (wojsko, strzelnica).
marakus napisał(a):ja p..... żałuję że cie poprosiłem o ten link PORAŻKA rozumiem frustrację jego znajomych ale...

A ja załuję że czytałem...ech. Brak słów. I tacy chodzą głosować...a następnie mamy wyrokowców w sejmie. <killer>
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez bkapust » 2 sie 2006, 13:20

Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez bkapust » 2 sie 2006, 13:22

b2 napisał(a):
Sad Apelacyjny w Lublinie] uznajacy, ze wlasciciel nie przekracza obrony koniecznej strzelajac do uciekajacego wlamywacza – zaliczono taaaka probe powstrzymania przed ucieczka do obrony koniecznej ;–)

trochę uprościłeś tezę tego wyroku, ale to OT. ;)

Oczywiscie, ale sam rozumiesz, ze nie czas i miejsce na dokladna prawnicza dyskusje ;–) Ni ezmienia to faktu, ze wyrok byl dosc postepowy ;–)
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez arekzgorek » 3 sie 2006, 15:46

mX-MEN napisał(a):Jest wiele sposobów na przymusowe zatrzymanie pojazdu, podczas obławy lub pościgu, min. kolczatka która jest używana podczas blokad a której tam niestety zabrakło !!
Motocykliście nie można założyć klczatki. Mam kilku kolegów motocyklistów i mają się dobrze, tzn: jeżeli motocyklista zdejmie kask z głowy to policja ma zaprzestać pościgu, bo jest bezpośrednie zagrożenie życia. Po co tak jest? A niech się wybijają. Niedługo złodzieje przesiądą się na motocykle i nic im nie będzie można zrobić. Powinno być wyrażnie sprecyzowane, że jak policja haltuje to trzeba się zatrzymać, ucieczka=> możesz dostać kulkę, jak wejdziesz na czyjąś posesję to też możesz dostać kulkę.
MAZDA 626, 2,0 16V, 1998, 116kM, GF, SGI
Volvo S80, 2,8 T6 Bi-turbo, 272kM, 2001, SGI
Forumowicz

Od: 12 paź 2005, 08:16
Auto: MAZDA 626, Volvo S80 T6

Postprzez .:MarciN:. » 7 sie 2006, 01:59

Widzę, że temat się mocno rozwinął, więc i ja wtrącę swoje 5 groszy jako że mieszkam w miescowości za sprawą której tak głośno.

Wydarzenie o którym mowa osobiście mocno mną wstrząsnęło. Zgadza się chłopak przegiął i walnął głupotę, ale chyba nie zasłużył na śmierć. Fakt faktem kolesie na ścigaczach ostro naginają prawo i zachowują się jak królowie ulicy (mnie również strasznie to denerwuje) – to prawda, ale policja w wielu wypadkach wcale lepsza nie jest – nawet jeśli myśleli że ten gość napadł na hurtownie wędlin to na śmierć wg mnie nie zasłużył. (10 strzałów?) Nie chce go bronić, ale moje zdanie jest takie, że policji również można wiele zarzucić...

Apropo samej policji (przynajmniej w Kraśniku) to talenty jakich mało. Tutaj nie ma co komentować ani rozpisywać się na ten temat bo chyba nie warto. Każda moja styczność z tym organem w moim mieście wiąże się albo z maxymalnym śmiechem albo z nerwami, bo w życiu nie spotkałem się z sytuacją, w której policjant z mojego miasta udzielił pomocy mi lub moim znajomym wtedy kiedy był potrzebny. Kiedy przychodzi do prawdziwej interwencji niestety panów nie widać. Za to w wielu śmiesznych sytuacjach, wręcz parodiach, panowie w niebieskich mundurkach zgrywają cwaniaków jakich mało – wtedy kiedy czują się górą.
Forumowicz

Od: 25 maja 2006, 22:06
Auto: 323 BG '91 1.3 16V

Postprzez Czolgista » 7 sie 2006, 08:48

.:MarciN:. napisał(a):Zgadza się chłopak przegiął i walnął głupotę, ale chyba nie zasłużył na śmierć.

Pewnie nie zasłużył, problem w tym, że sam o tą kulkę poprosił.

Każdy, kto chociaż raz oglądał jakiś kryminał/sensacyjny film wie, że zaatakowany policjant ma prawo (a często po prostu musi jeśli chce żyć) użyć broni, więc człowiek, który prubuje rozjechać policjanta z bronią w ręku chyba chce, żeby do niego strzelić – chyba, że naoglądał się za dużo amerykańskich filmów i myślał, że policja będzie do "głównego bohatera" walić seriami a wszystkie kulki go ominom :/[/b]
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

Forumowicz

Postprzez piotrek929 » 9 sie 2006, 14:10

bierzmy przykład z Xienca, jak wywalił na zimowym zlocie w Miate to wcale nie uciekał... :)
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie :D
Forumowicz

Od: 27 lis 2005, 21:39
Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 15:36

A powiedzcie mi tak z ciekawość po prostu jeżeli policja może używać broni palnej to dlaczego Giną cywile a nie odwrotnie czy jakikolwiek bandyta pomylił się i strzelił w cywila a nie np. w policjanta ile takich przepadków jest ? bo jeżeli są takie akcje to bandyta oddaje szczały w policje i policja w bandziora i tak powinno być a nie ze jeżeli się ucieka autem lub motocyklem to od razu strzelają jak głupki może jeszcze jak się będzie uciekać na Rowerze to tez będą szczekać ? co ? może przegiął koleś ale od tego są sądy bo jeżeli mają rejestracje to znajdą chyba ze są upośledzeni i tylko Bronią się posługują a jeżeli by miał pistolet lub nóż czy cos to ja rozumie i nie rozumie słowa takiego jak
Czolgista napisał(a):Pewnie nie zasłużył, problem w tym, że sam o tą kulkę poprosił
gdyby tak było to by powiedzł sam poprszę kulkę
nastał zwrotny punkt akcji
Forumowicz

Od: 16 lut 2006, 06:28
Auto: mazda 626 1,8 16v 93

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 16:04

Queenis22 napisał(a):A powiedzcie mi tak z ciekawość po prostu jeżeli policja może używać broni palnej to dlaczego Giną cywile a nie odwrotnie czy jakikolwiek bandyta pomylił się i strzelił w cywila a nie np. w policjanta ile takich przepadków jest ? bo jeżeli są takie akcje to bandyta oddaje szczały w policje i policja w bandziora i tak powinno być a nie ze jeżeli się ucieka autem lub motocyklem to od razu strzelają jak głupki może jeszcze jak się będzie uciekać na Rowerze to tez będą szczekać ? co ? może przegiął koleś ale od tego są sądy bo jeżeli mają rejestracje to znajdą chyba ze są upośledzeni i tylko Bronią się posługują a jeżeli by miał pistolet lub nóż czy cos to ja rozumie i nie rozumie słowa takiego jak

1. Pomysl logicznie ilu cywilow ginie od kul Policji? Jeden? Dwoch? Bo wydaje mi sie, ze jak sprawdzimy to wyjdzie nam wlasnie [pi razy drzwi] taka liczba.Jak na blisko 40 milionowy kraj i kilkaset tysiecy Policjatow to chyba cholernie malo [oczywiscie nie powinno sie zdarzac ale... wiadomo]. Ta przyczyna smierci jest naprawde jedna z ostatnich w statystyce.

2. Pomysl w zeszlym roku bylo 837 zabojstw [z 148 + do tego zabojstwa, ktore dostaly inna kwalifikacje np. wypadki samochodowe po pijaku, pobicia ze skutkiem smiertelnym itp.]... Wiec tyle ludzi zabijaja bandyci. Czest z tego jest "przypadkiem" podczas napadow, ucieczek, strzelanin.

3. Pomysl ilu Policjatow ginie na sluzbie. Nie jest tego duzo ale...

4. Pomysl. Nikt nie strzelal odrazu. BYla blokada. Poscig. Proby zatrzymania. Dopiero strzaly. Co do szukania go pozniej tak sie glupio sklada, ze koles mial zakryta rejestracje.

Wlasnie pomysl... Ale chyba za duzo wymagam od Ciebie...

Forumowicz

Postprzez Czolgista » 13 sie 2006, 17:43

Queenis22 napisał(a):A powiedzcie mi tak z ciekawość po prostu jeżeli policja może używać broni palnej to dlaczego Giną cywile a nie odwrotnie czy jakikolwiek bandyta pomylił się i strzelił w cywila a nie np. w policjanta ile takich przepadków jest ? bo jeżeli są takie akcje to bandyta oddaje szczały w policje i policja w bandziora i tak powinno być a nie ze jeżeli się ucieka autem lub motocyklem to od razu strzelają jak głupki może jeszcze jak się będzie uciekać na Rowerze to tez będą szczekać ? co ? może przegiął koleś ale od tego są sądy bo jeżeli mają rejestracje to znajdą chyba ze są upośledzeni i tylko Bronią się posługują a jeżeli by miał pistolet lub nóż czy cos to ja rozumie i nie rozumie słowa takiego jak
Czolgista napisał(a):Pewnie nie zasłużył, problem w tym, że sam o tą kulkę poprosił
gdyby tak było to by powiedzł sam poprszę kulkę

LOL, 9 stron pisania poszło (nawet nie powiem co robić) gdzieś w eter :|

Qeenis22 to, że koleś nie powiedział "prosze kulke" to nie znaczy ze się o nią nie prosił. Oprócz "zwyczajnej mowy" jest coś takiego jak mowa gestów, ciała itp. I mi chodziło o to, że gość swoim ZACHOWANIEM a nie słowami o tom kulkę poprosił. Teraz rozumiesz?

Forumowicz

Postprzez piotrek929 » 13 sie 2006, 18:11

Quenis22, jak spotkam Cie na drodze, to przejade swoim 929 po Twoim 323, za głupote, bo widze że Ty tez nie rozumiesz sygnałów do zatrzymania sie na rzadanie policji. spalic mu mazde , hehe, parówkowym skrytozercom mówimy NIE !
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie :D
Forumowicz

Od: 27 lis 2005, 21:39
Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 18:58

hehehehehehe wiedzłem ze tak będzie znalezli sie znawcy ludzkiego zycia znieczulica jak nie powiem co przykra sprawa to teraz trzeba uwazać na takich ludzi ojejejeje tragedia

Dam se głowę obciąć ze policjant który szczekał chciałby cofnąć czas i na jego miejscu tez bym chciał cofnąć bo przez chłopaka głupotę jak go capną straci motor oraz już na jakiś czas nie będzie mógł zrobić prawa jazdy i rozumie jego obawę przed tym 2 głupota to policjant który szczekał tez gdyby cofnąć czas olał by motocyklistę dam nawet 100% ze koleś tak myśli a wy się irytujecie jeżeli jest taki temat to każdy się wypowiada a ja nie bronie ani jego ani drugiego po prostu uważam ze mogło się to skończyć inaczej no ale nie będę pisał bo pan taki piotrek929 i pan Czolgista i pan bkapust są zdania ze takich przestępców od razu kula w łepek i tyle
Ostatnio edytowano 13 sie 2006, 19:09 przez 83KAFI83, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 19:03

Queenis22 wez przestan [cenzura] pojdz sobie do kostnicy i popatrz na ofiary "kozakow" ulicy. Znajdziesz ich tam tysiace. Tacy kolesie scigajacy sie z Policja, uciekajacy z kotroli, lamiacy przepisy, nie majacy szacunku dla przepisow ruchu drogowego wysylaja tam TYSIACE ludzi rocznie.

Policja wyslala jednego.

Jesli Ciebie rusza bardziej to drugie to Ty masz cos niewporzadku z glowa. To Ty masz znieczulice. To jest przykra sprawa.

Forumowicz

Postprzez marcinkosky » 13 sie 2006, 19:06

Ludzie dajcie juz spokoj
Bo przeciez te wasze klutnie nic nie zmienia :|
Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i nikt tego na sile nie zmieni!!!!!!!!
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 19:10

O takich rzeczach jak najbardziej trzeba pisac/mowic i ludzi przekonywac. Bo to co sie obecnie dzieje na naszych drogach to masakra. Mamy za duzo "kozakow" drogowych.

Forumowicz

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 19:13

piotrek929 napisał(a):Quenis22, jak spotkam Cie na drodze, to przejade swoim 929 po Twoim 323, za głupote, bo widze że Ty tez nie rozumiesz sygnałów do zatrzymania sie na rzadanie policji. spalic mu mazde , hehe, parówkowym skrytozercom mówimy NIE !
a po 2 widać kto ma nie równo w czubie :]
Forumowicz

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 19:21

bkapust napisał(a):pojdz sobie do kostnicy i popatrz na ofiary "kozakow" ulicy
Ja to rozumie ze za dużo kozaków jest i będzie ale zrozum jeżeli za każdym razem będzie się na kozaka z broni szczekać to co to da ? moim zdaniem nic bo kozacy zawszę będą nowi którzy będą myśleć ze mają jakiś moc czy cos ale jeżeli się będzie szczekać tak jak teraz to twoim zdaniem jest to jakaś przestroga dla innych raczej nie a trzeba łapać taki i pokazać ludziom ze są inne metody z walką takich kozaków bo co zapełni się tylko cmentarz i nic więcej a nie jakaś kara lub przestroga dla innych .
Forumowicz