Mazda2 – wersja rajdowa?
Strona 1 z 1
Tak przed chwilą trafiłem na takie zdjęcia Mazzdy 2,czyżby Mazda szła w R5 czy może to tylko "jedna jaskółka wiosny nie czyni" i jeden dealer sobie to przygotował tak o ? Co o tym myślicie?Może ktoś coś więcej wie?

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Żadne R5. Jeśli już to "Open" jak m.in. Fiesta Proto od Steca, gdy chcemy porównywać, lub Maxi-Rally z Argentyny
Auto zbudował Andrew Hawkeswood i startuje nim w New Zealand Rally Championship w klasie AP4 (coś na wzór naszego OPEN, auta mają konkurować z R5/S2000, ale koszt budowy ma być sporo niższy). Nie jest to jego pierwszy projekt na bazie Mazdy 2. Była już rajdowa wersja tego auta na bazie poprzedniego modelu. W pierwszej wersji "dwójka" miała serce od 3MPS. Obecnie 2.0 Turbo, napęd i zawieszenie modyfikowane z Subaru o ile się nie mylę.
Przepraszam za pomyłke
lubię rajdy ale tych kla to ja już nie ogarniam bo się tego porobiło ostatnio
I tak jak myslałem że ktoś "prywatnie" sobie ją zrobił
Ciekawe czy byłaby możliwość konketniej Mazde wkręcić w rajdy i mieć Mazdę 2 albo 3 GT-R
I tak jak myslałem że ktoś "prywatnie" sobie ją zrobił
Ciekawe czy byłaby możliwość konketniej Mazde wkręcić w rajdy i mieć Mazdę 2 albo 3 GT-R

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Wszystko zależy od zasobności portfela, który chciałby wyłożyć dość sporą sumę pieniędzy. Na chwilę obecną nie zanosi się na to. Mówiąc wprost, do 2017 r. zapomnij 
Strona 1 z 1