Od miesiąca jestem posiadaczem M5 2.0 PB a juz zdążyła sie popsuć, zatarty silnik. Koszmar, ale moje pytanie bo dziś u mechanika zdębiałem. Zapytał mi się jaki pan ma motor? Na korpusie jest napisane 1.8l, RF1S7G, a drugie oznaczenie na kodzie kreskowym 3 1.8 23220 21/09/02 01:36:03 w dowodzie rejestracyjnym silnik 1999 poj, spisane z niemieckiego Brifu. Czyzbym nabył kombinowane autko? Od super uczciwego sprzedawcy... Proszę o opinie w temacie. Szukajki używałem ale nie dowiedziałem się zbyt wiele
Zakupiona Mazda5 z innym silnikiem niz powinien być. Jak wybrnąć z tej sytuacji?
1, 2
Witam na tym forum.
Od miesiąca jestem posiadaczem M5 2.0 PB a juz zdążyła sie popsuć, zatarty silnik. Koszmar, ale moje pytanie bo dziś u mechanika zdębiałem. Zapytał mi się jaki pan ma motor? Na korpusie jest napisane 1.8l, RF1S7G, a drugie oznaczenie na kodzie kreskowym 3 1.8 23220 21/09/02 01:36:03 w dowodzie rejestracyjnym silnik 1999 poj, spisane z niemieckiego Brifu. Czyzbym nabył kombinowane autko? Od super uczciwego sprzedawcy... Proszę o opinie w temacie. Szukajki używałem ale nie dowiedziałem się zbyt wiele
- Od: 10 sie 2015, 04:41
- Auto: Mazda5,2.0pb+lpg,rok2006
jeśli na bloku tak nabite to 1.8 jak nic..
Efej podejrzewam że zostałeś oszukany, a remont silnika po 1 miesiącu od zakupu brak słów. vin vinem a silnik przecierz można wymienić i po vinie się nie dojdzie tylko po kodzie silnika.
Po vinie ma być 2.0 ,i tak jest też w brifie,ale po wyjęciu silnika odszukałem taki kod silnika L8 213030,z tego co ustaliłem z manuala ściągniętego z tego forum tj.1.8,po wstępnej rozmowie z sprzedawca ,na razie ustala czy to inny silnik niż powinien być.Ale zastanawia mnie to jakie mam szanse na wygranie sprawy w sądzie,zatarty silnik jeszcze bym zniosł ale kupiłem nie to co chciałem a to już jest ewidentne oszustwo,może był w takiej sytuacji to poradzi jak walczyć z takimi 
Dopisano 19 sie 2015, 21:39:
a co to takiego EPC,Ja sprawdzałem smsem za 30 pln,i podesłali mi wiadomosci na temat autka,troche mało jak na 3 dychy ale zawsze[

Dopisano 19 sie 2015, 21:39:
a co to takiego EPC,Ja sprawdzałem smsem za 30 pln,i podesłali mi wiadomosci na temat autka,troche mało jak na 3 dychy ale zawsze[
EPC to elektroniczny katalog części. Dostępny za darmo. Na forum jest podanych kilka stron dostępu. Pewnie też korzystają z tych darmowych stron i skasowali 30 zł za to, że nie poszukałeś na forum tej informacji.
Masz to na pierwszej stronie działu modelowego i jeszcze w kilkunastu innych miejscach. Są też na forum koledzy, którzy sprawdzają historię samochodu i to za darmo. Warto używać "szukajki".
Podaj numer VIN... silnik 2.0 powinien mieć oznaczenie LF...
Masz składaka i to w dodatku złom...
Powinieneś oddać auto do komisu jako niezgodne z dokumentami sprzedaży
Masz składaka i to w dodatku złom...
Powinieneś oddać auto do komisu jako niezgodne z dokumentami sprzedaży
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zastanawiam się, skoro byłeś przekonany że kupujesz 2.0 to nie czułeś różnicy mocy ? (zakładam, że oglądałeś i jeździłeś innymi m5 z tym motorem). Jeżeli to był Twój pierwszy (i ostatni) obejrzany samochód no to wpadłeś na max...
- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
Sprawa wyglada,tak rzeczoznawca pierwszy uznał ze jest to ewidętnie motor1.8. O bardzo wysokim przebiegu,i rocznik 2003.Sprzedawca stwierdził ze to wina LPG ,no i lpg zamienił silniki he he.Wynajety 2gi rzeczoznawca ,dla oszacowania kosztów naprawy ,na zlecenie adwokata.Łączny koszt ,przy nowym silniku i naprawie 42 tysiące zł.Sprawa w Sądzie termin sprawy nieznany,ustalają,sprzedająca dalej ma się dobrze,nie interesuje ją ugoda ,więc walka trwa ,jak będzie zobaczymy wierzę w nasze Sądy,ale nie odpuszcze.
Tak trzymaj ! To co niektórzy wyprawiają przekracza wszelkie granice... Najgorsze jest to, że ewidentnie zostałeś oszukany i jeszcze musisz to udowadniać. Taki delikwent po wyjściu sprawy na jaw i zawiadomieniu np policji powinien z miejsca oddać pieniądze i mieć np zakaz prowadzenia tego typu działalności. A tak wszyscy oszukują i mają się dobrze....
- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
Słuchaj – może wrzucaj jeszcze sprawę do Turbo Kamery?
Może do podgrzać trochę atmosferę i dowalić trochę sprzedawcy....aż brak słów.
Powodzenia w walce! Choć niestety pewnie trochę czasu minie zanim coś ugrasz
Może do podgrzać trochę atmosferę i dowalić trochę sprzedawcy....aż brak słów.
Powodzenia w walce! Choć niestety pewnie trochę czasu minie zanim coś ugrasz
1, 2