Samo dokładne sprawdzenie ( nazywamy to przegladem przed/po zakupowym ) + podpiecie IDS u nas kosztuje 180 złs4v4g3 napisał(a):sprawdzić chcę autko ze względu na to, iż nie mam ks. serw.
Czy serwisowac auto w ASO?
1, 2
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
s4v4g3 szczerze to nawet w ASO nie slyszalem by wolali za taki przeglad wiecej jak 250, kiedys mialem kupowac autko w krakowie i w polecanym przez jedno forum serwisie ( nie ASO) powiedzieli 180 a jak sprzedajacy pozwoli to zdejma tez zderzaki. Twierdzili ze maja mozliwosc pomierzenia katow miedzy jakimis punktami.. ( tu dziwne ciekawe slowo ) ktore po kazdym wypadku baaardzo trudno ustawic na fabryczne i nawet jak autko ma wymienione cale elementy to dzieki tym pomiarom mozna stwierdzic jak powaznie bylo uszkodzone. Niestety spoznilem sie z ogladaniem, tzn raczej stety bo kupilbym Focusa zamiast Mazdy 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
to o czym mówisz to chyba geometria podwozia
witam wszystkich ,odgrzewam troche stary temat servisowania autka w ASO.Moje autko kupilem w 2008 i do tej pory ze wzgledu na wydluzona gwrarancje robilem przeglady tylko w ASO,ale gwar.juz sie skonczyla i mam pytanie czy istnieje gdzies info dotyczace co i przy jakim przebiegu nalezy zrobic,wymienic...i czy konieczne jest te podpinanie pod elekrtonike w celu jakichs kalibracji ? Mam w tej chwili 111tys km
i narazie wszystko gra
- Od: 14 sty 2007, 12:39
- Auto: M6 2.3 a+.07 GG
Wydaje mnie się, że lista czynności serwisowych w zależności od przebiegu jest podana w instrukcji obsługi. Autoryzowane serwisy mają do dspozycji specjalną aplikację, która generują dokładną listę czynności do wykonania przy danym wieku / przebiegu (lista kontrolna dla mechanika), ale ty jako użytkownik nie masz do niej bezpośredniego dostępu.
Jeśli dobrze widzę, to masz benzyniaka, a tam nie ma żadnych czynności wymagających "niewiadomojakiego" sprzętu. Inaczej sprawa ma się w Dieslu, bo w większości przypadkó trzeba tam skasować pamięc poziomu oleju po jego wymianie, a jak to zrobić to niestety nawet nie wszystkie ASO wiedzą.
Jeśli dobrze widzę, to masz benzyniaka, a tam nie ma żadnych czynności wymagających "niewiadomojakiego" sprzętu. Inaczej sprawa ma się w Dieslu, bo w większości przypadkó trzeba tam skasować pamięc poziomu oleju po jego wymianie, a jak to zrobić to niestety nawet nie wszystkie ASO wiedzą.
Dzieki Waikiki ,faktycznie nie pomyslalem o ksiazce servisowej
,i mysle ze odpuszcze sobie ASO,bo cena proponowana 360€ w zasadzie za wymiane olieju i filtrow to troche duzo 

- Od: 14 sty 2007, 12:39
- Auto: M6 2.3 a+.07 GG
1, 2