Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Byłem wczoraj na jeździe próbnej – ceny są stałe itd. Czy ktoś pamięta czy rok temu była wyprzedaż rocznika, kiedy to mniej więcej było i jak wyglądało cenowo?
- Od: 5 lis 2014, 09:19
- Auto: Szukam mazdy :)
Ja się rok temu w listopadzie interesowałem zakupem, byłem w salonie w Dąbrowie Górniczej i żadnych zniżek z tytułu wyprzedaży rocznika nie było. VW już sprzedaje Golfa z upustem rocznikowym rzędu 5-6 tyś.
Wysłano z Nokia Lumia 925
Wysłano z Nokia Lumia 925
NO. Autkiem już sobie śmigam.
Moje w Antwerpii było 05-11-2014.
Auto wzięte w leasing, 21-11 odebrałem go z salonu.
Dwa tygodnie i dwa dni czekałem na niego od momentu dopłynięcia do Anwerpii.
W porcie w Antwerpii miał nadany status priorytetowy, z racji że Mazda nie wywiązała się w moim przypadku z terminem odbioru auta (miało być odebrane do 07-11-2014). Ale jak już wcześniej wspomniałem, zyskałem w ramach przeprosin
darmowy kolor metalik, za który normalnie trzeba zapłacić dwa tysiące złotówek.
Dopisano sobota, 22 listopada 2014, 06:02:
Pytanie do tych co już użytkują autko. Mieliście zaparowane w średnim stopniu przednie szkła reflektorów?
Zastanawiam się czy to zaparowanie dotyczy tylko mojego, czy wszystkich z racji tego że te auta długi czas pływają sobie po morzu, gdzie panuje duża wilgotność.
Moje w Antwerpii było 05-11-2014.
Auto wzięte w leasing, 21-11 odebrałem go z salonu.
Dwa tygodnie i dwa dni czekałem na niego od momentu dopłynięcia do Anwerpii.
W porcie w Antwerpii miał nadany status priorytetowy, z racji że Mazda nie wywiązała się w moim przypadku z terminem odbioru auta (miało być odebrane do 07-11-2014). Ale jak już wcześniej wspomniałem, zyskałem w ramach przeprosin

Dopisano sobota, 22 listopada 2014, 06:02:
Pytanie do tych co już użytkują autko. Mieliście zaparowane w średnim stopniu przednie szkła reflektorów?
Zastanawiam się czy to zaparowanie dotyczy tylko mojego, czy wszystkich z racji tego że te auta długi czas pływają sobie po morzu, gdzie panuje duża wilgotność.
Witam,
Po wielu porównaniach, testach w końcu zdecydowałem się na kupno nowej mazdy 3, interesuje mnie wersja:
Sedan, SkyENERGY
2.0 120KM 6MT
Cena takiej mazdy (kolor biały) w salonie i u dealerów to 75, 400PLN. I tutaj moje pytanie, czy faktycznie nigdzie nie da się kupić taniej? Wszędzie, gdzie dzwonię słyszę, że ta cena nie podlega negocjacji, jedynie mogą mi zaoferować jakieś dodatki, typu dywaniki i teraz komplet opon zimowych (ta sama oferta w salonie). Jeśli ktoś zna jakiegoś dealera/salon, który udziela jakichkolwiek rabatów, bardzo proszę o info.
Po wielu porównaniach, testach w końcu zdecydowałem się na kupno nowej mazdy 3, interesuje mnie wersja:
Sedan, SkyENERGY
2.0 120KM 6MT
Cena takiej mazdy (kolor biały) w salonie i u dealerów to 75, 400PLN. I tutaj moje pytanie, czy faktycznie nigdzie nie da się kupić taniej? Wszędzie, gdzie dzwonię słyszę, że ta cena nie podlega negocjacji, jedynie mogą mi zaoferować jakieś dodatki, typu dywaniki i teraz komplet opon zimowych (ta sama oferta w salonie). Jeśli ktoś zna jakiegoś dealera/salon, który udziela jakichkolwiek rabatów, bardzo proszę o info.
Witam, dzięki za odpowiedzi. Sprawdziłem na czeskiej stronie Mazdy i faktycznie taka sama konfiguracja wychodzi niecałe 3 tys taniej. Tylko teraz pewnie dojdą koszty zmiany języka oprogramowania itd, ale przemyślę sprawę.
Jeśli chodzi o używki to jak najbardziej, też się rozglądam ale wbrew pozorom nie ma tego aż tak dużo a nie za bardzo chciałbym jechać na drugi koniec Polski. (mogło by się okazać że na marne). Jak znajdę jakiś konkretny model, na pewno poproszę o opinię tutaj.
Jeśli chodzi o używki to jak najbardziej, też się rozglądam ale wbrew pozorom nie ma tego aż tak dużo a nie za bardzo chciałbym jechać na drugi koniec Polski. (mogło by się okazać że na marne). Jak znajdę jakiś konkretny model, na pewno poproszę o opinię tutaj.
Podobnie w Belgii, myślę ze po nowym roku pojawi się sporo domówek jak i te co są w użyciu przez centrale Mazdy w Belgii.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Do auta z zagranicy trzeba doliczyć jeszcze akcyzę co najmniej 
Jeśli będzie mialo przekroczony przebieg nowego w rozumieniu prawa Polskiego, będzie traktowane jako używane to 2.0 dochodzi jakieś 1700pln opłat w kraju
Kupując w Polski salonie, z Polskiego rynku akcyza już jest wliczona 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
kuperman napisał(a):Witam,
Sedan, SkyENERGY
2.0 120KM 6MT
Uzupełnij info o sobie latwiej Ci będzie pomóc z ceną można zjechać i jeszcze coś dorzucić tym bardziej na zakończenie roku;)
Motion napisał(a):Uzupełnij info o sobie latwiej Ci będzie pomóc z ceną można zjechać i jeszcze coś dorzucić tym bardziej na zakończenie roku;)
Dzięki, a konkretnie możesz mi powiedzieć gdzie jest to możliwe? Na tą chwilę byłem tylko w Krakowie, niestety z ceny nie zejdą, ponieważ "samochód bardzo dobrze się sprzedaje". Wysłałem też zapytanie do kilku salonów, czekam na odpowiedzi.
Biorąc pod uwagę opłaty, ackcyzę itp, jednak nie opłaca mi się wycieczka do Czech.
Nie wiem czy zauważyliście, ale jest już grudniowa promocja w Mazda – http://www.mazda.pl/oferta/promocje/
Ktoś odbiera w grudniu?
Ktoś odbiera w grudniu?
- Od: 11 wrz 2014, 08:55
- Auto: Mazda 3 SkyPassion 120KM AT6 2014
Ja odbieram w przyszłym tygodniu. Promocja w stosunku do listopada zmienia tylko typ opon (były Nokiany). Od dealera miałem zapewnienie, że dostanę Nokiany i mam nadzieję, że właśnie one będą założone na moim autku. Jeśli miałbym się załapać na promocję grudniową, to wcale nie będę zadowolony
.

wizbek napisał(a):Promocja w stosunku do listopada zmienia tylko typ opon (były Nokiany)
Faktycznie, miałem w poprzednim samochodzie Nokiany i byłem mega zadowolony, choć Yokohama zbiera świetne recenzje. Sam odbieram w styczniu, więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej
- Od: 11 wrz 2014, 08:55
- Auto: Mazda 3 SkyPassion 120KM AT6 2014