Witam! Jestem tu Nowy więc za błędy z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość . A więc jak w temacie mam w ofercie od kolegi z Czech kupić mazde BJ 1.8 rok 1999 auto. Doinwestowanie czyli silnik dalej jeździ na 5 w 40 świeżo po wymianie całego kapletnego rozrząd. Amortyzatorów marki kayBay oraz sprężyn, hamulce również były wymienione. Standardowe wyposażenie czyl. 4 poduszki,abs elektryczne dwie przednie szyby oraz elektryczne i podgrzewane lusterka. Ona w ofercie jak dla mnie za 3 tysiące. Nadmienię że chciałem ją kupić i rozebrać na części ponieważ mam też taka mazde tylko z silnikiem diesla i do wymiany są w mojej 4 amortyzatory czyli pytanie brzmi czy warto zainwestować w czeska mazde i rozebrać ją na części i sprzedawać po woli czy wymienić same amortyzatory i wystawić ją dalej tyle ze taniej proszę o poradę . O swoje opinie .
pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Dopisano 6 sty 2014, 12:58:
Jeszcze jedno pytanie chodzi mi o wyrejestrowanie tego samochodu który pochodzi z Czech żebym mógł go prawnie rozebrać na części. Co kolega ma za zadanie za granicą zrobić bym ją jako Polak mógł kupić od niego? No i oczywiście jakie ja opłaty poniose żebym auto mógł rozebrać. Czy ja musze opłacić akcyzę? I jakie opłaty związane z tym związane będą. Nadmienię że nie będę tego auta rejestrować w Polsce.
Pozdrawiam
Rozważania nad kupnem Mazdy 323 BJ na czesci
Strona 1 z 1
Wstaw zdjęcia tej mazdy za 3000zł.
Skąd jesteś?
Legalnie nie możesz sprzedawać części bo nie masz kasacji pojazdów..
Nie wiem jak z rejestracją ale jeśli kupisz za granicą to chyba nie będą Cię ścigać za to że jej nie zarejestrowałeś ale nie wiem jak to jest...
Części do Bj nie są takie drogie.. bardziej to chyba by Ci się ją opłaciło kupić i sprzedać dalej.. wtedy byś zarobił chociaż nie wiem w jakim jest stanie itd..
Najszybciej sprzedają się tylne lampy cena 120-150
Zderzaki tanie..
Maska jakieś 250-500zł
Silnik też ktoś kupi..i chłodnice .
Skrzynia biegów też chodliwa
Skąd jesteś?
Legalnie nie możesz sprzedawać części bo nie masz kasacji pojazdów..
Nie wiem jak z rejestracją ale jeśli kupisz za granicą to chyba nie będą Cię ścigać za to że jej nie zarejestrowałeś ale nie wiem jak to jest...
Części do Bj nie są takie drogie.. bardziej to chyba by Ci się ją opłaciło kupić i sprzedać dalej.. wtedy byś zarobił chociaż nie wiem w jakim jest stanie itd..
Najszybciej sprzedają się tylne lampy cena 120-150
Zderzaki tanie..
Maska jakieś 250-500zł
Silnik też ktoś kupi..i chłodnice .
Skrzynia biegów też chodliwa
:)
- Od: 5 cze 2013, 23:41
- Auto: Mazda 323F Ba 1.8 114 Km 95 rok.
no Wiec nie mam zdjęć tej mazdy ale mój dobry kolega nią jeździł i do tej pory jeździ tylko ze kupuje mazdę 6 z 2010 i chce się pozbyć tej 323f mazda jest złota a raczej piaskowa części Tak jak mówiłem jak ktoś dobierze lakier nie będzie konieczności malowania ponieważ samochód wygląda dobrze tylko ze rdzewieje na nadkolach i przy przednich mocowaniach amortyzatorów Samochód jest bardzo doinwestowany jeżeli chodzi o mechanikę,zawieszenie. Zawsze wszystko robił na czas i przed czasem a płacił kupę pieniędzy mechanikom aż sam się dziwiłem dlaczego tak drogo płaci za wymianę poszczególnych części. Czyli tak jak mówisz lepiej sprzedać auto dalej z tym ze nie wiem co opłacić pierw by mozna go później sprzedać dalej i zeby tez sie dało go zarejestrować bez problemów. dodam ze dostaje 2 komplety kół w dobrym stanie, lato Alu a zima stal oraz bagażnik dachowy
Dopisano 6 sty 2014, 16:38:
jestem ze śląska
srodek auta tez dobrze wyglada ma przejechane jakies 17k o ile dobrze pamietam
Dopisano 6 sty 2014, 16:41:
samochód jest na czeskich rejestracjach przedbieg autentyczny bo kupił ta mazde jak miała dwa lata od sąsiada swojego
Dopisano 6 sty 2014, 16:38:
jestem ze śląska
Dopisano 6 sty 2014, 16:41:
samochód jest na czeskich rejestracjach przedbieg autentyczny bo kupił ta mazde jak miała dwa lata od sąsiada swojego
-
viking8585
Ja bym chyba sobie odpuścił ten interes życia..
Jak kupisz to byś musiał zrobić te nadkola tylne.. itd bo mało osób kupi z rdzą..
Tak jak Ci mówiłem jak chcesz ją rozkręcić to ją rozkręć i zarobisz
Po drugie o jakiej cenie myślałeś po sprowadzeniu?
Jak kupisz to byś musiał zrobić te nadkola tylne.. itd bo mało osób kupi z rdzą..
Tak jak Ci mówiłem jak chcesz ją rozkręcić to ją rozkręć i zarobisz
Po drugie o jakiej cenie myślałeś po sprowadzeniu?
Ostatnio edytowano 6 sty 2014, 21:41 przez scooterteam, łącznie edytowano 1 raz
:)
- Od: 5 cze 2013, 23:41
- Auto: Mazda 323F Ba 1.8 114 Km 95 rok.
ja w szczególe myslałem o rozbiorce na części. tylko tez nie wiem czy odzyskam te 3 tyski
Dopisano 6 sty 2014, 18:33:
dziękuje za informacje Mozna zamknąć temat Pozdrawiam
Dopisano 6 sty 2014, 18:33:
dziękuje za informacje Mozna zamknąć temat Pozdrawiam
-
viking8585
Strona 1 z 1