Zakup używanego auta – Mazda6 GH (2007 – 2012)
Witam, planuje w przyszlym roku zakup, no i nie wiem za czym bardziej sie rozgladac, generalnie chodzi o to zeby autko spalalo w miescie do 10 litrow, mazda 3 1.6 na pewno okolo 9 wyjdzie, mam obecnie 323f bj 1.6 i tez tak wychodzi, 2.0 to pewnie spali cos kolo 11, nie wiem jak jest z Mazda 6 z silnikiem 1.8... Slyszalem tylko ze dosc duzo pala, jakies okolo 12 w miescie, oczywiscie benzyna, prosze o opinie i porady:–)
- Od: 3 sty 2014, 00:51
- Auto: Mazda 323F bj, 1,6 benzyna, 2001r.
Marianek napisał(a):Można śmiało jeszcze dodać że diesle są cichsze od benzyn
Czy to wynika z innego wyciszenia grodzi w GH, w zależności od tego jaki silnik? Diesel = dużo lepiej wyciszona grodź?
- Od: 16 wrz 2011, 00:45
- Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412
Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.
Nie współczesne diesle tak maja, moja BM w dieslu jest sporo cichsza niż benzyna 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witajcie 
Będę kupował M6 GH 2009 i chciałem spytać użytkowników, czy duża jest różnica między silnikiem benzynowym 1.8 a 2.0? Chodzi mi o dynamikę, przyspieszenie przy wyprzedzaniu i prędkość maksymalną.
Z góry dziękuję
Będę kupował M6 GH 2009 i chciałem spytać użytkowników, czy duża jest różnica między silnikiem benzynowym 1.8 a 2.0? Chodzi mi o dynamikę, przyspieszenie przy wyprzedzaniu i prędkość maksymalną.
Z góry dziękuję
Zawsze jest lepiej wziąć większy silnik, spali może deko więcej, a w razie wyprzedzania jest więcej pod butem
gdybym miał kupić teraz GH to tylko i wyłącznie z 2.5 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Silnik 1,8 będzie odczuwalnie słabszy od 2,0 co przy pełnym obciążeniu auta może powodować większe spalanie 1,8 niż w 2,0. Do tego razem z silnikiem 2,0 są montowane skrzynie 6-cio biegowe co jest bardzo przydatne w trasie. Ja mam 2,0 i jest to optymalny moim zdaniem silnik, chociaż czasem chciałbym więcej
W spalaniu i kosztach eksploatacji nie odczujesz większej różnicy ale w dynamice już tak...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Dziękuję, też wolę większe silniki, ale będę sprowadzał, więc chcę uniknąć akcyzy. Pytam, jest większy wybór, jakby brać pod uwagę 1.8. Będę – szczególnie w okresie wakacyjnym – jeździł z pełnym obciążeniem, więc widzę, że zostaje 2.0. Pozdrawiam!
Ściąga ktoś Mazdy z zagranicy?? Interesuje mnie 5 po lifcie 2008-2010 silnik 2.0 benzyna cena ok 30000. Przebieg do 180000 nie cofany
najlepiej żeby nie była bita a jak już była to w małym stopniu czyt. całe poduchy itd i żeby była zrobiona jak się należy a nie każda część z innej parafii. Będę wdzięczny za pomoc. Chyba ze macie coś do polecenia juz sciagnietego 
-
Zenoniusz
Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Mazdy do 20 tys zł, głównie jazda po mieście ale również dalsze wyjazdy.
O Mazdzie 6 dowiedziałem się, że po lifcie po 2006 roku nie bierze tak rdza oraz że tylko silnik benzynowy jednak 1.8 ma za słabą moc więc szukać raczej 2.0 .
Zastanawiam się nad zakupem Mazdy do 20 tys zł, głównie jazda po mieście ale również dalsze wyjazdy.
O Mazdzie 6 dowiedziałem się, że po lifcie po 2006 roku nie bierze tak rdza oraz że tylko silnik benzynowy jednak 1.8 ma za słabą moc więc szukać raczej 2.0 .
-
michalzielony
Juz cos bys znalazl na ten temat w obrebie forum, ale co mi tam.
Obydwa samochody gnija, poliftowe szostki rzeczywiscie troche mniej, ale wszystko zalezy tez od konkretnego egzemplarza.
M6 jest wygodniejsza i obszerniejsza. M3 bardziej dynamiczna przy tej samej pojemnosci silnika. 1.8 w szostce, nadaje sie tylko do miasta, poza nim bedzie slabo.
Co do prowadzenia, jezdzilem 6, jest spoko. Osobiscie wybral bym M6, zalezy jakie masz priorytety i jakiej budy potrzebujesz.
Obydwa samochody gnija, poliftowe szostki rzeczywiscie troche mniej, ale wszystko zalezy tez od konkretnego egzemplarza.
M6 jest wygodniejsza i obszerniejsza. M3 bardziej dynamiczna przy tej samej pojemnosci silnika. 1.8 w szostce, nadaje sie tylko do miasta, poza nim bedzie slabo.
Co do prowadzenia, jezdzilem 6, jest spoko. Osobiscie wybral bym M6, zalezy jakie masz priorytety i jakiej budy potrzebujesz.
michalzielony napisał(a):O Mazdzie 6 dowiedziałem się, że po lifcie po 2006 roku nie bierze tak rdza oraz że tylko silnik benzynowy jednak 1.8 ma za słabą moc więc szukać raczej 2.0 .
Mam 6GH z 2008 roku, mój ojciec zresztą też – rdzy jak na razie brak z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy z silnikami 2.0 w benzynie – przewagą nad 1,8 jest 6-cio biegowa skrzynia, osiągi, a spalanie będziesz miał podobne. Ja jeżdżę praktycznie po mieście i 10 litrów nie przekraczam, ojciec lata częściej po trasie to jemu średnia wychodzi dużo mniejsza. Nie miałem 1,8 ale słyszałem, że lubią wziąć olej ale ta informacja nie jest potwierdzona użytkowaniem przeze mnie tylko z opinii innych użytkowników. Ja szukałbym 2,0 – fajna jest

Witam wszystkich mam pytanie czy warto kupic mazde 6 benzyna ta juz po 2009 roku i które silniki sa dobre chce zmienic w tym roku samochód i nie wiem na jaki bo myslae jeszcze nad honda accord i ford mondeo i kazde w tych rocznikach pozdrawiam wszystkich
-
Marcin8484