mazda rx-8 vs. m3
witam wstepnie informuje ze nie mam 17 lat jekby wynikalo z nicka
chcialem kupic nowa mazde rx-8 w najmocniejszej wersji ale zastanawiam sie czy nie lepiej zainwestowac w uzywane m3 poniewaz mozna kupic w podobnej cenie co rx-8 a jest duzo szybsza ale mam pewne obawy co do bmw chodzi mi gluwnie o wizerunek bmw bo nie chcial bym byc traktowny jak jakis dres w bmw a to jest jednak niezly wozek
wiec co byscie doradzili co byscie wybrali?
moze ktos z was jezdzil obydwoma autami?
chcialem kupic nowa mazde rx-8 w najmocniejszej wersji ale zastanawiam sie czy nie lepiej zainwestowac w uzywane m3 poniewaz mozna kupic w podobnej cenie co rx-8 a jest duzo szybsza ale mam pewne obawy co do bmw chodzi mi gluwnie o wizerunek bmw bo nie chcial bym byc traktowny jak jakis dres w bmw a to jest jednak niezly wozek
wiec co byscie doradzili co byscie wybrali?
moze ktos z was jezdzil obydwoma autami?
- Od: 10 cze 2006, 12:49
Hmmm, jakiej się spodziewasz odpowiedzi na forum MAZDY?? 
Mazda 121DB 1.4 16v Burning Red
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ht=adammal
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ht=adammal
- Od: 21 lip 2005, 23:30
- Auto: Mazda 121DB 1.4 16v CanvasTop
postarajcie sie byc obiektywni ja tez od dluzszego czasu myslalem tylko i wylacznie o rx-8 ale nie wiem czy bmw nie bylo by lepszym rozwiazaniem
napiszcie jak najwiecej info za i przeciw i jakies swoje opinie
napiszcie jak najwiecej info za i przeciw i jakies swoje opinie
- Od: 10 cze 2006, 12:49
to dwa zupełnie różne samochody – nie da się jednoznacznie i obiektywnie powiedzić który jest lepszy...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
ja bym kupil Honde S2000

Szymonie tak naprawde czego możesz się spodziewać po poście co do wyboru samochodu na forum mazdy pisząc czy wybrać RX8 czy M3
??? Pytam tak osobiscie . Bo jaki jest sens pytać na forum Mazdy czy lepsza jest Mazda a na forum BMW czy lepsze jest BMW .
Choć nie znam się na BMW perfekcyjnie uważam tą marke za bardzo dobrą i uważam że robią najlepsze silniki o wyższych pojemnościach czyli od 3 litrów w góre choć Audi depcze po piętach . Ja jak bym miał takie fundusze to kierował bym się takimi kryteriami :
osiągi – M3
orginalnośc , radość z jazdy – RX8
Oczywiście M3 nie można nazwać mało orginalną ale wygląd dośc pospolity zaś RX8 posiada bardzo orginalny jak na Polskie warunki silnik oraz stylistyke . Przyznam Ci szczerze że sam miał bym problem i kupił bym chyba teraz fajną Honde Legend Coupe w dość młodym roczniku bądz Mitsubishi Evo ale to tylko moje prywatne zdanie . Wybież jak najlepiej a jak wybieżesz to wiadomą i najlepszą mareke to zapodaj zdiecia w dziale nasze ......
Choć nie znam się na BMW perfekcyjnie uważam tą marke za bardzo dobrą i uważam że robią najlepsze silniki o wyższych pojemnościach czyli od 3 litrów w góre choć Audi depcze po piętach . Ja jak bym miał takie fundusze to kierował bym się takimi kryteriami :
osiągi – M3
orginalnośc , radość z jazdy – RX8
Oczywiście M3 nie można nazwać mało orginalną ale wygląd dośc pospolity zaś RX8 posiada bardzo orginalny jak na Polskie warunki silnik oraz stylistyke . Przyznam Ci szczerze że sam miał bym problem i kupił bym chyba teraz fajną Honde Legend Coupe w dość młodym roczniku bądz Mitsubishi Evo ale to tylko moje prywatne zdanie . Wybież jak najlepiej a jak wybieżesz to wiadomą i najlepszą mareke to zapodaj zdiecia w dziale nasze ......
- Od: 22 cze 2004, 15:59
- Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH
ja powiem tyle:
mój kolega, co na brak kasy nie narzeka miał już:
– Mistubishi 3000GT
– Mercedesa SLK
– Audi TT
– Mercedesa ML
– Jeepa Grand Cherokee 5.7 litra
– Chryslera Concorde
– Chryslera LHS
– Audi A8 4.2
– Mitsubishi Lancer Evo VII (ponad 500kucy)
– Lexusa IS300
(a ma 25 lat dopiero – fajnie mieć nadzianych rodziców, nie?
)
ma teraz M3 z 2004 i mówi, że jest to najlepsze z tych wszystkich aut. Jest bardzo zadowolony. Bardzo wygodne do jazdy po mieście, nawet po dziurach wrocławskich ulic, a jeśli trzeba to mocy ma tyle ile się chce.
I duża radość z prowadzenia go. Pali w mieście koło 11-12 litrów na 100.
O RX-8 nic nie wiem
mój kolega, co na brak kasy nie narzeka miał już:
– Mistubishi 3000GT
– Mercedesa SLK
– Audi TT
– Mercedesa ML
– Jeepa Grand Cherokee 5.7 litra
– Chryslera Concorde
– Chryslera LHS
– Audi A8 4.2
– Mitsubishi Lancer Evo VII (ponad 500kucy)
– Lexusa IS300
(a ma 25 lat dopiero – fajnie mieć nadzianych rodziców, nie?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ma teraz M3 z 2004 i mówi, że jest to najlepsze z tych wszystkich aut. Jest bardzo zadowolony. Bardzo wygodne do jazdy po mieście, nawet po dziurach wrocławskich ulic, a jeśli trzeba to mocy ma tyle ile się chce.
I duża radość z prowadzenia go. Pali w mieście koło 11-12 litrów na 100.
O RX-8 nic nie wiem
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
Zdecydowanie M3 nawet bym sie nie zastanawial gdybym mial wybierc pomiedzy ta dwojka no i napewno nie przejmowal sie "dresiarskim" wizerunkiem ... pozatym RX-8 tak sobie jezdzi
(moje osobiste wrazenia z jazdy jakos wyjatkowo mi nie podpasowal
) ... jesli masz dostatecznie duze zasoby i lubisz byc orginalny to polcal bym Ci Infinity G35 Coupe (bardzo przyzwoite osiagi, niesamowita jakos wykonania no i ten design) pozatym badzo sie nim przyjemnie jezdzi
na mojej liscie a pozycji nr1

Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
jeszcze tylko dodam...
...ze mialem okazje prowadzic oba auta takze moja decyzja jest oparta na wlasnych wrazeniach...
szymon1777 napisał(a):moze ktos z was jezdzil obydwoma autami?
...ze mialem okazje prowadzic oba auta takze moja decyzja jest oparta na wlasnych wrazeniach...
AdamMal napisał(a):Hmmm, jakiej się spodziewasz odpowiedzi na forum MAZDY??
obiektywnej.
andreass napisał(a):a ma 25 lat dopiero – fajnie mieć nadzianych rodziców, nie?
w takim wieku wolałbym sam zarabiać na siebie.
gari napisał(a):Infinity G35 Coupe
podobno kiepścizna jeśli chodzi o jakość wykonania i trwałość
a wracając do meritum –
w rx8 bałbym się mimo wszystko oryginalnego silnika, jak na dzisiejsze czasy.
duża podaż na rynku wtórnym tego w istocie młodego samochodu również, moim zdaniem, sugeruje, że auto nie jest takie tip top, jakby się wydawało.
bmw nie lubię z zasady – wizerunek tego auta w polsce jest – niestety – taki a nie inny. jakkolwiek ni ebez przyczyny.
poszukałbym jakiegoś evo.
albo lexusa is250

a ja bym bral BEEMKE 
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
marcinkosky napisał(a):a ja bym bral BEEMKE
Hmm...ciekawe czemu ?
Ostatnio edytowano 28 cze 2006, 11:33 przez Italiano, łącznie edytowano 1 raz
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Pośmigałem trochę M-trójką , co prawda był to model E-36 coupe (321 PS) ,i powiem tak:byłem oczarowany tym autem , rewelacyjne osiągi ( katalogowo 5,5s do 100km/h), superprecyzyjny układ kierowniczy , superchamulce , i oczywiście tylny napęd to są bardzo duże atuty tego auta , jeżeli chodzi o spalanie , to nie podzielam optymizmu kolegi Andreassa , 14-15 w mieście to minimum , ale frajda z jazdy w pełni to rekompensuje , w każdym razie jak przesiadłem się z powrotem do mojej Kl-ki , to czułem się trochę tak jak bym się przesiadł ze ścigacza na skuter 

- Od: 25 sty 2006, 22:54
- Auto: MAZDA 626 2,5 V6,VW Touran 1,9
jacobs napisał(a):mbmaster napisał:
A ja bym bral uzywana RX-7
ja też
to bierzcie – jest taka jedna w Sprzedam
jacobs napisał(a):to pożycz kase , przy twoim zadłużeniu to kilkadziesiąt tysi nie robi różnicy
hehe nawet się zaśmiałem
a nie wiesz jeszcze od kogo mam pożyczyć?

b2 napisał(a):gari napisał:
Infinity G35 Coupe
podobno kiepścizna jeśli chodzi o jakość wykonania i trwałość
hmm pierwsze slysze o kiepskich materialach w infinity
b2 napisał(a):poszukałbym jakiegoś evo.
nr2 na liscie