Które auto wybrać – Mazda3 czy Mazda6 ?
A czego Ty potrzebujesz? Czy faktycznie wszystkie bajery są Ci niezbędne? Oprócz tego wielkość auta bo zasadniczo tym ten case się różni. Auto dla rodziny czy tylko np dla Ciebie?
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
kobo napisał(a):W tej cenie mam wypasioną maksymalnie Mazda3 Passion 165KM 6MT.
i to powinno przeważyć szalę
Jeżdżę praktycznie codziennie po mieście samochodem D i jak mam załatwić jakieś sprawunki to mnie krew zalewa – wole już wtedy nawet samochód segmentu A. Wszystko zależy od upodobań, najlepiej:
loockas napisał(a):Przejedź się jednym i drugim.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas napisał(a):Przejedź się jednym i drugim. Ja po przesiadce z segmentu C, do segmentu D już raczej nie wrócę do C. Nawet jeżdżąc po mieście
przejechałem jednym i drugim nawet dwa razy
M3: dynamiczna, aż się rwie,
M6: dostojna, płynę po drodze i świetna przyczepność na zakrętach przy dużej prędkości
Dopisano 18 cze 2014, 15:00:
brii napisał(a):Jeżdżę praktycznie codziennie po mieście samochodem D i jak mam załatwić jakieś sprawunki to mnie krew zalewa – wole już wtedy nawet samochód segmentu A. Wszystko zależy od upodobań
na korki nawet A nie pomoże.
- Od: 17 cze 2014, 11:35
Jeśli do miasta i tylko jako dojazdy do pracy: Mazda 3 (ale z mniejszym silnikiem ze względu na spalanie), zawsze ewentualnie może posłużyć do większej wycieczki.
Jeśli poza miasto, bardziej rodzinnie: Mazda 6.
W mieście i tak nie docenisz walorów jazdy aż tak bardzo jakbyś chciał. Miejsca parkingowego zazwyczaj jest mało, często mogą pojawiać się rysy na lakierze. Większość czasu będziesz siedział na mechanizmie i-Stop, pozostałą część będziesz się toczył na niskich biegach (wysokie spalanie).
Jeśli poza miasto, bardziej rodzinnie: Mazda 6.
W mieście i tak nie docenisz walorów jazdy aż tak bardzo jakbyś chciał. Miejsca parkingowego zazwyczaj jest mało, często mogą pojawiać się rysy na lakierze. Większość czasu będziesz siedział na mechanizmie i-Stop, pozostałą część będziesz się toczył na niskich biegach (wysokie spalanie).
- Od: 17 maja 2014, 17:46
- Auto: Obecnie: Punto II, Astra II.
Czekam: Mazda 3 2.0 120KM 6MT 2014 SkyEnergy, 5DR HTB, Soul Red
Witam,
Obecnie także zastanawiam się nad zakupem Mazdy 3/ 6 ( I gen.) , w żadnej jeszcze nie siedziałem, a w związku z moim wzrostem prawie 2m zastanawiam się czy któreś z nich tutaj lepiej się nada ? Niby M3 jest wyższa o 3 cm ( i w środku jakoś bardziej mi się podoba) ale jak to w środku wygląda? Ktoś, coś w temacie powie? Auto wozić będzie 2 osoby.
Obecnie także zastanawiam się nad zakupem Mazdy 3/ 6 ( I gen.) , w żadnej jeszcze nie siedziałem, a w związku z moim wzrostem prawie 2m zastanawiam się czy któreś z nich tutaj lepiej się nada ? Niby M3 jest wyższa o 3 cm ( i w środku jakoś bardziej mi się podoba) ale jak to w środku wygląda? Ktoś, coś w temacie powie? Auto wozić będzie 2 osoby.
- Od: 26 cze 2014, 14:01
- Auto: Mazda 6 (GG) 1.8, benzynka
To jeśli masz taki wzrost to mi się wydaje że 6 jest odpowiednim autem
Sam mam 6 ale mam mniej wzrostu i nie narzekam
Nie zamieniłbym tego auta na żadne inne chyba że na MPS-a 

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ja bym brał na twoim miejscu 6. Sam jeździłem przez dłuższy czas i zdecydowanie mogę polecić ze swojej strony. 3 jest spoko, ale jeżeli jesteś wysoki to możesz się czuć mało komfortowo;)
Mazda Inside
Wcześniej:
Mazda 6 2.0
Mazda 626 1990
Mazda 626 1985
Wcześniej:
Mazda 6 2.0
Mazda 626 1990
Mazda 626 1985
- Od: 15 mar 2014, 00:11
- Auto: Mazda CX-9 3.7 V6 2010 + LPG
Witam wszystkich zapalonych maniaków Mazdy 
Przerzucam się z VW na właśnie wasz ukochany samochód.
Tylko mam ogromny dylemat przed zakupem, mianowicie:
Mazda 3 2.0 150KM benzyna.
Mazda 6 2.0 147KM benzyna.
Obie wersje w hatchbacku mnie interesują, jednak nie dokonałem wyboru.
Zależy mi na jak najmniejszej awaryjności głównie droższych elementów.
Jako poprzednik wielowahacza również interesuje mnie wytrzymałość i cena zawieszenia.
Co możecie powiedzieć porównując w/w modele?
Rocznik jaki będę miał na uwadze to coś 2005-2006 głównie ...
Przerzucam się z VW na właśnie wasz ukochany samochód.
Tylko mam ogromny dylemat przed zakupem, mianowicie:
Mazda 3 2.0 150KM benzyna.
Mazda 6 2.0 147KM benzyna.
Obie wersje w hatchbacku mnie interesują, jednak nie dokonałem wyboru.
Zależy mi na jak najmniejszej awaryjności głównie droższych elementów.
Jako poprzednik wielowahacza również interesuje mnie wytrzymałość i cena zawieszenia.
Co możecie powiedzieć porównując w/w modele?
Rocznik jaki będę miał na uwadze to coś 2005-2006 głównie ...
-
Morsartt
której nie wybierzesz, tak będzie dobrze
6 jest większa niż 3, więc zależy czego potrzebujesz
ważne, żeby dany egzemplarz był zadbany
uważaj na rudą, bo ta wciśnie się dosłownie wszędzie
ciężko cokolwiek powiedzieć odnośnie zawieszenia – zależy po jakich drogach się jeździ i w jaki sposób
ale ogólnie zużywa się "normalnie", a ceny części nie są jakieś z kosmosu