Na światłach mijania przez cały rok – od 17 kwietnia b.r.

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy popierasz wprowadzenie obowiązku jazdy przez cały rok na światłach?

Tak
146
57%
Nie
103
40%
Nie mam zdania
7
3%

Liczba głosów : 256

Postprzez alf28 » 20 lut 2007, 23:27

Puhcio napisał(a):Część szpitali musi zostać zamknięta bo są nierentowne
a,te rentowne; wynajmują pokoje z obsługą i liczą od godziny hoteloweji ,do tego masaż Gratiś

magicadm napisał(a):To jak wytłumaczysz braki miejsc w szpitalu?
Równo rok temu jeździłem z odwodnionym dzieckiem po całej Warszawie (!) i w każdym odsyłano nas z kwitkiem z powodu braku miejsc.
to samo jest wszędzie
Puhcio napisał(a):Nie mają prawa ...
takie rady to se w <dupa> (e) wsadz . dziecko należało na wycieraczce położyć i dociekać swoich praw drogą administracyjną ,a jak nie da rady, to do sądu <glupek2>

Duuuuuużooooo zdrowia
Forumowicz

Od: 1 lip 2006, 10:20
Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 10:08

Ostatnio miałem problemy zdrowotne są takie kolejki że, idzie się pochlastać (pójdziesz prywatnie to odręki zrobią ci badania)
A lekarze cie olewają !!
Co mi powiedział (miałem przewlekłe zacieki zapalne na dwunastnicy "idz do domu to jest nie groźne") <killer>
Zdobywca strony 911 nie mylić z nr. informacji i 156
http://nasza-klasa.pl/school/179242/2
Forumowicz

Od: 23 gru 2006, 21:31
Auto: carisma

Postprzez magicadm » 21 lut 2007, 12:44

Sebas1236 napisał(a):Ostatnio miałem problemy zdrowotne są takie kolejki że, idzie się pochlastać

Dlatego podsumowując dyskusję i nawiazując do tematu przewodniego:

Nie licz na innych – licz na siebie, nie ryzykuj niepotrzebnie w imię "wolności obywatelskiej" – bo postawa roszczeniowa młodego gniewnego moze drogo kosztować.

...no i włącz światełka :)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez zpiotr » 21 lut 2007, 14:07

Wybaczcie

Przepis jest tak kretyńsko głupi, że aż ręce opadają.
Uzasadnienia które próbuje się dorabiać są tak absurdalne i idiotyczne że szkoda klawiatury na polemikę. Następny krok to już tylko nakaz prowadzenia samochodu w różowych skarpetkach – bo przecież kierowcy w różowych skarpetkach powodują mniej wypadków.

ech
Początkujący

Od: 28 wrz 2013, 14:30
Auto: Mazda 3

Postprzez magicadm » 21 lut 2007, 15:01

PiotrZ napisał(a):Przepis jest tak kretyńsko głupi, że aż ręce opadają.
Uzasadnienia które próbuje się dorabiać są tak absurdalne i idiotyczne że szkoda klawiatury na polemikę.

Wybacz ale:
Jak czytam Twój komentarz to dochodzę do trzech wniosków:
– jesteś bardzo niedoświadczonym kierowcą i bardzo niewiele widziałes ( lub nie potrafisz wyciągać logicznych wniosów z obserwacji).
– jesteś ignorantem, który nie zadał sobie trudu przeczytania całego TOPICu (tutaj padły dziesiątki argumentów "za" przeciwko dwóm "przeciw": "wolność osobista" <glupek2> i ekologia w rozumowaniu laika)
– nie masz pojęcia o budowie i zasadzie działania samochodu (więc nie wiesz, że włączenie świateł nic nie kosztuje, a w nawet pozwala zaoszczędzić kasę )

Na szczęście nie interesuje już nikogo czy komuś sie to podoba czy nie.
Będziesz włączał i koniec dyskusji – bo takie jest PRAWO
lub przestań korzystac z dróg publicznych – nic na siłę.
Forumowicz

Postprzez darryd » 21 lut 2007, 15:03

Puhcio napisał(a):
darryd napisał(a):Do XsiX i qlesha, co wam to przeszkadza, szkoda wam czegos, zarowek, pradu?

Przeszkadza mi, że znowu wszystko odbywa się kosztem kierowcy ... nie płacimy 16-stu podatków, żeby drogi wyremontowali ? Czy te podatki idą na becikowe, a żeby było bezpieczniej znowu my musimy włączać światła ?

za przeproszeniem, co ty pier...co ma piernik do wiatraka...jakim kosztem, czy zakup co dwa lata przy okolo 20tys km rocznie zarowek nawet tych drozszych za 50pln to jest wydatek z nieba wziety?? tylko nie podrzucaj mi zaraz argumentow ze panstwo zarabia na vat za te zarowki, bo rowniez to robi na tym ze jesz chleb, pijesz soki itp, no i ze ten niby 1% wiekszego zuzycia paliwa mialby wplyw na wprowadzenie tego przepisu!

Puhcio napisał(a):
darryd napisał(a):Dziwi mnie taki opor stawiany przez niektore osoby, ja wiem ze rzad zaskakuje nas debilnymi ustawami, ale taka wrodzona asertywnosc w kazdym temacie nie jest dobra i czesto moze swiadczyc o niedojrzalosci osoby lub jakichs wewnetrznych kompleksach...

Dziwi mnie to, że bez takich ustaw w innych krajach ilość wypadków a zarazem śmiertelność jest znacznie niższa.

bo w innych krajach nie maja tak dziurawych drog, nie rosna im drzewa 10cm od asfaltu, wiekszosc drog to drogi 4 pasmowe, nie wspomne o kulturze kierowcow...nie mozna tego porownywac!
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Forumowicz

Od: 17 sty 2007, 12:23
Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8

Postprzez qlesh » 21 lut 2007, 19:49

darryd napisał(a):bo w innych krajach nie maja tak dziurawych drog, nie rosna im drzewa 10cm od asfaltu, wiekszosc drog to drogi 4 pasmowe, nie wspomne o kulturze kierowcow...nie mozna tego porownywac!

Wg mnie lepiej było by zacząć choćby od tych zasranych drzew...
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 21:07

Wg mnie lepiej było by zacząć choćby od tych zasranych drzew...

O tak

bo w innych krajach nie maja tak dziurawych drog

Mają ito gorsze (przejedz się do neapolu) ;)
Forumowicz

Postprzez darryd » 21 lut 2007, 21:23

Sebas1236 napisał(a):Mają ito gorsze (przejedz się do neapolu) ;)

bosz, co za argument...powiem tak, np gorzow wlkp. ma strasznie [tiiit]...drogi nalezy do lubuskiego, gdzie wiekszosc drog jest nowych lub utrzymanych w dobrym stanie, wiec nie moge zakladac po jednym miescie ze cale lubuskie ma fatalne drogi...policz lepiej ile km mamy autostrad, drog i w jakim stanie w porownaniu z italią, wiec argument o neapolu wyglada jakbys tylko tam byl...ja wiem, ze zaraz tu ktos walnie kolejny dziwny argument...trudno, jak ktos jest uparty jego sprawa...ja juz chyba napisalem wszystko na ten temat i serio jesli ktos nie widzi argumentow "za" jakie tutaj przedstawilem oraz inni forumowicze to jego sprawa i tylko chyba o nim swiadczy...

magicadm bardzo dobrze podsumowal ten topic trzy posty wczesniej...
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Forumowicz

Od: 17 sty 2007, 12:23
Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 21:53

jednym słowem Obrazek
Forumowicz

Postprzez Winetou » 21 lut 2007, 22:23

qlesh napisał(a):Wg mnie lepiej było by zacząć choćby od tych zasranych drzew...

nie żebym był przeciwnikiem świateł (pisałem o tym wielokrotnie), ale z tymi drzewami to naprawdę jest przerażające – a najgorsze jest to, że jak budują drogę to sadzają wokół niej nowe :| przykład obwodnica Kórnika – nowa droga ledwo co otwarta i świeże sadzoneczki na całej długości metr od drogi :|
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 22:28

Jak będe przejerzdzał to zrobie ci fotke pewnej drogi 10-20cm od niej rosną sobie drzewka <killer> (wąska droga i pełno cięrzaeówek) Które zjeżdzają do środka rzeby sobie plandek nie podrzeć <snajper> <bicz>
Forumowicz

Postprzez qlesh » 21 lut 2007, 22:34

Winetou napisał(a):z tymi drzewami to naprawdę jest przerażające

No, jest. Zwłaszcza jak jedziesz po dziurach, po krętej drodze, a z naprzeciwka nadjeżdżają samochody oślepiając źle wyregulowanymi światłami :) Rząd wie co robi, wytłuczemy się sami.

Sebas1236 napisał(a):pełno cięrzaeówek które zjeżdzają do środka rzeby sobie plandek nie podrzeć

Ciekawe czy Ty byś nie zjeżdżał prowadząc ciężarówkę swoją lub szefa, który by Ci potrącił za zniszczenia plandeki. Dziurawa plandeka to woda w naczepie, woda na ładunku, który wieziesz dla klienta, który płaci i który wymaga. Nie spełniasz wymagań = nie jeździsz = nie zarabiasz.
Bardzo proste.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 22:38

Ta tylko wczoraj taki s.... zepchnoł mnie do rowu i przerysował (wmontowałem się idealnie pomiędzy drzewka (firmowym)
Forumowicz

Postprzez qlesh » 21 lut 2007, 22:41

Co radzisz?
Forumowicz

Postprzez magicadm » 21 lut 2007, 22:59

Kojarzycie "dolinkę rozpudy"???

Taka sama będzie zadyma będzie przy wycinaniudrzew przy drogach. Tylko wtedy "ekolodzy" będą bronili drzewk gadając,że ten co w nie uderza sam sobie jest winny. I, że w ogóle to drzewka dają cień autkom bez klimki itp.
Forumowicz

Postprzez Sebas » 21 lut 2007, 23:02

"ekolodzy" <killer>
Według nich to powinin się ludzie chyba powybijać <ganja>
Forumowicz

Postprzez magicadm » 21 lut 2007, 23:17

Najgorsze w temacie wycinania jest małpio-debilny upór "ekologów" przy pozostawieniu drzew.
Mimo tlumaczenia, że w miejsce (lub kilka metrów obok) posadzi się krzewy, które nie rosną w pień , a dodatkowo chocby chronią przez zwiewaniem śniegu no i oczywiście nie stanowią zagrożenia dla życia.
Forumowicz

Postprzez Globy » 21 lut 2007, 23:21

qlesh napisał(a):Rząd wie co robi, wytłuczemy się sami.

Przepraszam... hahaha
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez qlesh » 21 lut 2007, 23:43

Globy napisał(a):qlesh napisał:
Rząd wie co robi, wytłuczemy się sami.

Przepraszam...

Mnie? <głaszcze>
Forumowicz