Zakup nowego auta: Mazda3 BP (2019-nadal)
Ciężko mnie zadowolić bo do niedawna jeździłem czymś ponadczasowo pięknym. Mimo 20 lat auto wzbudzało wrażenie i nie było osoby, która by się nie oglądała za Galantem w mojej wersji.
Tu się zgadzam, Galant to było ładne auto.
Mam nowego Leona, rocznik 2018 i mimo że to ładne, agresywne auto, to nie wzbudza takich emocji.[/quote]
Wybacz, ale wg mnie obecny Leon jest brzydki, słupek C I tylne okna to jakaś pomyłka, jedynie bronią się światła. A w środku to absolutny koszmar – wyglądem do Mazdy nie ma podejścia, też w kwestii jakości materiałów i montażu (mój kolega ma Leona i non stop narzeka na jakość wykonania, skrzypienie, itd.). Jednak widać pozycjonowanie marki w VAG.
Tu się zgadzam, Galant to było ładne auto.
Mam nowego Leona, rocznik 2018 i mimo że to ładne, agresywne auto, to nie wzbudza takich emocji.[/quote]
Wybacz, ale wg mnie obecny Leon jest brzydki, słupek C I tylne okna to jakaś pomyłka, jedynie bronią się światła. A w środku to absolutny koszmar – wyglądem do Mazdy nie ma podejścia, też w kwestii jakości materiałów i montażu (mój kolega ma Leona i non stop narzeka na jakość wykonania, skrzypienie, itd.). Jednak widać pozycjonowanie marki w VAG.
Strasznie jestem ciekaw nowego silnika mazdy. Po rewelacyjnym 2.0 mam duze oczekiwania.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
corky1 napisał(a):Wybacz, ale wg mnie obecny Leon jest brzydki, słupek C I tylne okna to jakaś pomyłka, jedynie bronią się światła. A w środku to absolutny koszmar – wyglądem do Mazdy nie ma podejścia, też w kwestii jakości materiałów i montażu (mój kolega ma Leona i non stop narzeka na jakość wykonania, skrzypienie, itd.). Jednak widać pozycjonowanie marki w VAG.
zanim go kupiłem to objechałem kilkanaście salonów różnych marek nie nastawiając się na to, że kupię auto na lata – priorytety były:
– ciche
– ładne
– mocne
– klasa średnia.
mazda odstraszyła mnie głośnością i silnikiem 120KM – żenada (kupuję tylko automaty)
z miejsca – ze względu na brzydotę – odrzuciłem francuskie oraz honde i toyote (pomimo respektu dla technologii, to ja kupuję oczami
już nawet zacząłem schodzić z urodą na inne francuskie – np. nissan, ale tam motor 1.6 w kaszanie i całe 115KM... dno żenady
mi leon się bardzo podoba i bardzo, ale to bardzo fajnie jeździ
faktycznie miałem skrzypiące uszczelki w tylnych drzwiach – ASO to zlikwidowało w godzinę
swoją drogą dziwne, bo od 5 lat produkcji niemal każdy FR ma ten problem, a inne wersje już nie...
FR to najbogatsza wersja a jednocześnie utwardzona i obniżona w stosunku do standardu
Coraz bliżej premiery
Czego się spodziewacie? Czego oczekujecie po NM3? Sama Mazda mówi, że projekt jest „dojrzalszy” od wcześniejszych.
https://infomazda.pl/aktualnosci/nowa-m ... cja-mazdy/

https://infomazda.pl/aktualnosci/nowa-m ... cja-mazdy/
Na co dzień znajdziesz mnie w serwisie Mazdy:
>> Zapraszam serdecznie :) <<
>> Zapraszam serdecznie :) <<
... i kiepskiego wyciszenia
Dodatkowo patrząc na zdjęcia moje wnioski są następujące:
1.
2.
Podsumowując:
– Przód zmieniony do stylu "nowych" CX5/6
– Tył podobny do CX3
– Z profilu niewiele zmian. Muskularności konceptu brak...
Dodatkowo patrząc na zdjęcia moje wnioski są następujące:
1.
2.
Podsumowując:
– Przód zmieniony do stylu "nowych" CX5/6
– Tył podobny do CX3
– Z profilu niewiele zmian. Muskularności konceptu brak...
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
wygląda jak Leon 2 gen
child napisał(a):Rzeczywiście przedni zwis krótki, a szkoda – to nadawało BM fajnego charakteru (i utrudniało jeżdżenie po dziurawych polnych drogach). Szyby w tylnych drzwiach jak w czołgu
Eee tam. Jak w czołgu to jest w CH-R. Siedzenie z tyłu tam to chyba za karę jest.
A tu zdjęcie z placu nowego sedana. Mało widać, ale kto chce, to dojrzy:
https://www.carscoops.com/2018/11/2019- ... ctory-lot/
corky1 napisał(a):child napisał(a):Rzeczywiście przedni zwis krótki, a szkoda – to nadawało BM fajnego charakteru (i utrudniało jeżdżenie po dziurawych polnych drogach). Szyby w tylnych drzwiach jak w czołgu
Eee tam. Jak w czołgu to jest w CH-R. Siedzenie z tyłu tam to chyba za karę jest.
Fakt, że coś jest bardziej czołgowe, nie ujmuje czołgowości nowej Mazdzie
A tu zdjęcie z placu nowego sedana. Mało widać, ale kto chce, to dojrzy:
https://www.carscoops.com/2018/11/2019- ... ctory-lot/
Widać, że jest mocno opadająca klapa bagażnika
A tu juz oficjalne zdjęcia:
https://www.motor1.com/news/279447/2019-mazda3-debut/
HB jakoś taki nieproporcjonalny, krotki przód, tył jak mydelniczka, sedan dużo lepiej na tych zdjęciach się prezentuję.
https://www.motor1.com/news/279447/2019-mazda3-debut/
HB jakoś taki nieproporcjonalny, krotki przód, tył jak mydelniczka, sedan dużo lepiej na tych zdjęciach się prezentuję.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Tył sedana ładny, a tak poza tym szału nie ma
nie urywa. Daleko odeszli od conceptu.

Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
AWD pewnie jako "opcja" ale zgodzę się, że sedan wygląda lepiej jak HB na zdjęciach. Ciekawe czy może na żywo nie będzie wyglądało to lepiej. Dla mnie to wygląda jak kolejny facelifting obecnej generacji.
Niby inne, a takie samo – szczególnie sedan. Dlatego też plusik idzie dla HB.
Środek poszedł o klasę wyżej, a to plus. Licznik już nie jest taki kiczowaty jak do tej pory. No i to jedno ujęcie na tablecie pozwala mieć nadzieję, że w końcu to gówniane MZD będzie zastąpione czymś nowszym.
Ogólnie to
nie urywa niestety.
Środek poszedł o klasę wyżej, a to plus. Licznik już nie jest taki kiczowaty jak do tej pory. No i to jedno ujęcie na tablecie pozwala mieć nadzieję, że w końcu to gówniane MZD będzie zastąpione czymś nowszym.
Ogólnie to

- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Zgadzam sie z przedmówcami. HB jest jakiś taki nieproporcjonalny, obecna wersja jest duzo ładniejsza. Natomiast sedan bardzo mi pasuje, wnętrze tez niezłe. Wydaje sie, ze podłokietnik jest dłuższy niż obecnie, czyli powinien spełniać swoją funkcje.