W niedzielę (7 lipca) ok. godziny 15:50 miałem kolizję. Droga ze Rzgowa do Łodzi, na wysokości cmentarza na Gadce.
Na poboczu lewego pasa stał zielony passat na awaryjnych – podobno brakło paliwa. jechałem swoim pasem, zza passata wyskoczyła mi przed maskę srebrna skoda (wg relacji świadków octavia combi). Zdążyłem tylko wcisnąć hamulec i odbić w prawo na chodnik, podobno do zderzenia czołowego brakło centymetrów. Niestety – na chodniku skosiłem uliczną latarnię, skutkiem czego moja Mazda nadaje się do kasacji. Niestety numer 2 – skoda nie zatrzymała się, tylko czym prędzej oddaliła. Jak wyskoczyłem z auta już nawet jej nie było widać. Na szczęście pan z passata zgodził się złożyć zeznanie (za co podziękowałem już osobiście i dziękuję teraz również), więc nie zostałem uznany za sprawcę.
Świadkowie zapamiętali część numeru rejestracyjnego – SO ... 801 – w miejscu kropek coś co wyglądało jak 76, ale policjanci sprawdzili ten numer i niestety nie była to skoda.
Jeśli ktokolwiek był świadkiem, ewentualnie ma np. nagranie z rejestratora z okolic z tamtego czasu na którym pojawia się srebrna octavia combi, albo widzi właśnie z okna srebrną octavię z podobnym numerem rejestracyjnym, bardzo proszę o kontakt.
Pomijając już zwykłe względy finansowe (bo prawdopodobnie nie uda się udowodnić że był sprawcą i zmusić ubezpieczyciela do wypłaty odszkodowania), chciałbym z panem który tak odważnie się zachował zwyczajnie porozmawiać i wytłumaczyć że naprawdę niewiele brakło żeby nie każdy wysiadł z mojego samochodu o własnych siłach, a jedna osoba gdyby była 5cm wyższa – prawdopodobnie nie wyszłaby z niego w ogóle.
Policja oczywiście była wezwana na miejsce, dowiedziałem się tylko że praktycznie nie ma szans na znalezienie sprawcy.
Pozdrawiam wszystkich, przepraszam jeśli chaotycznie wyszło, i z góry dziękuję za pomoc.
Poszukiwany sprawca wypadku.
Strona 1 z 1
na stronce którą podałeś nie ma wszystkich danych samochodów.
ja nie wiem co ta policja w polsce robi, chyba tylko mandaty za złe parkowanie wypisuje bo sprawcy nie trzeba szukać.
Masz świadków którzy zeznali jaki to samochód jakiego koloru i zapamiętali część numerow. Brakuje dwóchcyfr SOXX801, czy tak wielkim problemem dla policji jest odnalezienie właścicieli Skod octavi zarejestrowanych w wydziale komunikacji w sosnowcu(rejestracja SO na to wskazuje), później wyodrębnienie tych który maja w rejestracji na końcu 801. Nie ma takiej siły co by były dwie srebrne skody z początkiem numeru SO a końcówką 801 i to jeszcze kombi...
Monitoringu tam nie było nigdzie?
ja nie wiem co ta policja w polsce robi, chyba tylko mandaty za złe parkowanie wypisuje bo sprawcy nie trzeba szukać.
Masz świadków którzy zeznali jaki to samochód jakiego koloru i zapamiętali część numerow. Brakuje dwóchcyfr SOXX801, czy tak wielkim problemem dla policji jest odnalezienie właścicieli Skod octavi zarejestrowanych w wydziale komunikacji w sosnowcu(rejestracja SO na to wskazuje), później wyodrębnienie tych który maja w rejestracji na końcu 801. Nie ma takiej siły co by były dwie srebrne skody z początkiem numeru SO a końcówką 801 i to jeszcze kombi...
Monitoringu tam nie było nigdzie?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Jak się skończyła ta sprawa?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011