Czy pokrowce uniwersalne (również z eko-skóry) nadają się do podgrzewanych foteli?
Strona 1 z 1
Ktoś wie może czy pokrowce z Eko-skóry lub jakie kolwiek inne uniwersalne nadają się do grzanych foteli czy ogólnie do grzanych foteli trzeba mieć specjalne pokrowce czy wystarczą jakiekolwiek pytam dla tego że w sieci za dużo informacji na ten temat nie ma a na aukcjach widnieją informację "Nadaje się do grzanych foteli" i teraz się zastanawiam czy pokrowiec musi mieć jakąś przepuszczalność powietrza, ciepła czy po prostu nada się każdy bez względu na wykonanie 
bbogdan napisał(a):A po co pokrowce ?
żeby jedząc np cebulę nie poplamić siedzeń

Bo ktoś potrzebuje widocznie. Po co takie niemerytoryczne posty? Może wozi psa albo dzieci wymiotują trzy razy na godzinę, albo ktoś ma taki kaprys? Nie nasza to rzecz.bbogdan napisał(a):A po co pokrowce ?
A do autora: ja tak jak ktoś wyżej wspominał bardziej bym się przejmował poduszką powietrzną. Sam jestem ciekaw jak to wygląda po odpaleniu – teoretyczne są pokrowce do foteli z air bagiem, ale byłbym bardzo nieufny.
Faktem jest Fakt że pokrowce psują wizerunek auta ale są mi potrzebne aby czasem nie zakładać jakiegoś okrycia na siedzenia tylko wsiadać i jechać jeśli jadę do siebie gdzieś coś porobić i muszę ubrać się w jakieś brudne ciuchy.
Drugim ważniejszym dla mnie faktem jest ochrona tapicerki dla mnie to wygoda nie muszę się martwić czy przez przypadek pobrudzę siedzenie czy nie z reguły dbam o swoje
Jeśli można ochronić tapicerkę przed wytarciem zniszczeniem pobrudzeniem to czemu z tego nie skorzystać skoro i tak to są grosze
?
Mógł bym tak wymieniać jeszcze kilka przykładów z mojego i moich znajomych doświadczeń jak to pokrowce uratowały tapicerkę ale po co
?
Drugim ważniejszym dla mnie faktem jest ochrona tapicerki dla mnie to wygoda nie muszę się martwić czy przez przypadek pobrudzę siedzenie czy nie z reguły dbam o swoje
Jeśli można ochronić tapicerkę przed wytarciem zniszczeniem pobrudzeniem to czemu z tego nie skorzystać skoro i tak to są grosze
Mógł bym tak wymieniać jeszcze kilka przykładów z mojego i moich znajomych doświadczeń jak to pokrowce uratowały tapicerkę ale po co
Beny napisał(a):Zawsze możesz kupić jakiś serwisowy jak mają mechanicy. Zakładasz jak potrzebujesz dużo miejsca nie zajmuje.
i jeszcze folię na kierownicę

Na kierę możesz coś takiego:
http://allegro.pl/oslona-silikonowa-pok ... 92333.html
Na fotele raz na jakiś czas kiedy wsiadasz w roboczym folia serwisowa. Za grosze, zwijasz w kulkę i schowasz w każdej dziurze! Tak robiłem w Premacy z jaśniutką welurową tapicerką. Zakrycie jej pokrowcami było by profanacją!
Dopisano 6 gru 2017, o 19:25:
A co do pokrowców można stosować każde pod warunkiem, że ogrzewanie nie parzy w tyłek bo to by oznaczało iż coś nie tak! Takie temperatury nie zniszczą materiału. Nie mniej każda dodatkowa warstwa materiału to jakby dodatkowa izolacja.

Na fotele raz na jakiś czas kiedy wsiadasz w roboczym folia serwisowa. Za grosze, zwijasz w kulkę i schowasz w każdej dziurze! Tak robiłem w Premacy z jaśniutką welurową tapicerką. Zakrycie jej pokrowcami było by profanacją!
Dopisano 6 gru 2017, o 19:25:
A co do pokrowców można stosować każde pod warunkiem, że ogrzewanie nie parzy w tyłek bo to by oznaczało iż coś nie tak! Takie temperatury nie zniszczą materiału. Nie mniej każda dodatkowa warstwa materiału to jakby dodatkowa izolacja.
Strona 1 z 1