Zakup używanego auta – Mazda CX-5 (2012 – 2016)
Jak tam chłopy mazda.Ja jeszcze nic nie kupiłem.I dobrze.Za tydzień biorę na jazdę CRV a za dwa nowego Forestera.Ale wszystko chyba skończy się na volvo xc60.Wersja momentum -pół-skóra,system muzyczny high-performance ,bixenon,automat,elektryczna klapa ,18felga ,ciemne szybki i takie tam za 156 brutto
Najważniejsze to biturbo diesel 5 cylindrów.
Mazdzina to przy tym wozidełko
Najważniejsze to biturbo diesel 5 cylindrów.
Mazdzina to przy tym wozidełko
- Od: 4 wrz 2012, 16:08
tomek131 napisał(a):Mazdzina to przy tym wozidełko
jeszcze się tak nie ciesz "chłopie:
- Od: 15 wrz 2012, 23:46
- Auto: Lexus IS 300H 2013
Mazda CX5 2012 2,0 SKYPASSION
Bardzo celna uwaga. Auto kupuje się dla siebie, a nie dla kolegów z forum.
- Od: 26 lip 2012, 16:34
- Auto: obecnie brak
zalecana jest min. 95 , do swojego leje verve 98 lub v-power 95 , preferuje uszlachetnione paliwa
różnicy w osiągach nie stwierdzono , jeśli jest to nie wyczuwalna (bynajmniej dla mnie) 
kogut1235 napisał(a):zalecana jest min. 95 , do swojego leje verve 98 lub v-power 95 , preferuje uszlachetnione paliwaróżnicy w osiągach nie stwierdzono , jeśli jest to nie wyczuwalna (bynajmniej dla mnie)
Dobrze, będzie ktoś miał kiedyś pożytek z twojego auta

kogut1235 napisał(a):zalecana jest min. 95 , do swojego leje verve 98 lub v-power 95 , preferuje uszlachetnione paliwaróżnicy w osiągach nie stwierdzono , jeśli jest to nie wyczuwalna (bynajmniej dla mnie)
Dobrze, będzie ktoś miał kiedyś pożytek z twojego auta

A teraz trochę z innej beczki! Pytanie dotyczy drzwi przednich a właściwie ich zakończenia – "rantu", który przylega do uszczelki. Albo mój egzemplarz CX-5 tak ma, albo jest to jakaś niedoróbka ponieważ na tym "rancie" od strony wewnętrznej gromadzi się systematycznie piasek i inne zanieczyszczenia, wygląda mi na to, że albo uszczelka nie dość szczelnie przylega do drzwi albo jest po prostu za mała. Ten element karoserii może szybciej korodować a to już nie było by fajne. Czy macie podobny problem czy ja mam pecha?
- Od: 26 lip 2012, 16:34
- Auto: obecnie brak
plowik napisał(a):Albo mój egzemplarz CX-5 tak ma, albo jest to jakaś niedoróbka ponieważ na tym "rancie" od strony wewnętrznej gromadzi się systematycznie piasek i inne zanieczyszczenia
to chyba standard , u mnie jest to samo , mimo tego że myje auto co 2-3 dzień , oczywiście sam , żadnych myjni automatycznych , co lepiej bliżej przedniego koła na dole drzwi zebrało się tyle syfu że myślałem że wciągneło całe błoto pośniegowe z pobocza
Czy ktoś widział kawałek rury wydechowej co idzie do tylnego tłumika?? dziś coś kątem oka zobaczyłem , schyliłem się a tam rudo na całej długości
pierwszy raz coś takiego widzę w tak młodym aucie 
To pewnie AWR – jeden z systemów Skyactiv... Active weight reduction. :P
Na poważnie – wszystko zależy, czy korozja jest powierzchowna i doszło do pasywacji stali, czy za trzy lata będzie trzeba wymienić wydech.
Na poważnie – wszystko zależy, czy korozja jest powierzchowna i doszło do pasywacji stali, czy za trzy lata będzie trzeba wymienić wydech.
the right man in the wrong place...
tubis85 napisał(a):Nie.Bo jak każdy nowy samochód traci na wartości przekraczając bramę salonu.
Tubis 85 to typowy handlarz. Można rzec, że każde autko z drugiej ręki traci na wartości zaraz po zakupie, bo musisz w nie zainwestować by było bezpieczne
-
jacekdodo
A co myślicie o i35x ?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Witam Szanowne grono miłośników Mazdy
Niebawem bo już podobno za 3 tygodnie stanę się szczęśliwą posiadaczką CX-5 Skymotion 4x4 benzyna
Czy ktoś mógłby mi napisać na co szczególnie zwrócić uwagę przy odbiorze auta z salonu?
W jakie dodatki warto uzbroić ten model? Dziękuję
Niebawem bo już podobno za 3 tygodnie stanę się szczęśliwą posiadaczką CX-5 Skymotion 4x4 benzyna
W jakie dodatki warto uzbroić ten model? Dziękuję
Gratulujemy wyboru! :)
Sam uważam za głupie co napiszę, bo imho nowym samochodem powinno się wyjeżdżać z salonu bez "szczególnego zwracania uwagi", ale musisz sprawdzić wszystko – w sensie, czy samochód posiada kompletne wyposażenie i nie ma śladów uszkodzeń (karoserii i wnętrza).
Jeśli rozważasz dodatki, to ja bym wybrał 19-calowe felgi, listwy ozdobne progów, podświetlenie powitalne i organizer bagażnika (który z tego co mi się zdaje, jest drogi) lub przynajmniej siatkę na podłogę bagażnika. No i oczywiście klubowe podkładki ;).
Sam uważam za głupie co napiszę, bo imho nowym samochodem powinno się wyjeżdżać z salonu bez "szczególnego zwracania uwagi", ale musisz sprawdzić wszystko – w sensie, czy samochód posiada kompletne wyposażenie i nie ma śladów uszkodzeń (karoserii i wnętrza).
Jeśli rozważasz dodatki, to ja bym wybrał 19-calowe felgi, listwy ozdobne progów, podświetlenie powitalne i organizer bagażnika (który z tego co mi się zdaje, jest drogi) lub przynajmniej siatkę na podłogę bagażnika. No i oczywiście klubowe podkładki ;).
the right man in the wrong place...
Dziękuję za info:) Piszesz że felgi 19 ? Kurcze ja chyba 17 zamówiłam bo u dealera twierdzili iż na mniejszych kołach lepiej się jeżdzi po polskich dziurach
Co prawda teraz jeżdżę Qashqaiem też na 17 i szału nie ma
Może na lato 19 a na zimę 17? Hmmm jaka jest Twoja opinia na ten temat?