Nasze rekordy :)
Panowie – ja nie twierdzę, że wskaźnik Wam tyle nie wskazywał, ale wiem jaki jest przebieg krzywej mocy w tych silnikach i jakie są parametry zastosowanej skrzyni biegów – realne 208km/h to teoretyczny mask dla K8 potwierdzony wielokrotnie w praktyce na wielu egzemplarzach. KL pozwala przekroczyć 215km/h na tej samej skrzyni i dociągnąć do jakiś 225 – 230km/h
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Mialy byc rekordy:P
Moj... ponizej 50 sec w Wyrazowie
V max 215-210 Padaka K8 na 17"
250 srednia na 100 kilometrow 220 Mondeo V6 (Niemcy)
Moj... ponizej 50 sec w Wyrazowie
V max 215-210 Padaka K8 na 17"
250 srednia na 100 kilometrow 220 Mondeo V6 (Niemcy)
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
piszemy tyle ile wskazał licznik, zakładając że wszyscy piszą prawdę
ale jest też i tu na forum temat gdzie jest napisane iż liczniki fabrycznie zawyżają prędkość 5-10 km , lecz na fabrycznych kołach ,a podobno na większych licznik będzie zaniżał ,tak przynajmniej napisali.... skoro ja mam fele większe o cal lecz opony niższe o 10 (punktów ? ) niż fabryka więc wychodzę raczej na 0 i możliwe że licznik przekłamie o 5 km/h ale w takim razie żaden z tych postów nie będzie miał sensu bo nikt nie jest w stanie sprawdzić czy licznik dobrze mu wskazał
no jest sposób
wjechać w fotoradar i czekać na foto hehehehe 
- Od: 5 sie 2009, 14:38
- Auto: Mx-3 k8
Nie spotkalem sie jeszcze z zanizaniem predkosci na liczniku niezaleznie od rozmiaru felg. Musialbys chyba tylne kolka od ciagnika zalozyc
Ja jesli pisze licznikowa predkosc to wyraznie zaznaczem ze jest licznikowa, bo kazdy wie, ze to bzdura zwyczajna
(225km/h = 215km/h na ory felach w M6 – pol zycia przejzdzilem VW Polo gdy nie mialem GPSu bedac pewnym, ze setka na liczniku to +/-5kmh setka, a jak sie okazalo, 85 to gora w tym przypadku).
Zakladajac wieksze fele prawie zawsze musisz znizyc profil, bo amorow raczej nie podniesiesz (chyba ze masz monster trucka
), wiec poza obrys blotnika nie wyjdziesz. Myslisz, ze producent nie przewiduje zmian felg? Homologacja nie przewiduje? Bylyby niezle jazdy z mandatami gdyby tak bylo 
A to skad wyssales? Kompletna bzdura.
Zakladajac wieksze fele prawie zawsze musisz znizyc profil, bo amorow raczej nie podniesiesz (chyba ze masz monster trucka
hahahks napisał(a):GPS mogl by pomoc... tylko trzeba utrzymywac predkos bo on liczy na 100m
A to skad wyssales? Kompletna bzdura.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Ja _zawsze_ mam dwa, ory Mazdy i HTC – oba zawsze kropka w kropke co do 1 km/h. Mcbeth kiedys dawal linka w ktoryms z watkow o tym, jak bardzo dokladny jest pomiar GPSem w z wiazku ze zjawiskiem efektu Dopplera. To naprawde bardzo dokladny pomiar o ile GPS nie "gubi" satelit.
hahahks napisał(a):GPS mogl by pomoc... tylko trzeba utrzymywac predkos bo on liczy na 100m
A to skad wyssales? Kompletna bzdura.[/quote]
z instrukcji obslugi
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
Alrmera N16
hahahks napisał(a):hahahks napisał(a):GPS mogl by pomoc... tylko trzeba utrzymywac predkos bo on liczy na 100mkrzych napisał(a): A to skad wyssales? Kompletna bzdura.
z instrukcji obslugi
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
Alrmera N16
Potrzebuje 100m jeśli ma się próbkowanie co sekundę i jedzie się z prędkością 100m/s
Trusted computing – Yes or No?
A ja zrobiłem sobie wycieczkę do Berlina i osiągnąłem tak skromnie 180 mazda 323f
Ale i tak najlepsza wycieczka była jak Unem 160 poszedłem dalej już nie chciał no i w sumie droga była dla dwóch aut ale jedno musi zjeżdżać aby drugie mogło przejechać wiem wariat ze mnie ale miałem pierwszeństwo
Ale i tak najlepsza wycieczka była jak Unem 160 poszedłem dalej już nie chciał no i w sumie droga była dla dwóch aut ale jedno musi zjeżdżać aby drugie mogło przejechać wiem wariat ze mnie ale miałem pierwszeństwo
-
Grzybek_Pro
Jak rekordy to rekordy
Moja motorynka Romet silnik Dezamet 023, cylinder 60ccm, gaźnik k60b od ruskiego komarka, zębatka zdawcza 2 zęby większa – 62 km/h
Aż się żarówki paliły tak prądnica dawała czadu
to były czasy...
Aż się żarówki paliły tak prądnica dawała czadu
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
323f Ba 1.5 w 4 osoby – 170km/h , szlo dalej ale Pan z taksowki zjechac nie chcial :O
Tico
– 150 km/h – Strach sie bac!:D
Ford Puma 1.7 – 160km/h na 4 biegu
Edit: Polecialem dzis eFka 180km/h :O
Tico
Ford Puma 1.7 – 160km/h na 4 biegu
Edit: Polecialem dzis eFka 180km/h :O
Ostatnio edytowano 8 cze 2010, 13:03 przez piotrek_acm_, łącznie edytowano 1 raz
-
piotrek_acm_
hehe kolejny kamikadze w tico.
W piątek jeden wyskoczył mi na czołówkę prosto zza tir-a. masakra, jak bym nie zdążył odbić na pobocze to by mokra plama z niego została.
W piątek jeden wyskoczył mi na czołówkę prosto zza tir-a. masakra, jak bym nie zdążył odbić na pobocze to by mokra plama z niego została.