Miejskie autko do 10tys dla kobiety.
Barthez napisał(a):obawiam się że Ania jest mooocno nakierowywana przez Ciebie na to, co jej się ma podobać
Smucisz... Chociaż wiadomo, że swoje mam do powiedzenia, bo będę te auto utrzymywał, grzebał w nim a także jeździł
Barthez napisał(a):wybacz ale w foce i bjce nie siedzi się nisko wiem bo posiadałem/posiadam i mam wrażenie że nawet w HRVce (w ori) jest bardziej leżąca pozycja
Znowu smucisz i raczej nie masz porównania do niczego naprawdę wysokiego. Zapraszam do Pandy czy Vengi i na przejażdżkę dłuższą jak 20km. Chodzi o samą wysokość nadwozia. Panda robi wrażenie, że jest wyższa jak szersza. Np venga czyli przedstawiciel B+ ma dach na takiej wysokości, że ja przy 185cm wzrostu mam biedę umyć jej dach. Ania potrzebuje stołeczka
Co do segmentów, to Panda jest właśnie w A, razem ze wspomnianym przez Ciebie maluchem czy Seicento. Tak więc może to Ci da wyobrażenie i panujących tam warunkach przestrzennych i komforcie
grabu122 napisał(a):Znając życie w 9 na10przypadków spalanie w cyklu pomiarowym ma się nijak do rzeczywistości
Auto jest zawsze tankowane do pełna. I tak jest od półtora roku.
Łatwo policzyć ile spala znając przebyty przez ten czas przebieg i ilość zakupionego paliwa.
Nie ma tutaj żadnych "cykli pomiarowych", każde tankowanie jest zapisywane.
Miał być montowany LPG ale nie ma takiej potrzeby jak się okazało.
grabu122 napisał(a):Wniosek?
-pobożne życzenia
-mistrz jazdy EKO
Pobożne życzenia możesz wykreślić bo nie wytrzymują konfrontacji z matematyką.
A czy mistrz jazdy EKO? Nie wiem. Auto często widzi 3,5-4 tys. obrotów.
Najwyraźniej się da.
Grzyby napisał(a): Znając życie w 9 na10przypadków spalanie w cyklu pomiarowym ma się nijak do rzeczywistości
Auto jest zawsze tankowane do pełna. I tak jest od półtora roku.
Łatwo policzyć ile spala znając przebyty przez ten czas przebieg i ilość zakupionego paliwa.
Nie ma tutaj żadnych "cykli pomiarowych", każde tankowanie jest zapisywane.
Miał być montowany LPG ale nie ma takiej potrzeby jak się okazało.
Mówię tu o "cyklu pomiarowym" na podstawie którego każdy producent podaje średnie spalanie dla danego modelu
Jeśli Tobie spala o ponad litr mniej, tylko pozazdrościć.
Mi nigdy to się nie udało

Ani autami prywatnymi, bardziej lub mniej wyeksploatowanymi (z naciskiem na bardziej
Ani firmowymi (prawie nowymi) dostawczako- vanami , od Pandy z LPG, poprzez Berlingo HDI, a kończąc na Sprinterze CDI.
viewtopic.php?f=49&t=86259
tylko nie wiem czy motorownia wystarczająca bo Ty szukasz 1,6 a tu trochę mniej
tylko nie wiem czy motorownia wystarczająca bo Ty szukasz 1,6 a tu trochę mniej
Trzeba tylko brać poprawkę na elektrykę w Peugeotach
My sprzedaliśmy teraz Mini Cooper`a i kupiliśmy Peugeot 207 CC, tragedii nie ma przyznaję ale czasem wywali błąd w stylu przepalonej żarówki, a wszystko jest ok. Od czasu do czasu nie działają czujniki parkowania 
Tak po głębszej analizie – szukaj Ibizy 3-ki z silnikiem 1,4. Widzę, że najbardziej trafia w Wasze potrzeby. Gwarantuję też, że na pewno nie rdzewieją, nie chodzi mi tu tylko o widoczne elementy nadwozia, ale też o podwozie. Kilka takich rozebrałem i pociąłem, rdzy pod spodem praktycznie zero, tylne nadkola jak nowe. Odemnie to tyle, powodzenia 

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
loockas ma juz seata i na "vaginy" patrzy tak jak my na inne mazdy typu BJ
Choć rzeczywiście, ibiza mogła by sprostać wymaganiom założonym na początku tego wątku
Dobrze, że nie gejowóz, znaczy golf
Choć rzeczywiście, ibiza mogła by sprostać wymaganiom założonym na początku tego wątku
Dobrze, że nie gejowóz, znaczy golf

Dominator napisał(a):Dobrze, że nie gejowóz, znaczy golf
mam golfa, tylko, ze w innym opakowaniu i nieco innym zawieszeniem
Ibiza jest fajna... będziemy szukać. Niedaleko mnie stoi też ciekawe clio 1.6 z 2002r dość dobrze wyposażone. Też rzucę okiem. Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw raczej zostanę przy segmencie B.
loockas napisał(a):Dominator napisał(a):Dobrze, że nie gejowóz, znaczy golf
mam golfa, tylko, ze w innym opakowaniu i nieco innym zawieszeniem![]()
I innym środkiem, a liczy sie pierwsze wrażenie
loockas napisał(a):Ibiza jest fajna... będziemy szukać. Niedaleko mnie stoi też ciekawe clio 1.6 z 2002r dość dobrze wyposażone. Też rzucę okiem. Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw raczej zostanę przy segmencie B.
Segment B, jak najbardziej, ale nie pakuj się we francuza. Szukaj ibizki i "bedzie pan zadowolony" a przynajmniej powinien

Tyle tu myślicie o tym aucie a może to
http://allegro.pl/show_item.php?item=2312264058
Auto z historią

Auto z historią

-
Pawciu
Akurat co do clio II to mam dość wyrobione zdanie. Mamy takie dwa w firmie. Dostają codziennie baty od ~10 osób. Mamy diesla 1.5 i benzyne 1.2. Z dieslem mamy problemy, ale wiadomo... to auto firmowe
Nikt nie szanuje turbiny, a jeden gość zalał go kiedyś benzyną i przejechał nim kawałek. Benzynka działa... nie jedzie, bo to 1.2, ale działa. Z elektronika pamiętam, że były małe kłopoty z kontrolkami w jednym, ale już nie pamiętam w którym. Ogólnie jak na auta z 2003-4 roku w firmie, która naprawdę ostro je katuje, to jestem pod wrażeniem. Clio 3 też mamy jedną sztukę, ale tam już cyrki z elektryką były na samym początku. Wracając do Clio 2, to całkiem sporo tam miejsca dla kierowcy jak na ten segment. Mój szef ma kręćka na punkcie renault i praktycznie tylko takie auta mamy w firmie. A mamy tego całkiem sporo. Od Clio przez Scenica, kończąc na Trafficu i Masterze.
Dla mnie jednak Clio 2 jest brzydkie... Ale to może dlatego, że ja się tym autem już najeździłem. No ale Ania się nawet w nim widzi...
Mimo wszystko ibiza bez wątpienia ładniejsza. Zobaczymy co się trafi 
Dla mnie jednak Clio 2 jest brzydkie... Ale to może dlatego, że ja się tym autem już najeździłem. No ale Ania się nawet w nim widzi...
Wczoraj brałem z wypożyczalni autolawete Renault, coś nowego chyba Master rocznik 2010. To co się tam działo z kontrolkami to była przesada
Co chwilkę zapalały się wszystkie na raz bądź ich znaczna część