Stojąc w korku obieg zamknięty ma sens, ale gdy wsiadam i jadę to czy aby na pewno? Pomimo przewietrzenia wnętrza w aucie, nadal odczuwam, że jest cieplej niż na zewnątrz. W sumie zimne powietrze opada na dół i może zasysane jest chłodne powietrze z okolicy nóg. Niestety potrzeba laboratorium aby to sprawdzić.
Ostatnio stwierdziłem też, że jadąc z pracy (7km) nie ma sensu włączać klimy. Pokonanie tej trasy zajmuje mi jakieś 6 minut, zanim zacznie dmuchać naprawdę zimnym powietrzem mija polowa tego czasu. Odczuwalnie chłodniej mi jest jak otworzę szyby.
Upały – jak zapobiegać nagrzaniu wnętrza?
1, 2
Dlatego pisaliśmy,że przy starcie lub przy jeździe w korku, jeśli masz ładną trasę to jak najbardziej na początku wystarczą otwarte okna, mi potem przeszkadza dmuchanie więc wolę zamknąć i na klimie jechać mimo że też mam 6km ale w 2/3 w korku
Trzeba zawsze pod siebie dostosować 
Zależy od temperatur oraz Twojego samopoczucia, klima nie zawsze ma sens, aczkolwiek ja osobiście jestem od niej uzależniony i nie boje się tego powiedzieć. Podczas takich upałów stojąc w korku ciężko jest mi sobie wyobrazić otwarte okno i nic poza tym. Dziw mnie też fakt, że zimne powietrze z klimy dmucha Ci po kilku minutach, może warto sprawdzić jej stan. U mnie trwa to co najwyżej do minuty.
- Od: 16 sie 2017, 11:14
- Auto: Mazda 6 2.0
gmkrk napisał(a):Zdecydowany #1Dmuchawa chłodząca, a czemu nie ? , zasilana panelem słonecznymJakie proste a nie oferowane chyab na rynku..
Oferowane
Toyota Prius III gen. w jednej z wersji wyposażeniowych.
Niestety nie standard ale jest
MagnetiMarelli_pl napisał(a):Dziw mnie też fakt, że zimne powietrze z klimy dmucha Ci po kilku minutach, może warto sprawdzić jej stan. U mnie trwa to co najwyżej do minuty.
Mówisz o sytuacji na obiegu zamkniętym?
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
1, 2