NIE. niektóre felgi są dostępne tylko z określonym ET i szerokościami. dlatego dystansBarthez napisał(a):po co dystans? jeśli kupujesz nową fele to możesz dobrać szerokość np 5-5,5 cala i odpowiednie ET
i nic nie będzie obcierać
ALUFELGI – używane czy nowe z allegro ?
Radex napisał(a):NIE. niektóre felgi są dostępne tylko z określonym ET i szerokościami. dlatego dystans
Tak właśnie jest chyba z Dezentami. Zastanawiałem się nad zakupem i powiedzieli mi w sklepie, że nie da rady kupić mojego wzoru z innym ET niż
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
te na zdjęciach to rozdupcone ze nie wiem. mozecie napisac jak unikac zakupu takich felg?? bo strasznie duzo tego jest na rynku jesli chodzi o felgi i jak bede kupowal to chce uniknac czegos takiego.
-
maurizio
Lechita napisał(a):Widzę, że u większości forumowiczów przewija się kwestia oryginałów i chińskiego badziewia.... Ja jeżdżę na oryginalnych mazdowskich latem i stalowych zimą. Ale chciałbym zauważyć, że produkowane w Chinach oryginały i podróby to bardzo często dokładnie takie same produkty. Wygląda to tak, że firma w Chinach dostaje od znanej firmy licencję (na którą składa się cała technologia wyrobu) na wyprodukowanie dajmy na to 100 tys. kompletów felg. Produkcja ta jest oczywiście w jakiś sposób nadzorowana przez firmę zlecającą, by spełniała wszystkie wymogi. I chińska firma z zachowaniem wszelkich zasad produkuje te 100 tys. felg, opatrzonych logo oryginalnej firmy. Jednak na tym się nie kończy – Chińczycy korzystając z tej samej technologii i tych samych materiałów wychodzą poza określoną w licencji liczbę i produkują jeszcze powiedzmy kolejne 100 tys. felg. Niczym się one nie różnią od pierwszej setki, poza faktem, że już nie były objęte licencją. I te kolejne 100 tys. to są właśnie osławione podróby. Dzieje się tak w każdej dziedzinie (czy to obuwie, odzież, czy innej). Tak więc słowo podróba nie musi oznaczać gorszej jakości, a wyłącznie kradzież własności intelektualnej – na którą składa się po prostu technologia produkcji.
Tak mnie naszło czytając ten wątek i chciałem to wyjaśnić – jeśli przynudziłem zbyt mocno, to przepraszam
to ma sens, czy jest na sali jakiś czarodziej, który może w magiczny sposób dowiedział się czegoś podobnego o takich felgach, bo mam jedną taką na oku mają ladnefelgi w dobrych cenach !
- Od: 17 sty 2012, 14:31
No niby tak,Reiss ma chińskie advany i jest si,jednak napatrzalem sie na chinole z norauto jak po jednej dziurze czy krawezniku lądowały na zlomie.ja tam jestem zwolennikiem oryginału i fabrycznych.
Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le