Wideorejestrator samochodowy
Zakupiłem w Auchanie Rejestrator Msonic Full HD MV 516 za 64 zeta
I powiem wam że tak aby mieć w razie czego video dowód to daje spoko radę sobie nawet w nocy
http://www.vakoss.com/products-detail.p ... =pl&id=715
I powiem wam że tak aby mieć w razie czego video dowód to daje spoko radę sobie nawet w nocy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
gutek_wrb napisał(a):Zakupiłem w Auchanie Rejestrator Msonic Full HD MV 516 za 64 zeta
I powiem wam że tak aby mieć w razie czego video dowód to daje spoko radę sobie nawet w nocy![]()
Dokładnie tak jak mówisz – daje radę, za śmieszne pieniądze. Rynek jest zalany tym produktem, który występuje pod wieloma markami, a jest praktycznie identyczny. Na allegro od 46,50zł

Znajoma ma takie 2 w swoim samochodzie (przód i tył).
Ja akurat chciałem coś z gps-em i lepszą jakością, bo jeżdżę przepisowo, a w razie jakichś wątpliwości odnośnie mojej prędkości mam większą szansę na wygraną, ale jako dowód – nawet i ta tania się sprawdzi, bo obraz nie jest taki zły.
Ja mam Goclever DVR Mini za 70 zł i tez jestem zadowolony.
W razie czego dowód jest i to wystarcza.
W razie czego dowód jest i to wystarcza.
Nightfallówna
Jakby ktos szukal czegos co widzi troche lepiej po zmroku
Szanowni, czy ktoś zna jakąś wiarygodną opinię o zestawie Xblitz Park View (przykładowa oferta) lub zna jakąś inną ciekawą opcję do ok. 400 zł łączącą w sobie rejestrator i kamerę cofania?
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
mln napisał(a):Szanowni, czy ktoś zna jakąś wiarygodną opinię o zestawie Xblitz Park View (przykładowa oferta)
Nie znam.
lub zna jakąś inną ciekawą opcję do ok. 400 zł łączącą w sobie rejestrator i kamerę cofania?
Nie slyszalem nigdy o takim polaczeniu. Moze lepiej pomyslec o lusetrku wstecznym, ktore potrafi wyswietlac obraz z kamery cofania?
sq2jul napisał(a):Nie slyszalem nigdy o takim polaczeniu. Moze lepiej pomyslec o lusetrku wstecznym, ktore potrafi wyswietlac obraz z kamery cofania?
Wiesz, osobno rejestrator, osobno kamera z wyświetlaczem w lusterku to najprostsze rozwiązanie (co ma swoje plusy). Minusy – podwójny wydatek, podwójna instalacja (chcę wszystko pochować i podłączyć pod plastikami), a do tego nie lubię wieszać czegokolwiek na szybie.
Tak czy inaczej: nikt nie odwiódł mnie na czas od pomysłu i jedzie do mnie coś takiego:
http://www.ebay.com/itm/4-3-Rear-View-M ... Sw5dNWkHM9
Za około miesiąc przybędzie – na pewno podzielę się wrażeniami.
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
mln napisał(a):Tak czy inaczej: nikt nie odwiódł mnie na czas od pomysłu i jedzie do mnie coś takiego:
http://www.ebay.com/itm/4-3-Rear-View-M ... Sw5dNWkHM9
Za około miesiąc przybędzie – na pewno podzielę się wrażeniami.
Ciekawy patent, jak dotrze to daj znać jak to działa.
A ja właśnie dzisiaj dostałem w prezencie od mojego tatusia coś takiego:
http://www.overmax.eu/product/camroad-6-1-3/
Oczywiście szybki montaż na szybie i w drogę. Pogoda u mnie dzisiaj do

Na razie mogę ją polecić

jpski napisał(a): Mimo deszczu obraz z kamery jest wyraźny, bez żadnych szumów, także pierwsze wrażenie OK.
No to ja sobie też taką kupię. A co
Czas chyba rozejrzeć się za kamerką. Zależy mi na trybie parkingowym (ludzie pod pracą mają tendencję uciekania z miejsca zdarzenia jak komuś przerysują zderzak). Stąd parę pytań:
Czy warto kupić kamerki Orillo lub MediaTech nakładane na lusterka wsteczne, z funkcją kamery cofania jak np. ta:
http://allegro.pl/lusterko-wideorejestr ... 68185.html
Czy lepiej kupić kamerkę jedynie na przód z dobrymi parametrami i oddzielnie na tył?
Wiadomo, że w lato w samochodzie po kilku godzinach stania na parkingu jest piekielnie gorąco. Nie będzie to wpływało negatywnie na pracę kamerki i jej żywotność?
Czy warto kupić kamerki Orillo lub MediaTech nakładane na lusterka wsteczne, z funkcją kamery cofania jak np. ta:

Czy lepiej kupić kamerkę jedynie na przód z dobrymi parametrami i oddzielnie na tył?
Wiadomo, że w lato w samochodzie po kilku godzinach stania na parkingu jest piekielnie gorąco. Nie będzie to wpływało negatywnie na pracę kamerki i jej żywotność?
-
ZdzichuZ
Drobna uwaga na temat zakładania czegokolwiek na lusterko wsteczne – nie da się wtedy odchylić do końca osłon przeciwsłonecznych – bo zawadzi o te doczepione lusterko.
Akumulatory wbudowane w kamerach – zapomnij. Musiały by być podpięte na stałe do aku i aktywować się na uch.
Akumulatory wbudowane w kamerach – zapomnij. Musiały by być podpięte na stałe do aku i aktywować się na uch.
u mnie bardzo dobrze sprawdza się G1WH od Novateka(rejestrator bez kamery cofania) nawet w nocy przy odrobinę dynamiczniejszej jeździe wszystko dobrze widać, mam ją ponad 1,5 roku, i wszystko działa normalnie( jedynie wbudowana bateria już tylko kilka sekund trzyma po odłączeniu zasilania) pomijając to, to jakbym z pudełka wyciągnął:)
jpski napisał(a):A ja właśnie dzisiaj dostałem w prezencie od mojego tatusia coś takiego:
Mam te kamerę. Już dwa razy była w serwisie. Po kilku miesiącach działania przestaje nadpisywać pliki na karcie. Za drugim raziem wymienili płytę główną. Zobaczymy. Co do obrazu, to pupy nie urywa, ale jest akceptowalny. Obiektyw mógłby być jaśniejszy.
Jak dojadę te kamerę do końca, to kupuję Xiami Yi Car. Fajny, jasny obiektyw w dobrej kasie.
na pewno masz oryginalną? po zakupie/odbiorze rozbierz i zobacz jaka masz płytę główną, oryginalna jest czarna i ma bitrate OK 15 Mbps i jest na niej widoczny procesor z oznaczeniem i nr novateka, i WDR, jeżeli masz chinola to masz zielona płytę i procesor nie wiadomo z czego:) i jakości tam faktycznie brak, rozbierając nie tracisz gwarancji, bo jest to na zatrzaskach, a wnetrzności tego wideorejestratora to jest to dod ls 360w/lub DOD 388 , ta sama fabryka, inny firmware (można wgrac oryginał o doda) i naklejka na zewnatrz-potwierdzone na forum av, jeżeli dla Ciebie to nie wystarcza to na bank masz podróbkę z ali
pamietam jeszcze z innego forum, że po zamówieniu G!WH, obowiązkowe rozbieranie i sprawdzenie co jest w środku, bo podróbek tego co nie miara, no i były jakies tam problemy z ostrością, ale to wystarczyło dokręcić śrubkę przy oku, i było ok:) jak chcesz to moge podesłać próbkę, jak to wygląda z oryginału, przy 1080p/30, nawet na tv 55, wygląda to 

Odebrałem swoją mazdę 3.
Zastanawiam sie czy jest jakaś możliwość dobrego ukrycia kabla. Niekoniecznie muszę kamerę umieszczać na środku szyby. Może być z boku
Dopisano 25 kwi 2016, 10:01:
Odebrałem swoją mazdę 3.
Zastanawiam sie czy jest jakaś możliwość dobrego ukrycia kabla. Niekoniecznie muszę kamerę umieszczać na środku szyby. Może być z boku
Dopisano 25 kwi 2016, 10:01:
Odebrałem swoją mazdę 3.
- Od: 22 mar 2016, 17:11
- Auto: Mazda 3 2016 ENSO
Przejrzyj wątek – znajdziesz odpowiedź. Możesz poprowadzić kabel tak jak zrobiłem to ja w swojej trójce. Znajdziesz w moim wątku.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Przejrzyj wątek – znajdziesz odpowiedź. Możesz poprowadzić kabel tak jak zrobiłem to ja w swojej trójce. Znajdziesz w moim wątku.
Super sprawa Konrad, widziałem
... z tym, że ja muszę powiedzieć, że jak ktoś chce chować kamerkę to niech się nie bawi w ukrywanie kabla.
"Też" mam Mio – model 538 – i naprawdę w łatwy sposób można montować kamerkę w uchwyt, jak i szybko z uchwytu wysuwać ... ja trzymam kamerkę w schowku, jak ruszam – wyjmuję ze schowka i w sekundę wpinam, jak trzeba – w sekundę wypinam i chowam do schowka. Nie wyobrażam sobie robić tego przy ukrytym kablu, bo by trzeba wypinać za każdym razem kabel z kamerki, a później podpinać.
No, ale to zależy od tego, jak kto będzie używał.