Po urlopie żona zasiadzie za kierownicą C30 1.6 D2 po Chipie i będzie miała okazję depnąć :–), podobno daje radę
Co kupić? Alfa, Volvo, Audi lub...? Dyskusja o przewagach ;)
Lanica ......niet
.
Po urlopie żona zasiadzie za kierownicą C30 1.6 D2 po Chipie i będzie miała okazję depnąć :–), podobno daje radę
.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Co sądzicie o Signum 2.0T ? Przede wszystkim chodzi mi silnik. Dzięki za info.
Signum fajna buda – z tyłu jest tak przepastnie, że aż się chce być wożonym tył autem. Ja miałem okazje oblookać diesla V6 (chyba 3.0) – targało to niemiłosiernie, ale to jednak klekot O_o
Myślałem przez jakiś czas o nim, bo mi się podoba (jak na Opla), ale ja bym chciał w wolnossącej benzynie, więc zostałoby 1.8 122KM – fajny silnik, ale

Tak, wiem – jest jeszcze 3.2 V6... ale nie stać mnie jeździć takim bolidem...
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Oplowskie 2.0T ma dobre opinie, oczywiście poza spalaniem
Mój kolega jeździ Astrą z tym silnikiem, ale ze względu właśnie na spalanie zamontował w nim jakąś porządną instalację gazową i ta też sprawdza się bardzo dobrze.
W gre wchodzą 2.0T albo w ostateczności 1.8.
Jest jeszcze 2.8V6 ale wątpie. Jest to jakiś pomysł na auto może w perspektywie pół roku.
Dzięki za info.
Jest jeszcze 2.8V6 ale wątpie. Jest to jakiś pomysł na auto może w perspektywie pół roku.
Dzięki za info.
Gamboa napisał(a):moje nastepne auto to bedzie audi 3.0 quattro jakiś model z ponad 200 kucami zobaczymy czy bedzie miał czym ciągnąć
Oooj potrafi ciągnąć, aż się mordka uśmiecha

JohnnyB napisał(a):W gre wchodzą 2.0T albo w ostateczności 1.8.
Dzięki za info.
1.8 to do kompakta za malo a co dopiero do signum. Uturbione 2.0 to taki kompromis we wszystkim, trwalosciowo zbiera pochlebne opinie. Spalanie srednio 10-12, wiec bez tragedii, gaz przyjmuje az milo. V6..aspiracje signum byly takie, by konkurowac z klasa powiedzmy srednia wyzsza, V6 to taka namiastka wyzszosci. Do tego wytrzymala i dosc ladnie brzmiaca
Dzięki za info.
Możliwe że bede szukał czegoś za jakiś czas, stąd pytania o te motory. Mimo wszystko nie skreślam 1.8. W Insygni ma on już 140KM wiec do spokojnego poruszania się w zupełności wystarczy.
Możliwe że bede szukał czegoś za jakiś czas, stąd pytania o te motory. Mimo wszystko nie skreślam 1.8. W Insygni ma on już 140KM wiec do spokojnego poruszania się w zupełności wystarczy.
Dominator napisał(a):Uturbione 2.0 to taki kompromis we wszystkim, trwalosciowo zbiera pochlebne opinie. Spalanie srednio 10-12, wiec bez tragedii (...)
no nie wiem, kolega w Astrze III z tym motorem poniżej 12 litrów nigdy nie zszedł, a jeżdżąc tylko po Wrocławiu spalanie oscylowało mu w okolicach 15 litrów.
A Signum to dużo większe i cięższe auto, więc wyniki będą jeszcze mniej przyjemne.
JohnnyB napisał(a):Dzięki za info.
Ten silnika 1.8 z Opla (najpierw było 122KM, potem 125KM, a w końcu 140KM) cieszy się bardzo dobrą opinią – miałem okazję jeździć tylko wersją 122KM (w Vectrze) i powiem, że bardzo elastyczny i całkiem zrywny (choć ja nie może nie mam jakichś wielkich wymagań, bo się spod świateł nie ścigam), ale złego raczej nic powiedzieć o nim nie mogę. Nie wiem jak z trwałością, ale nie kojarzę żeby ktoś ze znajomych narzekał (trzeba by poczytać po sieci),
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
velandil napisał(a):Dominator napisał(a):Uturbione 2.0 to taki kompromis we wszystkim, trwalosciowo zbiera pochlebne opinie. Spalanie srednio 10-12, wiec bez tragedii (...)
no nie wiem, kolega w Astrze III z tym motorem poniżej 12 litrów nigdy nie zszedł, a jeżdżąc tylko po Wrocławiu spalanie oscylowało mu w okolicach 15 litrów.
A Signum to dużo większe i cięższe auto, więc wyniki będą jeszcze mniej przyjemne.
Zalezy jak sie jezdzi. Ta sama konstrukcja byla w saabie 9-3ss i jakos nie ma problemu zmiescic sie w spalaniu ponizej 12l. Chyba ze pompuje turbo grubo to i spali sporo.
Też własnie nie dopatruje się negatywnych opinii o tym 1.8. Stąd tak sobie gdybam, że jeśli opel to najlepiej ten motor. Dzięki za info.
JohnnyB napisał(a):Też własnie nie dopatruje się negatywnych opinii o tym 1.8. Stąd tak sobie gdybam, że jeśli opel to najlepiej ten motor. Dzięki za info.
Spoko – montowali go też w Saabie 9-3 1-szej generacji i również nieźle to chodziło.
Ja wiem – ktoś powie kawał budy – tak Saab jak przede wszystkim Singum, ale jak ktoś nie potrzebuje "latać" to spokojnie wystarczy.
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
prezes83 napisał(a):tomi911 napisał(a):montowali go też w Saabie 9-3 1-szej generacji
Błąd. I-sza generacja miała 2.0 najmniejszy.
Ehhh... mój błąd – oczywiście chodziło mi o II-gą generację (od 2003 roku) – zawsze robię ten sam błąd jak komuś o tym mówię
Dopisano 23 lut 2015, 13:41:
I tutaj ciekawy przykład – nie "igiełka", ale fura nalatała ponad 300k km z tym motorem i dalej jeździ

Swoją drogą – bardzo mi się ten samochód podoba. Wiem, że to już może nie tam sam Saab co w XX wieku, ale naprawdę fajna samochód – jak bym miał kupić średniej klasy sedana to od niego bym zaczął...
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Model jak najbardziej w porządku, ale za słabe wyposażenie i za słaby motor.
Ogólnie wróciłem do śledzenia wątku bo sam się waham co dalej poczynić ze swoim i jakie będzie następne auto...
Ogólnie wróciłem do śledzenia wątku bo sam się waham co dalej poczynić ze swoim i jakie będzie następne auto...
W twoim budżecie pojawił się na forum Nissan Primera 2.2 dCi. Może cię zaciekawi.
Ja myślę w chwili obecnej bardziej o Insigni, ale to tylko bardzo konketnym przypadku. No nic, jak cos dam znać
.
Ja myślę w chwili obecnej bardziej o Insigni, ale to tylko bardzo konketnym przypadku. No nic, jak cos dam znać