Czy można być obecnym podczas wykonywania serwisu auta w ASO?
1, 2
No pewnie że nie wszyscy są oszustami i nigdy tego nie napisałem i nie chciałem tak być zrozumiany, ale niestety częste są przypadki oszukiwania na oleju. Mnie kiedyś zaproponowani przegląd zerowy – pytam a co to a wymian oleju, filtra. Pytam więc dlaczego przecież w książce serwisowej tego nie ma, czy wiecie lepiej od konstruktorów – inżynierów którzy zbudowali te silnik
? Oczywiście za chwilę zadzwoniłem do przedstawiciele polskiego, a on potwierdził mi że absolutnie taka wymiana nie jest konieczna, ale oczywiście jeżeli chcę to mogę w serwisie taką wymianę zrobić. Koszt z tego co pamiętam to jedyne 500 zł
Byłem w autoryzowanym serwisie citroena, samochodem z firmy. Naprawialiśmy tylną belkę. z tego zakładu http://www.peugeot-citroen.com/, poniższa informacja dla klienta
przyglądasz się naprawie jeśli nie masz zaufania lub odpoczywasz sobie po przejechanej kilkustetkilomertowej drodze w poczekalni na kanapie.
przyglądasz się naprawie jeśli nie masz zaufania lub odpoczywasz sobie po przejechanej kilkustetkilomertowej drodze w poczekalni na kanapie.
Ja robiłem "Przegląd przed zakupem" mojej M3 w ASO Mazda, Kraków, ul. Wielicka i przeciwwskazań nie było – oczywiście najpierw balkonik (było z poczekalni wyjście na niego i sami zapraszali jak ktoś chciał popatrzeć co sobie tam grzebią, a jak nie to sofa, kawa i poczekalnia), a potem na dół i można było wszystko sobie obejrzeć – całe autko od każdej strony i od spodu, wszystko co zauważyli, wykryli itp. od razu pokazali "na żywo", do tego komp i wszystko co na nim wyszło i ogólnie można było pytać, pytać, pytać i odpowiadali na wszystko – nawet swoje luźne uwagi rzucali.
Szczerze mówiąc całkiem miło wspominam – szkoda, że sobie fotek nie porobiłem – zwłaszcza "spodu"...
No nic – jednym słowem można.
A czy podczas typowej naprawy to nie wiem bo nie pytałem – natomiast np. przy wymianie czy przeglądzie nie ma problemu.
Szczerze mówiąc całkiem miło wspominam – szkoda, że sobie fotek nie porobiłem – zwłaszcza "spodu"...
No nic – jednym słowem można.
A czy podczas typowej naprawy to nie wiem bo nie pytałem – natomiast np. przy wymianie czy przeglądzie nie ma problemu.
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
1, 2