Nowa Mazda 6 – debiut w 2008 r!
jakies mam mieszane uczucia co do tej nowej 6stki
no cos tam ma z lexusa ale niestety mimio iz swoimi proporcjami i krotkim tylem wydaje sie podoban do zadziornego IS jednak jak sie przyjrzec i przeanalizowac troche to glebiej przez proporcje boku oraz wziasc pod uwage znacznie bardziej lagodny przod auta blizej mu jednak do przerosnietego i nijakiego ES-a ... wystarczy troche mu skrocic przod i tyl a auta te nagle stana sie blizniaczo podobne
zreszta tak jak zauwazyl wczesniej Globy

jeszcze jedno skojarzenie mi sie nasunelo jak spojrzalem na fotke liftbacka

no i jest jeszcze jedna rzecz ktora mi sie strasznie nie podoba...to te przerosniete nadkola na sile nawiazujace do RX-8 ktore wygladaj jakby byly doklejone tu na sile ;/ ... zreszta cale to upodobnianie 6tki do Riksa wyglda jakos tak slabo porownujac np do CX-7 czy jeszcze bardziej udanej CX-9...takie przerosniete nadkola usportowiajace z zalozenia nudnego rodzinnego sedana wyszly lepiej konkurencji – Nissan Atima

moim zdaniem ladne auto ale stracilo sporo swojego charakteru i nie ma wsobie tyle adreanaliny i "jaj" co poprzednia generacja
a z calej trojki komb wydaje sie byc najciekawsze
a co do
to nie jestem 100% pewien co do tego
sprzedawac sie tych 6tek pewno bedzie duzo bo auta w tym segmencie ida jak swieze buleczki ale tez panuje tu mocna konkurencja...bestseler Camry z bardzo popularna hybryda...nowa zadziorna Altima ktorej wszedzie jest juz pelno...wtym samym czasie na rynku zadbiutuje nowy Accord (mazda z honda nie ma szans w oczach przecietnego amerykanina
)...takze moze byc ciezko ;/ szczegolnie iz mazda wswojej strategi marketingowej opiera sie na hasle ZOOM-ZOOM i celuje w milosnikow szybkiej jazdy a ta naowa 6-tka troche za rodzinna sie wydaje ;/
POZDR
Riki napisał(a):ale z zewnatrz mi przypomina Lexusa
Abecedeusz napisał(a):Cytat:
taki Mazdowy Lexus
To samo pomyślałem.
Faja napisał(a): piekny przod i zrobili 2x ładniejszy tył niz lexus
darekk86 napisał(a):Tylko troche za bardzo podobna z przodu do Lexusa IS220
no cos tam ma z lexusa ale niestety mimio iz swoimi proporcjami i krotkim tylem wydaje sie podoban do zadziornego IS jednak jak sie przyjrzec i przeanalizowac troche to glebiej przez proporcje boku oraz wziasc pod uwage znacznie bardziej lagodny przod auta blizej mu jednak do przerosnietego i nijakiego ES-a ... wystarczy troche mu skrocic przod i tyl a auta te nagle stana sie blizniaczo podobne
Globy napisał(a):przodu i tyl a la ES330

jeszcze jedno skojarzenie mi sie nasunelo jak spojrzalem na fotke liftbacka

no i jest jeszcze jedna rzecz ktora mi sie strasznie nie podoba...to te przerosniete nadkola na sile nawiazujace do RX-8 ktore wygladaj jakby byly doklejone tu na sile ;/ ... zreszta cale to upodobnianie 6tki do Riksa wyglda jakos tak slabo porownujac np do CX-7 czy jeszcze bardziej udanej CX-9...takie przerosniete nadkola usportowiajace z zalozenia nudnego rodzinnego sedana wyszly lepiej konkurencji – Nissan Atima

moim zdaniem ladne auto ale stracilo sporo swojego charakteru i nie ma wsobie tyle adreanaliny i "jaj" co poprzednia generacja

a co do
Globy napisał(a):na pewno w Ameryce bedzie szal
to nie jestem 100% pewien co do tego

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
andreass napisał(a):Za to do laguny zero podobieństwa moim zdaniem.
nie twierdze ze podobna tak mi sie poprostu skojazylo jak spojrzalem na fotke
andreass napisał(a):do lexusa podobna, ale jak na mój gust to zaleta
zawsze to klasa wyzej ale niestety podobienstwo do ES to zadna zaleta moim zdaniem szeczegolnie jesli marketingowcy mazdy chca dalej podtrzymywac sportowy wyzerunek auta...
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
Mev napisał(a):chyba jednak wybrał bym lexa
No co ty, Mazda poprostu troche skopała srodek ale na zewnatrz 2x ładniejsza niż Is
Gari Dobrze ze zrobiłeś te porównania , dzieki temu juz wiem zero podobieństwa a jesli jest to tylko i wyłacznie na dobre jest piekna i Mazda nabiera rozpedu!!!
Zoom-Zoom!
Miłość od pierwszego wejrzenia;) Poniżej zamieszczam linka do 27 zdjęć.
http://gracjanogl.fotosik.pl/albumy/266016.html
http://gracjanogl.fotosik.pl/albumy/266016.html
Ostatnio edytowano 9 wrz 2007, 01:33 przez OGL, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 28 sie 2007, 17:24
- Auto: Mazda 6 2003r. 2.0 CITD 136KM
he he, pierwszemu w Polsce?? kolego, dublujesz temat, ktory od paru dni juz jest na forum, z wlasnie tymi zdjeciami. Moze najpierw racz rzucic okiem chociaz kilka watkow w dol, zanim zalozysz bezsensowny temat?:)
Damn the torpedoes, full speed ahead!
- Od: 1 mar 2007, 12:58
- Auto: M6 GY '04 2.0 MZR-CD 136HP
Łącze z istniejącym już tematem o tym modelu Mazdy !
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
- Od: 6 wrz 2007, 17:25
- Auto: 2016 mazda6 2.5
- Od: 28 sie 2007, 17:24
- Auto: Mazda 6 2003r. 2.0 CITD 136KM
Kurczę, póki co na stronie oficjalnej Mazdy opisali dwa silniki. Diesel o mocy 140KM jakoś mnie nie dziwi, ale jako drugi silnik benzyna 2,5l o mocy 170 KM to trochę dziwne. Taki poziom mocy oferuje w aktualnej "6" silnik 2.3 więc czemu dają teraz takie "słabe" 2,5 ? 6-biegowa skrzynia to raczej dobry wybór, ale mam nadzieje że nawet na starcie będzie dostępny jakiś mniejszy silniczek o sensownej mocy.
Acha, jakby co, dane stąd: http://www.mazda.co.uk
No i najważniejsze: launching December 2007.
Acha, jakby co, dane stąd: http://www.mazda.co.uk
No i najważniejsze: launching December 2007.
- Od: 3 lip 2007, 09:06