ALUFELGI – używane czy nowe z allegro ?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Radex » 11 paź 2012, 09:52

Barthez napisał(a):po co dystans? jeśli kupujesz nową fele to możesz dobrać szerokość np 5-5,5 cala i odpowiednie ET
i nic nie będzie obcierać
NIE. niektóre felgi są dostępne tylko z określonym ET i szerokościami. dlatego dystans
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez nemi » 11 paź 2012, 10:37

Radex napisał(a):NIE. niektóre felgi są dostępne tylko z określonym ET i szerokościami. dlatego dystans

Tak właśnie jest chyba z Dezentami. Zastanawiałem się nad zakupem i powiedzieli mi w sklepie, że nie da rady kupić mojego wzoru z innym ET niż ?? (nie pamiętam dokładnie jakim).
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez loockas » 12 paź 2012, 08:30

Jak już chcecie dystanse, to kupcie porządne, kręcone do piasty.

Obrazek
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez lukaszm » 13 paź 2012, 23:22

:) zwróć dokładnie uwagę na ET mi się raz udało wyrwać oryginalne nówki niemieckie ARTEC w dobrej cenie ok 350zł tylko że wchodziły praktycznie na styk :) ale strasznie byłem napalony na fajne felgi do mojej A klasy :) brakowało tylko 2 kapsli których ściągniecie mi trochę czasu zajęło :) bo przedstawiciel na Polskę musiał je zamówić u producenta przy okazji mogłem się przekonać o ich wytrzymałości gdyż miałem stłuczkę i okazało się że felga podgięła się tylko delikatnie na rancie od środka jak zawiozłem ją do warsztatu cały spanikowany czy będzie się jeszcze nadawała do jazdy to gościu spojrzał tylko jaka firma i gdzie wyprodukowana przy okazji pokazując mi kilka chinoli i powiedział że będzie dobrze :)
Forumowicz

Od: 21 mar 2008, 21:04
Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999

Postprzez maurizio » 8 lut 2013, 15:58

te na zdjęciach to rozdupcone ze nie wiem. mozecie napisac jak unikac zakupu takich felg?? bo strasznie duzo tego jest na rynku jesli chodzi o felgi i jak bede kupowal to chce uniknac czegos takiego.
maurizio

PostTen post został usunięty przez Alfredzik 29 sty 2014, 15:32.

Postprzez Alfredzik » 29 sty 2014, 15:34

Lechita napisał(a):Widzę, że u większości forumowiczów przewija się kwestia oryginałów i chińskiego badziewia.... Ja jeżdżę na oryginalnych mazdowskich latem i stalowych zimą. Ale chciałbym zauważyć, że produkowane w Chinach oryginały i podróby to bardzo często dokładnie takie same produkty. Wygląda to tak, że firma w Chinach dostaje od znanej firmy licencję (na którą składa się cała technologia wyrobu) na wyprodukowanie dajmy na to 100 tys. kompletów felg. Produkcja ta jest oczywiście w jakiś sposób nadzorowana przez firmę zlecającą, by spełniała wszystkie wymogi. I chińska firma z zachowaniem wszelkich zasad produkuje te 100 tys. felg, opatrzonych logo oryginalnej firmy. Jednak na tym się nie kończy – Chińczycy korzystając z tej samej technologii i tych samych materiałów wychodzą poza określoną w licencji liczbę i produkują jeszcze powiedzmy kolejne 100 tys. felg. Niczym się one nie różnią od pierwszej setki, poza faktem, że już nie były objęte licencją. I te kolejne 100 tys. to są właśnie osławione podróby. Dzieje się tak w każdej dziedzinie (czy to obuwie, odzież, czy innej). Tak więc słowo podróba nie musi oznaczać gorszej jakości, a wyłącznie kradzież własności intelektualnej – na którą składa się po prostu technologia produkcji.
Tak mnie naszło czytając ten wątek i chciałem to wyjaśnić – jeśli przynudziłem zbyt mocno, to przepraszam :)

to ma sens, czy jest na sali jakiś czarodziej, który może w magiczny sposób dowiedział się czegoś podobnego o takich felgach, bo mam jedną taką na oku mają ladnefelgi w dobrych cenach !
Początkujący

Od: 17 sty 2012, 14:31

Postprzez Bo_Lo » 30 sty 2014, 17:27

No niby tak,Reiss ma chińskie advany i jest si,jednak napatrzalem sie na chinole z norauto jak po jednej dziurze czy krawezniku lądowały na zlomie.ja tam jestem zwolennikiem oryginału i fabrycznych.

Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez Alfredzik » 7 lut 2014, 17:03

a jak firma daje 3 lata pisemnej gwarancji, na rynku jest już z 8 .....a cene w porównaniu do salonówek mają bez porównania .....to wydać 3 tys a 1300 to jest różnica .....
Początkujący

Od: 17 sty 2012, 14:31