Nie zatrzymał się do kontroli i został zastrzelony!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy policjant miał prawo strzelać do motocyklisty

Tak
67
59%
Nie
32
28%
Trudno powiedzieć
15
13%

Liczba głosów : 114

Postprzez Bimbak » 31 maja 2007, 12:14

matthewc napisał(a):Jeżeli nauczycieli było by mniej, też mogli by dłużej pracować. Poprostu trzeba ograniczyć zatrudnienie w tym sektoże

na to akurat nie pozwala system szkolnictwa :P ale to już inna bajka – wynika to po prostu ze zróżnicowania wśród przedmiotów, nauczyciel fizyki nie będzie nauczał biologii itp ... itd... Z tego co wiem to aktualnie brakuje nauczycieli języków obcych. Problem niestety jest bardzo skomplikowany i "brutalnymi prawami ekonomii" mozna sobie tutaj tylko <dupa> podetrzeć

A tak naiwasem mówiac to robicie straszne OT- niech ktoś wydzieliz tego nowy temat pt "policjant – mój wróg czy przyjaciel" choć z góry mogę powiedzieć ze ta dyskusja nic nie wniesie nowego :P
Ostatnio edytowano 31 maja 2007, 12:28 przez Bimbak, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez marek » 31 maja 2007, 12:18

matthewc napisał(a):Widać marek, że nieznasz się niestety na makroekonomii. Nauczyciel zarabia tyle co pomocnik murarza, a temu do roboty potrzebna jest tylko łopata... Lekarze nie powinni zarabiać tyle, ile muraze. Taka sytuacja nie jest do konca normalna nieprawdaż?

Pierdoły opowiadasz. Jak doliczysz nauczycielowi urlopy i wakacje to stawkę godzinową ma większą niż doświadczony inżynier.

A lekarze? Dopóki nie zrobi specjalizacji ma mało, później niezłą kasę dostaje...
A lekarze i nauczyciele chcą 3000 zł PO STUDIACH. Wskaż mi choć jeden zawód w którym człowiek po studiach ma więcej niż 1000zł na rękę?? Myślisz że ja jak skończyłem studia to nie chciałem 3000pln?

Teraz Ciebie można siezapytać, człowieku, na jakim świecie Ty żyjesz?
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez matthewc » 31 maja 2007, 12:39

Samozatrudnienie. Ja za 1200 zł nawet studiując nie jestem w wstanie sam sie utzrymać. W naszej firmie główny pilaż ma 6,5k na rękę. Za mniej nie bedzie robił, bo do konkurencji sobie pojdzie. Jego pomocnik 2,5k. Za mniej?? Pojedzie wtedy do Anglii. A oboje są po zawodówce. Czy to jest zatem normalne, żeby wykwalifikowany człowiek zarabiał mniej?? Ale odbiegliśmy na maxa od tematu. :D
Forumowicz

Od: 23 maja 2007, 16:52
Auto: mazda 626 GE

Postprzez Xavier » 31 maja 2007, 13:10

PiotrZ napisał(a):Dla mnie również to przykre, że w Polsce policjanci gwałcą, biją, torturują,

"Sekcja zwłok mężczyzny, który powiesił się w jednym z warszawskich komisariatów, nie wykazała, by na jego ciele były jakiekolwiek obrażenia oprócz śladu po pętli"
http://wiadomosci.onet.pl/1545489,11,item.html
"Ekspert z zakresu medycy sądowej Bronisław Młodziejowski powiedział, że powstanie zabarwień m.in. na plecach i jądrach osoby, która się powiesiła, jest możliwe. To – jak dodał – tzw. plamy opadowe powstałe w momencie, gdy ustaje krążenie, a krew pod wpływem siły grawitacji przemieszcza się do naczyń żylnych i włosowatych w najniżej położonych częściach ciała."
No i co powiesz? Pewnie, że zmowa....Co? :D
bkapust napisał(a):nie wiem dlaczego zawsze znajduja sie ludzie – kierowcy, rolnicy, studenci, uczniowie, budowlancy, muzycy – ktorzy nigdy nie wykonywali takiej roboty, nie szkolili sie w tym kierunku – ktorzy uwazaja, ze doskonale wiedza co i jak powinna robic Policja. Wychodzi na to, ze z automatu, z urodzenia kazdy z nas zna sie na psychologi, medycynie, mechanice i pracy policyjnej.

A w tym przypadku zaraz znajdą się "specjaliści" od medycyny sądowej....
Zamiast się cieszyć , że naród „silnie utalentowany” – to Ty jeszcze narzekasz. :D
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez bkapust » 31 maja 2007, 14:20

PiotrZ napisał(a):W kraju w którym żyjemy, policjanci to zwykli bandyci. Dla mnie również to przykre, że w Polsce policjanci gwałcą, biją, torturują, strzelają do niewinnych ludzi, mordują, wymuszają łapówki, osłaniają sutenerów, współpracują ze złodziejami samochodów, itd ...

bkapust, kłamstwo powtórzone nawet 1000 razy nie stanie się prawdą.

http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,4190550.html

[/i]

Co do kwiatka masz juz wyniki sekcji. Oczywiscie w opini rodziny byly to obrazenia powstale w wyniku dzialnia osob trzecich – ale wlasnie widze w TV ta rodzine i wybacz na autorytety w dziedzinie medycyny i kryminalistyki nie wygladaja. ;) Czlowiek nie wie co to plamy opadowe a sie wypowiada o pobiciu :) Widzialem wiecej sekcji zwlok niz ta pani w TV w zyciu makarony zjadla, jestem po spec'u z medycyny sadowej a podjolbym sie kategorycznej oceny co do przyczyny smierci na podstawie samych ogledzin. A ta Pani wie lepiej bo widziala cialo ;)

No to napisz to o tych policyjnych bandytach jeszcze 1000 razy ktos Ci moze uwierzy.

Nie wiem dlaczego obiektywne sondaze pokazuja, ze jest coraz lepiej – w kraju jest bezpieczniej, Policja dziala sprawniej. Fakt do idealu daleko – sa policjanci przestepcy, gamonie tak jak i sa czarne owce lekarze, nauczyciele, pilkarze, grabarze, akrobaci.

Nie wiem czemu ale jakos sie okazuje zwykle, zze w 99% przypadkow postawa taka jak Twoje nie wyplywa z obiektywnej, czystej i bezinteresownej troski o dobro obywateli, zwykle wynika z niewiedzy albo przykrych doswiadczen z Policja, wynikajacych z faktu, ze sie cos mialo na sumieniu.
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez bkapust » 31 maja 2007, 14:21

Xavier napisał(a):
PiotrZ napisał(a):Dla mnie również to przykre, że w Polsce policjanci gwałcą, biją, torturują,

"Sekcja zwłok mężczyzny, który powiesił się w jednym z warszawskich komisariatów, nie wykazała, by na jego ciele były jakiekolwiek obrażenia oprócz śladu po pętli"
http://wiadomosci.onet.pl/1545489,11,item.html
"Ekspert z zakresu medycy sądowej Bronisław Młodziejowski powiedział, że powstanie zabarwień m.in. na plecach i jądrach osoby, która się powiesiła, jest możliwe. To – jak dodał – tzw. plamy opadowe powstałe w momencie, gdy ustaje krążenie, a krew pod wpływem siły grawitacji przemieszcza się do naczyń żylnych i włosowatych w najniżej położonych częściach ciała."
No i co powiesz? Pewnie, że zmowa....Co? :D
bkapust napisał(a):nie wiem dlaczego zawsze znajduja sie ludzie – kierowcy, rolnicy, studenci, uczniowie, budowlancy, muzycy – ktorzy nigdy nie wykonywali takiej roboty, nie szkolili sie w tym kierunku – ktorzy uwazaja, ze doskonale wiedza co i jak powinna robic Policja. Wychodzi na to, ze z automatu, z urodzenia kazdy z nas zna sie na psychologi, medycynie, mechanice i pracy policyjnej.

A w tym przypadku zaraz znajdą się "specjaliści" od medycyny sądowej....
Zamiast się cieszyć , że naród „silnie utalentowany” – to Ty jeszcze narzekasz. :D

Nic tylko sie cieszyc, ze tacy fachowcy nam sie rodza ;)
Forumowicz

Postprzez magicadm » 31 maja 2007, 23:59

Nawiązując do wypowiedzi:
PiotrZ napisał(a):W kraju w którym żyjemy, policjanci to zwykli bandyci

W Topicu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=25983&postdays=0&postorder=asc&highlight=piesek&start=0
opisywałem mój żal do Policjantów, za to, że ukarali mandatem kobietę (potem sie okazało, że nie mieli innego wyjścia). Było to w Kutnie.
Kilka tygodni temu:
http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/727704.html
"Dwa pędzące na sygnale radiowozy wpadły wczoraj na siebie w centrum Kutna. Na miejscu zginęli 25-letni Piotr Walczak i 32-letni Krzysztof Staniszewski. Trzeci, ciężko ranny, policjant został zabrany do szpitala w Łodzi przez Lotnicze Pogotowie Ratunkowe. Czwarty najpierw trafił do kutnowskiego szpitala, a później także został przewieziony do Łodzi.
Do tragedii doszło tuż przed godz. 17. Ford focus drogówki gnał na sygnale do wypadku. W tym samym czasie fordem transitem, prostopadłą drogą, inni policjanci pędzili do włamania do jednego z kutnowskich sklepów. Na skrzyżowaniu ulic Wyszyńskiego, Troczewskiego i Grunwaldzkiej obydwa wozy wpadły na siebie. Siła uderzenia była tak potworna, że odrzuciła auta od siebie na kilka metrów, a transit zawisł na ogrodzeniu pobliskiej posesji"

Ten młodszy, ktory nie żyje był jednym z Policjantów, których poznałem podczas "przygody z pieskiem" .
Nie znam wyników dochodzenia, ale mieli mega pecha...:(
Radiowóz na sygnale nie ma szans usłyszec drugiego radiowozu...

Piszę o tym bo uważam, że jest to cholernie niewdzięczna praca. Ryzykujesz życie, dostajesz za to grosze, a byle gnojek wypisuje na murach CHWP, z każdej strony wypowiadaja się "specjaliści" od prawa, procedur. Siedząc w domku, popijając piwko wcielają sie w rolę Policjanta, ktory ma ułamek sekundy na podjęcie decyzji: w jaki sposob ma wypelniac swoje obowiązki – czyli nas chronic (a nie za wszelką cene ratowac przestępcę).

I mam pytanie: skoro nie ufacie Policji to co w tym kraju robicie??? Przecież to nielogiczne. Państwo ma Wam zagwarantowac ochronę. Robi to przedewszystkim Policja. Skoro traktujecie ich jako "zwykłych bandytów" – to komu ufacie? Dresiarzom?
Ja bym spiepszał z kraju, w którym nie mam zaufania do Policji.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez Faja » 1 cze 2007, 22:35

magicadm Masz pełna racje podpisuje sie pod tym gratulacje :)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez magicadm » 8 cze 2007, 21:42

i kolejny wypadek:
Pijany kierowca staranował babcię i dziecko
Półtoraroczne dziecko zginęło na miejscu, a jego babcia w stanie krytycznym trafiła do szpitala, gdy w piątek po południu pod Kołobrzegiem (Zachodnipomorskie) pijany kierowca staranował je samochodem na chodniku.
Kierowcę, u którego stwierdzono 2,2 promila alkoholu we krwi, policja próbowała wcześniej bezskutecznie zatrzymać do kontroli drogowej. Doszło do pościgu.

http://polskalokalna.interia.pl/wiadomosci/zachodniopomorskie/kolobrzeg/news/pijany-kierowca-staranowal-babcie-i-dziecko,923811,4474

Moim zdaniem tym razem Policjnci powinni tłumaczyć się czemu go nie odstrzelili.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez 22vader » 9 lip 2007, 01:43

głupi że uciekał ale od razu strzelać ??
nie jestem pewny czy jest to dobre rozwiązanie a już na pewno nie usprawiedliwianie policji
jeśli będą czuć się usprawiedliwieni takich przypadków może być więcej

pozdrowienia i wyrazy współczucia dla rodziny
jutro wrzucę zdjęcia madzi po przeróbkach ;)
Forumowicz

Od: 1 lip 2007, 20:22
Auto: mazda 323f ba 1997r. 1,5 16V

Postprzez 22vader » 9 lip 2007, 01:52

magicadm napisał(a):skoro nie ufacie Policji to co w tym kraju robicie?pytajnik

jak można ufać policji jeśli oni są jacy są:
mianowicie pół roku temu moje auto zniknęło spod bloku znalazło się po zgłoszeniu kradzieży rozbite niedaleko miejsca gdzie zostało rozbite (winnego niema), jak mi auto zwozili na parking policyjny opróżnili mi bagażnik (gaśnica skrzynka z narzędziami, podnośnik itp.) bo nie wierze że ktoś ukradł auto i po dzwonie uciekał z tym wszystkim pod pachą, a na domiar złego jakiś pi****lony biegły stwierdził że nie ma śladów włamania i postawili mojej żonie (bo to ona zgłaszała kradzież) zarzuty w sądzie o "składanie zawiadomienia o nieistniejącym przestępstwie" bo według nich go nie było a nie znaleźli żadnych świadków.

teraz rozumiesz mój brak zaufania ??
Forumowicz

Postprzez 22vader » 9 lip 2007, 02:08

na razie czekamy na rozstrzygnięcie sprawy bo mi próbowali postawić zarzuty że to ja ale nie znaleźli ani motywu (brak ac), ani dowodów (bo nie mogli znaleźć gdyż byłem wtedy z żoną w domu), ale umorzenia mojej sprawy niema. Po czym najprawdopodobniej wyjedziemy do Anglii gdzie mieszka cała moja rodzina.
Forumowicz

Postprzez bkapust » 9 lip 2007, 08:28

22vader napisał(a):
magicadm napisał(a):skoro nie ufacie Policji to co w tym kraju robicie?pytajnik

jak można ufać policji jeśli oni są jacy są:
mianowicie pół roku temu moje auto zniknęło spod bloku znalazło się po zgłoszeniu kradzieży rozbite niedaleko miejsca gdzie zostało rozbite (winnego niema), jak mi auto zwozili na parking policyjny opróżnili mi bagażnik (gaśnica skrzynka z narzędziami, podnośnik itp.) bo nie wierze że ktoś ukradł auto i po dzwonie uciekał z tym wszystkim pod pachą, a na domiar złego jakiś pi****lony biegły stwierdził że nie ma śladów włamania i postawili mojej żonie (bo to ona zgłaszała kradzież) zarzuty w sądzie o "składanie zawiadomienia o nieistniejącym przestępstwie" bo według nich go nie było a nie znaleźli żadnych świadków.

teraz rozumiesz mój brak zaufania ??

A moze bagaznik okradl ktos po stluczce a przed przyjazdem Policji? Przechodzil jakis zul i sie polasil?

A to, ze biegly stwierdzil tak a nie inaczej to tez raczej nie wina Policji :)
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Postprzez Santana » 9 lip 2007, 11:04

Akurat mało który motocyklista zatrzymuje się do kontroli, ten mimo że jeszcze nie mial prawka to już czuł się jak jego starsi koledzy, no i efekt widoczny...
Forumowicz

Od: 3 mar 2007, 19:17
Auto: mazda 626 GE FP 1993

Postprzez 22vader » 9 lip 2007, 17:38

bkapust napisał(a):A to, ze biegly stwierdzil tak a nie inaczej to tez raczej nie wina Policji

a czyja ?? skoro to biegły z policji
samochód sam odjechał ??
Forumowicz

Postprzez bkapust » 9 lip 2007, 18:31

22vader napisał(a):
bkapust napisał(a):A to, ze biegly stwierdzil tak a nie inaczej to tez raczej nie wina Policji

a czyja ?? skoro to biegły z policji
samochód sam odjechał ??

Bieglego. Chyba, ze jestes zdania, ze KGP mu kazalo klamac :)

Nie generalizujmy tak jak w filmie "to pijak i zlodziej bo kazdy pijak to zlodziej" :)

Skoro uwazasz, ze biegly nie ma racji bo faktycznie ktos sie do samochodu wlamal – znajdz innego bieglego – bez problemu wyda odpowiednia opinie. Chyba, ze np. zona zapomniala zamknac samochod...

Generalnie biegli tez ludzie – czasami sie mysla – naszczescie nie ma problemu zawsze mozna powolac innego bieglego :)
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez 22vader » 10 lip 2007, 19:42

teraz to musztarda po objedzie :(
sytuacja miała miejsce w grudniu a mamy lipiec
Forumowicz

Postprzez Achemenid » 10 lip 2007, 22:25

bkapustczy sa juz jakies oficjalne informacje o zakończeniu sprawy .
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez bkapust » 11 lip 2007, 06:58

Achemenid napisał(a):bkapustczy sa juz jakies oficjalne informacje o zakończeniu sprawy .

A z tego co wiem to sprawe umozono – prorok nie dopatrzyl sie niczego niewlasciwego w postepowaniu Policjanta. Firma sie nim zajela, przeniesiono go itp.

Ale jeszcze sie dopytam bo dawno ie tym nie interesowalem.

Forumowicz

Postprzez Achemenid » 11 lip 2007, 22:44

A z tego co gdzieś czytałem ze była to jakaś wina dyżurnego ze nie opodal marki motocykla poszukiwanego w komunikacie .
bkapust napisał(a):Firma sie nim zajela, przeniesiono go itp.
to jednak troche sie zmienilo w FIRMIE
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.