Binda napisał(a):A są w ogóle jakieś informacje czy te kradzieże dokonywane są przez złącze diagnostyczne czy po falach radiowych?
A ja myślę że przez złącze diagnostyczne, bo jak radiowo?
www.mazdaspeed.pl
A ja myślę że przez złącze diagnostyczne, bo jak radiowo?
albert2004 napisał(a):Właśnie odebrałem nową trójkę i rzeczywiście dodają dodatkowy immobilizer.
Jest to dodatkowy brelok / pastylka, która działa na obwodzie pompy paliwa.
kyo napisał(a):ale może ten system spowoduje, że kradzież naszych mazd nie będzie aż tak trywialnie prosta
albert2004 napisał(a):działa na obwodzie pompy paliwa
albert2004 napisał(a):W sumie takie podziękowanie odbieram jak podziękowanie za wyjaśnienie, że kluczyk do samochodu komunikuje się z samochodem drogą radiową...
merdenoms napisał(a):Dzień dobry wszystkim,
Zamówiłem Mazda 3 w automacie (odbiór w lipcu). Zastanawiam się czy warto dobrać jeden z alarmów oferowanych przez Mazdę i czy obniży do koszt AC. Ewentualnie zastanawiam się nad montażem Zedera, jednak pewnie taki montaż mógłby się wiązać z utratą gwarancji i nie wiem czy dałoby się to przeprowadzić przed wyliczeniem ubezpieczenia. Jakie inne zabezpieczenia polecacie?
pozdrawiam
Paweł
deadeye napisał(a):Co do guntruck, to ponoć kosztuje to 1000 zł rocznie abonamentu, to już lepiej dopłacić do dobrego AC :E
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości