Mazda i Fiat ogłosiły podjęcie współpracy. Obydwie firmy podpisały porozumienie, którego efektem będzie opracowanie i produkcja nowego modelu Alfy Romeo w oparciu o technologię czwartej generacji Mazdy MX-5.
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/20 ... lfe-romeo/
Fiat i Mazda wspólnie opracują nową Alfę Romeo
Strona 1 z 1
Wszedłem z ciekawości na forum Alfy...czytałem tylko o Giulieccie i...ręcę opadają...9/10 nowych samochodów ma poważne problemy po wyjeździe z salonu...skrzynia,stuki z tyłu, elektryka...
Mam nadzieję,że Fiat więcej weźmie z Mazdy niż Mazda z Fiata...
Mam nadzieję,że Fiat więcej weźmie z Mazdy niż Mazda z Fiata...
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
zibi626 napisał(a):9/10 nowych samochodów ma poważne problemy po wyjeździe z salonu
A nie czasem 9/10 samochdów, których użytkownicy postanowili zarejestrować się na forum i podzielić się swoja opinią ?
zibi626 napisał(a):Wszedłem z ciekawości na forum Alfy...czytałem tylko o Giulieccie i...ręcę opadają...9/10 nowych samochodów ma poważne problemy po wyjeździe z salonu...skrzynia,stuki z tyłu, elektryka...
A które teraz auta są trwałe? W grupie VW pękające głowice w Dieslach, rdzewiejąc mercedesy, w naszych M6 zacieranie się silnika to też niezły przypał co nie jest mitem tylko prawdą
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Moim nieoficjalnym 1 autem (spadek po bracie) było Punto z 1995 1.2 w benzynie, zabójcze 60KM. Obecnie ma przejechane ok 340 000 km, z tego 200 000 km na LPG (jak kupiłem za swoje M3 auto wróciło do rodziców i nadal jeździ). Bardzo ciepło je wspominam mimo ciągłych problemów z układem chłodzenia czy zasilaniem benzyną. Wszelkie koszty napraw zawsze zamykały się w śmiesznych pieniądzach. Mazda od początku tylko zmienia tylko olej i filtry, ale jak już coś się sypnie to 1 wypłata może nie wystarczy...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
koksikx napisał(a):Mi się Fiat, źle kojarzy, jak coś robią to niestety jest to ch***we, no ale zobaczymy ...
Akurat z Fiata nie mam, ale za to mam AR 147 z koncernu Fiata
Że źle Tobie się kojarzy to rozumiem. Tylko powiedz mi skąd taka opinia?
Miałeś kiedyś Fiata? Opinie najczęściej powstają od kogoś kto nie miał żadnej styczności lub z
chmooreck napisał(a):zibi626 napisał(a):9/10 nowych samochodów ma poważne problemy po wyjeździe z salonu
A nie czasem 9/10 samochdów, których użytkownicy postanowili zarejestrować się na forum i podzielić się swoja opinią ?
Kumpel ma seiczento z podtlenkiem LPG, i jakoś go chwali, drugi ma Punto, trzeci Bravo i jakoś złych opinie nie słyszałem. Moja AR zacnie śmiga i jestem bardzo zadowolony.
Zawieszenie szybciej pada, ale coś za coś. Trochę tych wahaczy tam jest i coś się zawsze posypie.
Obydwa z tego co czytałem mają schodzić ze wspólnej taśmy w Japonii
Współpraca z fiatem nie przyniesie spodziewanych efektów i auto będzie się słabo sprzedawało choć będzie dopracowaną konstrukcją. 
-
calcyk
Strona 1 z 1