Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Zerwać umowę bez konsekwencji możesz. Ewentualnie dostać upust albo gratisy od dilera.
Dzwoniłem przed chwilą do centrali Mazdy. Potwierdzają że jest problem z dostawami, z winy firmy transportowej. Zabrakło im lohr w pobliżu Antwerpii. Gość powiedział mi, że dostawy mają ruszyć od przyszłego tygodnia. Może nawet pod koniec tego pierwsze samochody wyjadą.
Dzwoniłem przed chwilą do centrali Mazdy. Potwierdzają że jest problem z dostawami, z winy firmy transportowej. Zabrakło im lohr w pobliżu Antwerpii. Gość powiedział mi, że dostawy mają ruszyć od przyszłego tygodnia. Może nawet pod koniec tego pierwsze samochody wyjadą.
Kilka możliwości:
1. Podajesz nazwe dilera, dzień zamówienia auta, konfigurację + imię i nazwisko.
2. Od dilera dostajesz numer VIN – posiadają ten numer od dnia produkcji – i po nim się wryfikujesz + imię i nazwisko.
W zeszłym tygodniu brałem fakture pro forma od mojego dilera i były już tam dane auta, w tym VIN.
Pozwoliłem sobie wczoraj napisać pod wymieniony adres, z podaniem wszelkich danych oraz skanu umowy i dostałem dzisiaj taką oto odpowiedź:
"Witam,
Pana samochód jest obecnie transportowany drogą morską do portu w Antwerpii. Przewidywana data dopłynięcia statku do Europy to 09/09/2014.
Nasz system logistyczny przewiduje orientacyjną datę dostawy do Dealera na początek października 2014. Oczywiście dostawa może nastąpić w szybszym terminie.
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt.
Z poważaniem"[
/tutaj imię i nazwisko pracownika Mazdy Polska/
Jeśli ktoś jest zainteresowany swoim autem, proponuję zrobić podobnie.

"Witam,
Pana samochód jest obecnie transportowany drogą morską do portu w Antwerpii. Przewidywana data dopłynięcia statku do Europy to 09/09/2014.
Nasz system logistyczny przewiduje orientacyjną datę dostawy do Dealera na początek października 2014. Oczywiście dostawa może nastąpić w szybszym terminie.
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt.
Z poważaniem"[
/tutaj imię i nazwisko pracownika Mazdy Polska/
Jeśli ktoś jest zainteresowany swoim autem, proponuję zrobić podobnie.
Czy Mazda 3 BM posiada tzw. układ check control, informujący np. o:
– niskim stanie płynu chłodzącego,
– przepalonej żarówce,
– niskim stanie płynu do spryskiwaczy
oraz wielu innych.
– niskim stanie płynu chłodzącego,
– przepalonej żarówce,
– niskim stanie płynu do spryskiwaczy
oraz wielu innych.

W dodatku wyjatkowo upierdliwa kontrolke. Co pare sekund pojawia sie informacja na wyswietlaczu po prawej, ze ma malo plynu w spryskiwaczu.
- Od: 17 maja 2014, 17:46
- Auto: Obecnie: Punto II, Astra II.
Czekam: Mazda 3 2.0 120KM 6MT 2014 SkyEnergy, 5DR HTB, Soul Red