Witam,
posiadam silnik w idealnym stanie z Mazda 323(sedan) z roku 2002 2.0 DiTD 101KM 74kw. Potrzebuje infromacji czy jest mozliwość zamontowania go w innych modelach mazdy np. w Mazda Premacy czy Mazda 6. Pozdrawiam.
Silnik 2.0 DiTD gdzie można zamontować?
Strona 1 z 1
W Premacy były montowane więc nie będzie problemu.
Do szóstki pewnie nie wejdzie, to już inne mocowania, osprzęt, układ dolotowo-wydechowy, inna skrzynia.
Do szóstki pewnie nie wejdzie, to już inne mocowania, osprzęt, układ dolotowo-wydechowy, inna skrzynia.
Witam,
proszę uświadomcie mnie w jednej rzeczy jak laikowi... Ten silnik mogę zamontować do auta tylko takiego w którym był poprzednio tylko i wyłącznie ten sam typ silnika mam rozumieć.
proszę uświadomcie mnie w jednej rzeczy jak laikowi... Ten silnik mogę zamontować do auta tylko takiego w którym był poprzednio tylko i wyłącznie ten sam typ silnika mam rozumieć.
-
Fijolas
Fijolas napisał(a):Ten silnik mogę zamontować do auta tylko takiego w którym był poprzednio tylko i wyłącznie ten sam typ silnika mam rozumieć
Na wprost, bez kombinacji – TAK
Natomiast zamontowanie silnika do auta w którym fabrycznie nie był on montowany napotyka zwykle na szereg problemów. Owszem, są przypadki kiedy da się to zrobić prosto (w miarę) np. montaż KL'a do Xedosa 6 czy 323 BA. Ale tam było prosto ze względu na "część wspólną" KL'a i KF'a że się tak wyrażę.
Na Twoje pytanie nie odpowie na wprost nikt (czy da się DiTD zamontować do szóstki). Powód prosty – nikt tego nie robił (a przynajmniej nic o tym nie wiadomo). Pewnie się da. Pytanie tylko o poziom druciarstwa i trwałość takiego zabiegu
Strona 1 z 1