Może hak64 jest w komisji rządowej która przyłożyła ręce do tego projektu?
Co jak co taki Szyszko ze swoimi pomysłami przydałby się w drogownictwie. Jest jeszcze sporo przydrożnych drzew do wycięcia.
www.mazdaspeed.pl
macvas napisał(a):Jeszcze kilka reform w sądownictwie w wykonaniu Ziobro&Co i jakiekolwiek opinie rzeczoznawców będą zbędne. Pozostanie interpretacja zgodna z linią dobrej zmiany lub kolumną BOR czy tam SOP
francesco_franco napisał(a):Rządzący lubią ludzi fanatycznie trzymających się swoich jedynie słusznych teorii
Twoja dowolna interpretacja mojej wypowiedzi dość jednoznacznie wskazuje, że dociekanie prawdy, czy też rozwiązanie problemu nie jest w Twoim zainteresowaniu, jest bowiem tylko uporczywym trzymaniem się jedynie słusznej własnej wizji zdarzenia. Napisałem bowiem to:francesco_franco napisał(a): jeżeli wjeżdżasz do rowu przed każdym pojazdem jadącym blisko osi jezdni,
hak64 napisał(a):załóżmy że jakiś dowcipniś postanowił Cię nastraszyć i jedzie sobie od prawej krawędzi drogi do osi jezdni sugerując, że ma zamiar spotkać się Tobą czołowo
hak64 napisał(a):Proszę zatem, może przytoczycie jakieś przepisy potwierdzające tę tezę.
Neonixos666 napisał(a):Art. 24.
nemi napisał(a): biegły może dowodzić swoich racji zgodnie z literą prawa, niemniej jednak poddałbym w wątpliwość rozsądek motocyklisty.
nemi napisał(a):Tak sobie jeszcze myślę
hak64 napisał(a):Kolego, a który z punkcików tegoż artykułu został niespełniony?
Neonixos666 napisał(a):kierujący, jadący przed nim na tym samym pasie ruchu, nie zasygnalizował zamiaru wyprzedzania innego pojazdu, zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu.
Neonixos666 napisał(a):Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu zachować szczególną ostrożność, a zwłaszcza bezpieczny odstęp od wyprzedzanego pojazdu lub uczestnika ruchu.
Neonixos666 napisał(a):Sam twierdzisz że był to bardzo niebezpieczny manewr którego byś nie wykonał z racji własnej oceny ryzyka w ten sytuacji a jednak uważasz że nie ma w jego postępowaniu żadnej winy? Coś tu nie tak.
francesco_franco napisał(a):Jak udowodnisz kierującemu zamiar przekroczenia osi jezdni, skoro jej nie przekroczył?
francesco_franco napisał(a):czy poprzedzający pojazd nie zamierza zmienić pasa ruchu, znajduje tutaj zastosowanie nad wyraz klarowne, gdyż zaniechanie tego manewru, przyniosło skutek w postaci stłuczki z pojazdem, który nie powinien się tam znaleźć.
francesco_franco napisał(a):Przypominam Ci, a skoro jesteś ekspertem to wiesz, że wyprzedzając musisz upewnić się czy masz możliwość manewr zakończyć i za ten manewr odpowiadasz w całej ciągłości.
francesco_franco napisał(a):Zobacz, czyj lewy kierunkowskaz się świeci, a czyj nie? Powiedz mi, czy sygnalizując manewr zmiany pasa ruchu mam obowiązek to zrobić?
francesco_franco napisał(a):sam sobie przeczysz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Kz1509 i 5 gości