Fakt Lift ST ospojlerowany i na ładnej feldze wygląda dobrze...........ale tylko zewnętrznie :-P. Swojego czasu najczęściej wypatrywane auto we wstecznym lustrze .
Szczerze to nie wiem co bym kupił za tę kasę :–)....
loockas, tanio oddam dziesięcioletnie, zaprojektowane w zeszłym milenium C5 Break:
– bagażnik 560 litrów plus niemal drugie tyle pod sufitem oraz sporo schowków – A/T / 6-biegowa, adaptatywna, tryb sport/auto/zima – 211 KM / 290 Nm @ 3750 rpm – HA3+ / zawieszenie adaptatywne hydropneumatyczne, tryb auto/sport, prześwit do 200 mm – AFIL / ostrzeganie o niezamierzonym opuszczeniu pasa, z wibracjami :) w fotelu kierowcy – ESP/ASR/ABS/BAS/EBD z automatycznym osuszaniem tarcz podczas deszczu – 7 poduszek powietrznych / przednie dwustopniowe, boczne, pełne kurtyny, kolanowa – 1700 kg z płynami – napinacze przednich pasów / podwójne dla pasażera / ograniczniki napięcia – jeden z najwyższych wyników w EuroNCAP – ostrzeganie o gwałtownym hamowaniu – skrętne reflektory biksenonowe – reflektory halogenowe – automatyczne światła / follow me home – automatyczne wycieraczki / automatyczna tylna przy cofaniu w deszczu – automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne – adaptatywne wspomaganie kierownicy – tempomat/ogranicznik prędkości – Nightpanel – czujniki parkowania przód/tył – czujniki ciśnienia w oponach – pełnowymiarowe koło zapasowe – elektrycznie składane, regulowane i ogrzewane lusterka, prawe z indeksowaniem – elektrycznie otwierane szyby z funkcją auto i domykaniem podczas deszczu / z pilota – duże, uchylane/odsuwane okno w dachu z domykaniem podczas deszczu i szybkiej jazdy – oświetlenie chodnika w przednich drzwiach – skórzana tapicerka – elektrycznie sterowane przednie fotele z podparciem lędźwiowym, podłokietnikami i podgrzewaniem – klimatyzacja dwustrefowa, z oddzielnym rozdziałem nawiewu i automatyką obiegu zamkniętego – chłodzony schowek – szyba przednia trójwarstwowa / solar – szyby boczne dwuwarstwowe – NaviDrive RT3 / mapy z 2013 – odtwarzacz mp3 / zmieniarka 6 cd – wbudowany telefon, system assistance/sos – wydawanie komend głosem – nagłośnienie JBL, 8 głośników 240 W – składana kanapa 60:40 / płaska podłoga / wchodzi materac na ramie z Ikei 200x90 cm – isofix – roleta / pozioma i pionowa siatka bagażnika / mata dwustronna podłogi – otwierana szyba w klapie bagażnika – regulowana wysokość krawędzi załadunku / poziomowanie niezależnie od obciążenia – trochę porysowany, ale dwustronnie ocynkowany ;)
...do wyglądu faktycznie trudno się przyzwyczaić, ale jakoś przełkniesz tę pigułę ;).
Kolega który prowadzi komis zostawił sobie taka dla siebie.Też na wypasie,dopóki jeździła było ok,teraz od roku stoi.Jak o nią pytam czy już jezdzi strasznie się czerwony robi i widać że mu ciśnienie skacze
Dopisano 25 lut 2014 6:46:
Kolega który prowadzi komis zostawił sobie taka dla siebie.Też na wypasie,dopóki jeździła było ok,teraz od roku stoi.Jak o nią pytam czy już jezdzi strasznie się czerwony robi i widać że mu ciśnienie skacze
JohnnyB napisał(a):Ewentualnie zaszaleć i jakiś VAN np. Grand Voyager?
Wydaje mi się, że dla rodziny 2+1 to jednak przegięcie pały .
Jak ktoś nie używał to ma taką właśnie opinię. A kto używał, ten na nic mniejszego się nie przesiądzie. Wygoda i funkcjonalność zabija wszystkie osobówki a da radę tym jechać
Ale ja nie zamierzam z tym dyskutować, że takie auto jest bezsprzecznie wygodniejsze w użytkowaniu z dzieckiem. Ja po prostu bym takiego stora nie chciał na podjeździe, bo... jestem za młody i mam za mało dzieci . A czas, kiedy takie auto jest bardzo potrzebne szybko mija. Ja po mniej więcej roku przestałem wozić tyle gadżetów (i tak w większości zbędnych...), potem jeszcze jest czas kilku miesięcy, kiedy dziecko jest już spore, a samo nie wchodzi do fotelika i jest to pewna niewygoda przy wsiadaniu.
Sorry, ale auto musi mi się podobać i tutaj nemi ma rację. Ogólnie kombi mi nie przeszkadza, ale to musi to być "ładne" kombi jak np GY, Volvo V50, Alfa 159 <3 i pewnie kilka innych, których nie kupię