Mazda 323
Strona 1 z 1
Witam panowie i panie. zwracam sie do was z problemem typu jaki silnik mam, mazde mam od 2 lat i stoi u lakiernika, tez od 2 lat, nie wnikajmy w to ze tyle stoi, bo to dluga historia. Pisze wedłóg papierow.MAZDA (J) BG ROCZNIK '91 LUTY,POJEMOść 1324 ccm, NUMERY SILNIKA JMZBG13C200..........pytam jaki to jest dokladnie silnik. bo glupieje juz przy czytaniu danych tych aut i kazde so inne???.jestem tu nowy i prosze oskierowanie mnie na odpowiednie strony formum, i nie tylko , a jak cos to wyrzuccie mnie odrazu
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
To nie jest numer silnika , wszystkie dane zawarte sa w numerze nadwozia ktore odczytasz dzieki EPC mazdy , gdzies na forum jest dekoder ale niech ktos kto ma wiecej czasuBlumek napisał(a):NUMERY SILNIKA JMZBG13C200
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Silnik jest B3, a reszta... Otworz maske i najpierw sprawdz, czy jest to gaznik, czy wersja z wtryskiem (Injection). Czyli 1.3 lub 1.3i. Druga rzecz, to motor moze miec 8 zaworow (pokrywa zaworow tylko z napisem 'mazda') lub 16 zaworow (bedzie dodatkowo napis 16-valve).
no wlasnie chodzi mi miedzy innymi jak to czytać wszystko Wersja BG jaki silnik itp.Jaksa sorrki wiem ze to nie numery silnika.pokrecilo mi sie.Raczej jest to 1,3 i .i napewno nie 16V.ma napisane INJECT
, troche sie znam bo kadetta mam i radze sobie z min jakos v:).Kadzia sprzedac chcem i zastapic mazda.poprostu sie gubie w opisach silnikow w mazdzie w kadziu to jest proste
.aha i wlasnie popdstawowa sprawa czy to 1,3 czy 1,4 , bo w papierach mam olowkiem napisane 1.4.
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
Blumek napisał(a):.aha i wlasnie popdstawowa sprawa czy to 1,3 czy 1,4 , bo w papierach mam olowkiem napisane 1.4.[/b]
to zależy kto jak zaokrągla
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
Ja mam 1313 i wpisane 1.3. Ale co mi po tym, jak ubezpieczenie kasuja od 1300 w zwyz 
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
Blumek – sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, zresztą numer nadwozia to potwierdził. Masz Mazdę 323 BG wyprodukowaną w Japonii, która ma silnik 1,3 na wtrysku, do tego masz to wsadzone w budę 3-drzwiową czy Hatchback. Napęd masz na przód (2wd) który jest przenoszony za pomocą 5-stopniowej skrzyni biegów.
Jeśli chcesz mieć więcej informacji, odsyłam do wątku poniżej: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=29998
Jeśli chcesz mieć więcej informacji, odsyłam do wątku poniżej: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=29998
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Globy napisał(a):Silnik jest B3, a reszta... Otworz maske i najpierw sprawdz, czy jest to gaznik, czy wersja z wtryskiem (Injection). Czyli 1.3 lub 1.3i. Druga rzecz, to motor moze miec 8 zaworow (pokrywa zaworow tylko z napisem 'mazda') lub 16 zaworow (bedzie dodatkowo napis 16-valve).
jest możliwe że mam 16V bez napisu na pokrywie zaworów 16 valve? jak to najprościej sprawdzić czy to 8V czy 16V?
- Od: 6 sty 2008, 13:35
- Auto: Mazda 323 BG 1.6 8V 84KM
tylko w tym problem że wymieniłem silnik ale przed wymianom miałem napis na pokrywie zaworów 16 valve a silnik który włożyłem nie ma tego napisu ale gościu który mi go sprzedał twierdzi że to 16V ale jak powiedziałem mu że to może być 8V bo nie ma napisu 16V to sam zgłupiał bo w dowodzie rejestracyjnym ma wpisane że to składak, może tak być że przez cały czas jeździł w nieświadomości i myślał że ma szesnastke?
POZDRO:)
Liroy79
Liroy79
- Od: 6 sty 2008, 13:35
- Auto: Mazda 323 BG 1.6 8V 84KM
Strona 1 z 1