właściwe ustawienie lusterek

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Docent D » 11 sty 2008, 22:41

qlesh, Nie popieram odwracania glowy do tylu :) Źlę to ująłem (w moich myślach zaczym przelalem na klawiature tą "złota"myśl zabrzmniała ona o wiele bardziej filozoficznie ... chcialem dobrze wyszło jak zawsze <lol>

Trzeba by najpierw zdefiniować co oznacza odwracanie głowy "do tyłu"... zn jak sowa o 180? :P
Forumowicz

Od: 28 paź 2007, 16:48

Postprzez qlesh » 11 sty 2008, 22:51

Docent D napisał(a):co oznacza odwracanie głowy "do tyłu"...

Jak tak mówię, to mam na myśli odwracanie głowy tak, żeby sprawdzić czy prawy pas za nami jest wolny, nie wyobrażam sobie odwracania głowy w celu sprawdzenia czy lewy pas za nami jest wolny :D
Żeby spojrzeć w prawe lusterko i tak zwykle trzeba zrobić jakiś ruch głową, nie jest to raczej konieczne gdy chcesz zerknąć w lusterko wsteczne.

domin1979 napisał(a):Chyba, że masz cierpliwość przestawia je sobie dość często.

Z tym raczej nie mam problemu, regulacja jest elektryczna więc jak potrzebuję to tylko ustawiam lusterko tak by widzieć krawężnik (przy parkowaniu tzw. "kopertą"), ale i to nie zawsze. Parkowanie prostopadłe przodem i tyłem nie wymaga ponownej regulacji lusterek, tzn. mówię o sobie oczywiście :)
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Docent D » 11 sty 2008, 23:00

qlesh napisał(a):
Docent D napisał(a):co oznacza odwracanie głowy "do tyłu"...

Jak tak mówię, to mam na myśli odwracanie głowy tak, żeby sprawdzić czy prawy pas za nami jest wolny, nie wyobrażam sobie odwracania głowy w celu sprawdzenia czy lewy pas za nami jest wolny :D
Żeby spojrzeć w prawe lusterko i tak zwykle trzeba zrobić jakiś ruch głową, nie jest to raczej konieczne gdy chcesz zerknąć w lusterko wsteczne.

Jeżeli ktoś odwraca glowe zamiast spojrzeć w lusterko to faktycznie jest coś nie tak. W takim razie po co mu lusterka? :D
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 11 sty 2008, 23:06

ale sie temat rozwinal! to ja Wam zdradze, ze lusterka ustawiam tak, zebym mogl robic sobie make-up podczas jazdy ;)

qlesh napisał(a):nie wyobrażam sobie odwracania głowy w celu sprawdzenia czy lewy pas za nami jest wolny

jezdzilem z takim kolesiem, robil tak za kazdym razem jak wjezdzal na lewy pas :]
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez qlesh » 11 sty 2008, 23:21

Piotrek napisał(a):qlesh napisał:
nie wyobrażam sobie odwracania głowy w celu sprawdzenia czy lewy pas za nami jest wolny

jezdzilem z takim kolesiem, robil tak za kazdym razem jak wjezdzal na lewy pas

Kyrie elejson !! hahaha hahahahahahaha !!
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 11 sty 2008, 23:26

ale powiem Ci, ze jak zczailem co on robi, to potem siedzac z tylu rowniez ogladalem sie za kazdym razem ;)
ja czasami tez lukne "do tylu na prawo" jak jest w miescie duzy ruch i lustra mam mokre albo zaparowane :)
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez Docent D » 11 sty 2008, 23:30

Piotrek napisał(a):ale powiem Ci, ze jak zczailem co on robi, to potem siedzac z tylu rowniez ogladalem sie za kazdym razem ;)
To się nazywa siła sugestii :]
Forumowicz

Postprzez qlesh » 11 sty 2008, 23:35

Sam bym patrzył czy z tyłu wolne jakbym jechał z takim kierownikiem ;) I prawa noga by mi chodziła... gaz/hamulec :D
Forumowicz

Postprzez Marco7 » 12 sty 2008, 17:51

Chyba ustawie tak że nie będzie widać autka ;).

Mamy temat o lusterkach, o fotelu, następny temat proponuje o ustawianiu radia <zeby>.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 paź 2006, 00:08
Auto: RX-8

Postprzez qlesh » 12 sty 2008, 17:54

Marco7 napisał(a):Mamy temat o lusterkach, o fotelu, następny temat proponuje o ustawianiu radia

To załóż hahaha
Forumowicz